Wpisz i naciśnij enter

Boty na svatbu - jak vybrat pohodlné a elegantní boty?

Boty na svatbu - jak vybrat pohodlné a elegantní boty?

Svatební sezóna je v plném proudu. Na důležitou oslavu a následný večírek se připravuje nejen nevěsta, ale také její pozvaní hosté, zejména ženy.  Výběr oblečení je jen začátek, který někdy trvá i několik týdnů - závěrečnou tečkou stylizace jsou svatební boty. Dokonalá obuv by měla ladit s oblečením a zároveň být pohodlná - pohodlné boty na svatbu nám umožní tančit až do rána. Dámy, navrhujeme, které dámské svatební boty budou nejlepší! 

Boty na svatbu - co byste měli zvážit při jejich výběru?

Blíží se Vaše svatba? Chystáte se na svatbu své kamarádky nebo sestry? Nebo jste matka nevěsty? Nezávisle na tom, v jaké roli se na večírku objevíte - musíte se ujistit, že máte správné oblečení a pohodlné dámské svatební boty. Boty odírající nohy mohou zkazit i tu nejlepší zábavu!

Jakými pravidly se řídit při výběru bot na dámskou svatbu? Především - zmíněným už pohodlím. Kdo se denně vyhýbá jehlovým podpatkům, může je v tento významný den nahradit pohodlnějším podpatkem. Před svatbou je dobré vybrané svatební boty rozchodit - několik dní po několik minut, abyste si je trochu vyzkoušeli a zvykli si na jejich výšku. Tímto způsobem setřete kluzkou vrstvu z podrážky bot, která Vás ochrání před pádem na tanečním parketu.

Důležité je také, aby byla obuv správně profilovaná a odpovídala šířce a délce chodidla. Svatební boty, ve kterých budete jako nevěsta nebo svatební host tančit celý večer, nesmí být příliš těsná a při tanci tlačit. Boty na svatbu, které jsou příliš velké, budou naopak příliš volné, což v případě bot na podpatku způsobí jejich pohyb a tlak na prsty.

Důležitý je také materiál dámských svatebních bot - modely z přírodní kůže umožní Vašim nohám dýchat, což bude důležité zejména během letního večírku. Pohodlné svatební boty na podpatku by také měly mít silnější podrážku, aby tlumily Vaše kroky.

Stojí za to věnovat pozornost tomu, zda se prvky v podobě přezek a ozdob nezachytávají o okraj šatů nebo netahají za punčochy, což by mohlo vést k jejich poškození během večírku.

Pohodlné a elegantní boty na dámskou svatbu - jak je kombinovat?

Pohodlí je jedna věc - nicméně důležitý je samotný vzhled bot v kombinaci s jejich kreací. Elegantní dámské boty na svatbu jsou základem stylizace pro tuto zvláštní příležitost - ale na rozdíl od zdání se při jejich výběru nemusíme řídit obvyklými schématy. Svatební boty nemusí být vůbec vysoké - na hostinu se hodí i nižší podpatek nebo zcela ploché boty.

Dobrým nápadem může být také vzít si s sebou dva páry bot. Mnoho žen si na svatbu a začátek večírku vybírá vysoké jehlové podpatky, aby později pohodlné svatební boty na podpatku změnily na ještě pohodlnější ploché boty k tanci.

Nadčasové jehlové podpatky a lodičky - svatební boty k šatům a nejen

Nejelegantnější dámské boty na svatbu jsou bezesporu jehlové podpatky, které se skvěle hodí jak k dlouhým, vzdušným maxi šatům, tak ke kratším midi a maxi koktejlovým šatům. Ale nejen to - dámské jehlové boty se skvěle hodí i ke kombinéze, která je dobrou alternativou šatů. Ženy, které se rozhodnou vzít si na svatbu oblekové kalhoty, by také měly sáhnout po jehlových podpatcích. Ideální na tuto příležitost jsou zejména černé, tělové a červené svatební boty, které si snadno přizpůsobíte k mnoha outfitům.

V případě velmi vysokých jehlových podpatků s podpatkem vyšším než 10 cm bude volný několikahodinový tanec pro Vaše nohy skutečnou výzvou. Proto je vhodné přizpůsobit jejich výšku vlastním schopnostem a dovednostem. Ženy, které jsou méně zdatné v chůzi na jehlových podpatcích, mohou jako hlavní svatební obuv zvolit dámské lodičky na nízkém podpatku, které poskytnou nohám dobrou oporu a pocit stability. Modely se sloupkem mají další výhodu - nebortí se do trávníku.

Lehké a vzdušné sandály na letní svatbu

Boty na svatbu by také měly odpovídat ročnímu období - v létě a na jaře můžeme zvolit mnoho střihů, mezi nimiž si zvláštní pozornost zaslouží klasické dámské sandály. Za příznivého počasí zajistí vhodnou ventilaci našich nohou, ochrání před otlaky a puchýři, a díky velkému množství modelů budou vypadat stejně elegantně jako jehlové podpatky nebo lodičky. Vyplatí se pečovat o svatební pedikúru a barevně sladit nehty se stylizací. Ženy, které si vybírají letní obuv na svatbu, mohou zvolit sandály na jehlovém podpatku nebo lodičky, které vypadají nesmírně žensky, zejména v kombinaci se šaty.

Zajímavou volbou mohou být také modely sandálů s originálním, geometrickým nebo kontrastním barevným podpatkem nebo tento typ bot na klínku na svatbu. Nic Vám nebrání vzít si na svatbu jako hlavní nebo náhradní boty ploché sandály - nejdůležitější je, aby neměly zapínání na suché zipy a masivní přezky.

Svatební boty s plochou podrážkou - stylové baleríny

Jaké boty zvolit na svatbu v případě, že nejste fanoušky jehlových podpatků? Skvělým řešením v tomto případě mohou být půvabné a nesmírně ženské baleríny, které ocení i vysoké dámy. Baleríny, jako pohodlné boty na svatbu, nejlépe budou vypadat k rozšířeným midi šatům, tj. s délkou pod kolena. K takové kombinaci je nejlepší zvolit klasické modely se zaoblenou špičkou, bez zbytečných ozdob, vyrobené z kvalitní lícové kůže nebo semiše.

Stylizaci s výše zmíněnou kombinézou a oblekovými kalhotami doplní elegantní dámské boty na svatbu, jako jsou špičaté baleríny nebo klasické polobotky typu lords - v jejich případě si můžete vybrat ty zdobené krystaly nebo stuhami.

Šaty a tenisky na svatbu? Proč ne!

Vdáváte se nebo jdete na svatbu, ale nechcete se vzdát vlastního stylu? Nejste fanouškem jehlových podpatků? Ačkoli jsou tenisky v případě svatebních bot poněkud překvapivou volbou, těžko najdete pohodlnější model bot. Hodí se zejména k tylovým šatům, pastelovým šatům střiženým v pase a šatům bez rukávů s mírně rozšířenou spodní částí. Tenisky, klasické bílé, budou skvělou obuví na střídání a jako záložní boty Vám umožní řádit bez bolesti nohou na venkovní svatbě.

Co si vzít k moři? Podívejte se, jaké boty na pláž nabízí značka Wojas
Předchozí
Co si vzít k moři? Podívejte se, jaké boty na pláž nabízí značka Wojas
Co můžeme udělat, aby nás boty neodíraly? Seznamte se s osvědčenými způsoby
Další
Co můžeme udělat, aby nás boty neodíraly? Seznamte se s osvědčenými způsoby