Wpisz i naciśnij enter

Boty na vysoké podrážce. Neo-grunge se vrací

Boty na vysoké podrážce. Neo-grunge se vrací

Grunge se vrací - a to ve velkém stylu! Inspirován grungeovou hudbou, která byla nesmírně populární v 90. letech, dnes opět zaujme svým nonšalantním charakterem. Boty na vysokém podpatku jsou nepostradatelnou součástí úspěšných rebelských, obnovených neo-grunge stylizací. Které boty s robustní podrážkou doplní zdánlivě nedbalé stylizace? Jak s jejich pomocí vytvořit modernizované grungeové outfity? Napovídáme!

Nonšalantní styl v moderní verzi - co je to neo-grunge?

Historie grunge sahá až do 90. let 20. století - tehdy se v americkém Seattlu zrodil nový hudební žánr. Jeho ikonou byl lídr mládežnické kapely Nirvana Kurt Cobain, který dodnes inspiruje fanoušky expresivního oblékání. V počáteční fázi byla móda grunge pozorována zejména mezi mladými, rebelujicími milovníky hudby. Postupem času se však tento styl, který vyjadřuje nezávislost jednotlivce, stal součástí každodenní módy a získal si také sympatie osob s odlišnými názory či hudebním vkusem. 

Neo-grunge není nic jiného než moderní, mírně obnovená verze grunge oblíbeného v posledním desetiletí minulého století, který kraloval nejen v hudbě, ale také i v módě. Stejně jako v minulosti Vám dává příležitost vyjádřit svou nezávislost a rebelství prostřednictvím oblečení, které působí nedbale, ale zároveň elegantně. 

https://www.instagram.com/ola.kiepura/

Móda ve stylu neo-grunge - stylizace dnešních rebelů

Neo-grunge, inspirovaný rockovým zvukem minulosti, opět triumfuje. Módní styl grunge si oblíbil zejména kožené a džínové bundy, černé a červené úzké kalhoty, trička s logy kapel, oversizové svetry, kostkované flanelové košile a těžké boty s vysokou podrážkou. Typické pro tento styl je také nošení několika vrstev oblečení. Vítané jsou také vypůjčené akcenty z rockové stylistiky, jako jsou oděrky, cvočky a řetízky. Grungeovým must have jsou také doplňky, které zdůrazňují originální styl - masivní prsteny, velké náušnice a těžké přívěsky dokonale doplňují módní komplety. Dobře se hodí i různé pokrývky hlavy, zejména klobouky a šátky uvázané kolem krku. Doplněním nonšalantních outfitů jsou známé a oblíbené pohodlné tenisky, ikonické těžké šněrovací boty a dnes obzvláště módní boty na vysokém podpatku. 

Čím se vyznačuje styl neo-grunge? Jeho základem jsou pohodlná, nenáročná oblečení a doplňky, které jsou výrazem odvahy a kreativity. Není zde místo pro klasické střihy a vzory, a jednotlivé prvky originálních stylizací lze mezi sebou volně kombinovat - tak, aby působily spolu zdánlivě neslučitelně. Stejně jako v minulosti grunge styl také dnes preferuje černou barvu, odstíny šedé, tmavě modré a bordó barvy.

https://www.instagram.com/ola.kiepura/

Masivní a výrazné - pro koho jsou boty s vysokou podrážkou?

V nadcházejících měsících budeme stát pevně na zemi - a to doslova, protože módě momentálně vládnou boty s vysokou podrážkou. Praktické, pohodlné a přitom šíleně stylové boty na silné podrážce s výrazným vzorkem sluší každému! Nízkým osobám přidají pár drahocenných centimetrů a u postavy plus size dokonale vyváží proporce těla. Pokud máte drobnou postavu a chcete se vyhnout karikaturnímu efektu, je dobré kombinovat mohutné boty s volnějším oblečením v oversize stylu.

https://www.instagram.com/ola.kiepura/

Neo-grungeové stylizace s botami na vysoké podrážce

Jak dodat neo-grungeovým stylizacím moderní nádech, aniž byste to přehnali? Je to jednoduché - kombinací klasických prvků tohoto stylu s oblečením, které je dnes módní. Doplněním outfitů jsou boty s vysokou podrážkou - šněrovací creepsy, mokasíny s řetízkem, boty typu loafers z lakované kůže nebo dámské kotníkové boty na klínku. Zde je inspirace pro vzpurné duše!

Neo-grunge styl je ideální pro tvoření každodenních stylizací. Jeho základem mohou být zejména oblíbené džíny - skinny jeans nebo modní mom fit, v kombinaci s hladkým topem nebo tričkem s potiskem a kostkovanou flanelovou košilí, která bude hitem letošního podzimu. Navíc boty s vysokou podrážkou jsou nutností. Večerní nabídka v neo-grunge stylu jsou černé svetrové midi šaty a klasická kožená bunda. K tomuto outfitu se skvěle hodí černé boty na silné podrážce s podpatkem - punčocháče přizpůsobené barvě tohoto outfitu opticky prodlouží a zeštíhlí nohy. 

Úspěšný efekt získáme také díky úzkým černým kalhotám s oděrkami k základnímu tričku a oversizovému svetru s knoflíky. Celek ideálně doplní stylové kotníkové boty na silné podrážce a klobouk na hlavě. Tyto boty na vysoké podrážce v neo-grunge stylu se skvěle hodí ke kostkované minisukni, seprané košili a džínové bundě. Nic Vám nebrání se inspirovat neo-grunge stylem a vytvořit si trochu elegantnější pracovní oblečení. Černé košilové šaty, sako a boty na vysoké podrážce jsou jednoduchým receptem na módní kancelářský look.

Ceníte si pohodlí? Chcete vyjádřit svou nezávislost prostřednictvím oblečení? Nostalgický neo-grunge styl je pro Vás ideální! Stylizace v duchu módních rebelů si nyní můžete vytvořit pomocí nabídky značky Wojas. V nabídce představujeme mimo jiné dámské polobotky, včetně bot na vysoké podrážce pro nonšalantní, grungeový styl. Vyberte si model pro sebe!

Výjimečný dárek pro něj. Přehled praktických dárků pro muže
Předchozí
Výjimečný dárek pro něj. Přehled praktických dárků pro muže
Nude barva - tento podzim vsaďte na monochromatické stylizace!
Další
Nude barva - tento podzim vsaďte na monochromatické stylizace!