Wpisz i naciśnij enter

Jak nosit pánské mokasíny a s čím je kombinovat?

Jak nosit pánské mokasíny a s čím je kombinovat?

Moderní pánské mokasíny jsou typem nazouvací obuvi inspirované indiánským původem - samotné slovo "mokasíny" pochází z algonkinského výrazu pro botu. Obuv tohoto střihu má plochou podrážku, je bez tkaniček a je vyrobena z přírodní kůže. Jak nosit pánské mokasíny, abychom vypadali stylově? Které kalhoty se hodí k pánským mokasínům? Zde je hrst inspirací od značky Wojas!

Typy pánských mokasín - oblíbené střihy

Pánské mokasíny jsou boty o různé stylistice. Jejich nejklasičtějším vzorem je obuv, kterou kdysi nosili indiáni - bez podpatků a sešitá z jednoho kusu kůže. Oblíbené jsou dnes také tzv. loafers, u nichž jsou podrážka a svršek ušity z různých druhů kůže. Oba střihy spojuje charakteristický vnější šev ve tvaru písmene U na svršku. Zajímavé jsou také penny loafers, tj. mokasíny s charakteristickým pruhem na přední straně. Tassels loafers (mokasíny se střapci) s úzkou špičkou jsou naopak boty stvořené pro elegantní stylizace. 

Mezi pánskými mokasíny jsou i ty s námořnickým původem, které se vyznačují ozdobným řemínkem používaným jako tkanička a ovinutím kolem boty. Mokasíny pro řidiče jsou naopak boty s výstupky na podrážce a patě. Ať už je střih jakýkoli, tyto lehké, vzdušné a stylové boty budou perfektní volbou pro jarně-letní sezónu!

Co nosit k pánským mokasínům? Pohodlná a univerzální obuv

Výhodou mokasín je, že úspěšně kombinují eleganci a neformální ležérnost. Jak nosit pánské mokasíny? V závislosti na střihu je lze nosit k neformálním, prázdninovým a městským outfitům, stejně jako k stylizacím ve stylu smart casual, letním lněným oblekům a dokonce i ke klasickým oblekovým soupravám. Šikovně vybrané pánské mokasíny se hodí téměř ke každé stylizaci.

Víme, k čemu nosit pánské mokasíny. A jakou barvu obuvi zvolit? Univerzální volbou budou modely v základních barvách - černé, hnědé nebo tmavě modré, které budou tím nejlepším doplňkem stylizace inspirované italskou elegancí. Dobrou volbou na léto jsou také pánské mokasíny v krémové nebo světle šedé barvě. Takové boty se skvěle hodí k oblečení v nejmódnějších mužských barvách sezóny - bílé, béžové, modré nebo pudrově růžové.

Které kalhoty k pánským mokasínům si vybrat?

Pánské mokasíny jsou velmi pohodlné, odolné a zároveň univerzální boty, které lze kombinovat s mnoha stylizacemi. Semišové modely jsou určeny k nošení s krátkými i dlouhými kalhotami a vypadají skvěle s chinos kalhotami, slim fit džínami, joggery, ale i bermudami a šortkami z teplákové pleteniny. Mokasíny z lícové kůže se skvěle hodí k stylizacím s oblekem, zejména do práce nebo na schůzky, kde neplatí přísný dress code. V takových situacích budou pánské mokasíny zajímavou alternativou ke klasickým šněrovacím botám.

Jak nosit pánské mokasíny s ponožkami?

Zdá se, že na otázku jak nosit pánské mokasíny, existuje jen jedna odpověď - bez ponožek. V Itálii, kde je tento typ obuvi mezi pány velmi oblíbený, se nejčastěji nosí na bosou nohu. Přirozeně vypadají zejména pánské mokasíny bez ponožek v kombinaci s kraťasy nebo mírně vyhrnutými dlouhými kalhotami. Nejedná se však o železné pravidlo - nic totiž nebrání tomu, aby se pánské mokasíny nosily také s ponožkami. Ty budou vhodné zejména v mírně chladnějším polském počasí, které není příznivé pro odhalování kotníků, a také v outfitech s klasickým oblekem v hlavní roli.

Jak nosit pánské mokasíny s ponožkami? Vhodné jsou krátké ponožky, které nevyčnívají z obuvi. Při výběru vysokých ponožek do pánské obuvi nezapomeňte dbát na to, aby se zcela zastrčily do nohavice kalhot. Nejdůležitější je, aby ponožky pro pánské mokasíny byly vyrobeny z lehkého materiálu. Je dobré, aby byly v barvě, která odpovídá stylizaci. Zajímavého efektu můžeme dosáhnout také výběrem ponožek se vzorem.

Co nosit k pánským mokasínům - inspirace

Už jsme naznačili, jak nosit pánské sandály na léto. A co pánské mokasíny? K čemu nosit boty, které se hodí i do slunečných dnů? Ve verzi s džínami, tričkem a svetrem přehozeném přes ramena nejlepší budou semišové mokasíny. Hodí se také k chinos kalhotám a lněné košili, stejně jako k lněným kalhotám a vzorované košili s krátkým rukávem. Na léto do města nebo na dovolenou doporučujeme námořnické mokasíny, které se skvěle hodí k látkovým bermudám a polo tričku nebo košili se stojáčkem a vyhrnutými rukávy. Stylové mokasíny budou nezbytným doplňkem elegantních stylizací s kalhotami s puky, košilí a sakem.

Lehké, pohodlné a univerzální - pánské mokasíny jsou must have šatníku módního muže. Podívejte se na nabídku Wojas a vyberte si model z široké nabídky střihů a barev!

Boty k dlouhým šatům - jaké vybrat a na co se zaměřit?
Předchozí
Boty k dlouhým šatům - jaké vybrat a na co se zaměřit?
Jak se obléknout na první narozeniny dítěte? Rady pro ženy a muže
Další
Jak se obléknout na první narozeniny dítěte? Rady pro ženy a muže