Wpisz i naciśnij enter

Boty ke kabátu – vytvořte módní dámskou a pánskou stylizaci

Boty ke kabátu – vytvořte módní dámskou a pánskou stylizaci

Kabát je kousek šatníku, který je v podzimní a zimní sezóně již léta oblíbený a stálý. Přestože se trendy střihů nebo barev tohoto svrchního oblečení každoročně mění, je těžké si bez něj představit stylizace pro chladnější dny. Dokonalým doplňkem kompletu bude šikovně sladěná obuv. Jak sladit boty s kabátem? Jaké boty se nejlépe hodí k dámskému a jaké k pánskému kabátu? Zde je několik módních inspirací pro nadcházející měsíce!

Boty ke kabátu – podle čeho byste se měli řídit při jejich výběru?

Abyste věděli, které boty ke kabátu budou tou nejlepší volbou, stojí za to se o tomto podzimně-zimním oděvu nejprve dozvědět něco víc. Jaká obuv se k němu výjimečně hodí, závisí především na střihu kabátu. V této kategorii šatníku můžeme rozlišit klasické trenčkoty, což jsou kabáty, které kdysi nosili vojáci, obvykle dvouřadové, sahající ke kolenům. Střih se vyznačuje ramenními vycpávkami a přezkami a bederním pásem. 

Kromě trenčkotů, které se nosily zejména v přechodném období, patří do kategorie kabátů duffle coat, který byl navržen s ohledem na armádu. Vyznačuje se krátkou sahající ke kolenům délkou a je vyroben ze silné, obvykle vlněné látky. Poloformální kabát má zapínání na kolíky s poutky, našité kapsy a kapuci – buď přišitou, nebo připevněnou knoflíky. 

Dalším pozoruhodným kabátem je kabát typu pea coat, který kombinuje vlastnosti kabátu a bundy. Tento zkrácený střih se vyznačuje dvěma řadami knoflíků. Existuje také Chesterfield kabát – nejelegantnější střih kabátu, který poznáte podle dlouhých a úzkých klop a délky ke kolenům. Má jednu nebo dvě řady knoflíků. 

Jaké boty nosit ke kabátu? Obecná pravidla pro sladění obuvi se svrchními oděvy

Již víme, že kabáty (výše jsou uvedeny jen některé střihy) jsou velmi širokou kategorií oblečení. Naštěstí existuje několik univerzálních pravidel, která je třeba mít na paměti, když přemýšlíte, jaké boty nosit ke kabátu

Důležitá je zejména délka kabátu – boty s nízkým svrškem budou vhodné pro modely sahající pod kolena. Ke kabátu s délkou ke kolenům můžeme nosit obuv s libovolnou výškou svršku – ať už kotníkové boty, nebo dlouhé kozačky, které chrání nohu před chladem. Barva bot může, ale nemusí být totožná s barvou kabátu. Dobrým nápadem je kombinovat dva různé odstíny zvolené barvy. Pro podzimní a zimní sezónu volte univerzální a praktické barvy – černou, hnědou a béžovou, které se hodí k většině kabátů. Barva bot může také souviset s doplňky – s kabátem může kontrastovat šála, klobouk, rukavice nebo kabelka. 

Níže jsou uvedeny dámské a pánské kabáty a boty, které dokonale odpovídají trendům pro podzim-zima 2022-2023.

Jaké boty nosit k dámskému kabátu? Doporučené modely

Dámský trenčkot je skvělou volbou pro teplé podzimní dny – bude vypadat perfektně s obuví na podpatku. Pokud to počasí dovolí, můžeme zvolit kombinaci tmavě hnědého kabátu a mokasín na pevné podrážce. Ke kabátu se hodí zejména boty ve světle hnědé nebo béžové barvě, nutně z lícové kůže nebo štípaného veluru. Casualový duffle coat bude vypadat skvěle s plochými botami s vyšším svrškem –  jaké boty k černému dámskému kabátu zvolit? Ideální jsou černé šněrovací motorkářské boty nebo dámské kozačky na traktorové podrážce. A jaké boty se nosí k dámskému kabátu o střihu pea coat? Khaki nebo tmavě modrý kabát s námořnickým rodokmenem se dobře kombinuje s téměř jakýmkoliv typem obuvi – doporučujeme zejména béžové chelsea boty v urban stylu s elastickou gumou a ploché dámské kotníkové boty na zip. Ke grafitovému nebo krémovému kabátu typu chesterfield jsou nejlepší volbou černé kotníkové boty na sloupku nebo elegantní velurové kotníkové boty na jehlovém podpatku. 

Jaké boty nosit k pánskému kabátu? Návrhy značky Wojas

Klasický černý pánský trenčkot se bude hodit k elegantním šněrovacím pánským botám v černé nebo hnědé barvě. Casualový pea coat, například tmavě šedý, k tomu hnědé pánské chelsea boty z nubukové nebo lícové kůže motorkářské boty s přezkou je nabídka pro každodenní vycházky. Jaké boty nosit ke kabátu typu pea coat? Ke grafitovému nebo světle hnědému modelu se skvěle hodí sportovní kožené sneakersy s mírně zvýšeným svrškem. Outfit skvěle rozzáří tmavě modré polobotky s hnědými vložkami. Tmavě zelený chesterfield kabát bude vypadat nápaditě doplněný elegantními hnědými pánskými kotníkovými botami s elastickou gumou. 

Pánský a dámský kabát je nepostradatelnou součástí podzimního a zimního šatníku. Stylizace s jeho účastí skvěle doplní pečlivě zpracovaná kožená obuv dostupná v sortimentu Wojas. Zveme Vás, abyste si prohlédli naše módní návrhy!

Jaké pánské zimní boty si vybrat? Podívejte se na nejzajímavější modely na zimu
Předchozí
Jaké pánské zimní boty si vybrat? Podívejte se na nejzajímavější modely na zimu
Šaty a boty – vytvořte nadčasový look!
Další
Šaty a boty – vytvořte nadčasový look!