Wpisz i naciśnij enter

Jak se obléknout na garden party?

Jak se obléknout na garden party?

Léto je obdobím venkovních akcí. Schůzky pod širým nebem, jejichž záminkou jsou různé příležitosti, mohou mít také odlišný charakter. Jaký je dress code pro venkovní akce? Jaké oblečení zvolit na garden party, abyste vypadali vhodně a zároveň se cítili pohodlně? Zde je několik inspirací pro stylizace na garden party.

Party pod širým nebem - čím se vyznačuje garden party?

Garden party nebo party v zahradě lze uspořádat k narozeninám, jmeninám, dětským oslavám, křtinám a svatému přijímání. Stále více párů se také rozhoduje pro svatbu venku. Někdy se při nich podávají jídla formou švédského stolu a samotná akce má podobu banketu. Hosté často sedí u stolů a na celou akci dohlíží číšníci - takové akce mají formální charakter. Dalším neformálním typem garden party jsou pikniky po vzoru britské aristokracie 19. století. Uvolněný, neformální styl platí i pro Poláky oblíbené schůzky s grilováním.

Garden party - jaký je dress code?

Na neformálních večírcích máme téměř úplnou volnost v oblékání. Pokud jsme však byli pozváni na klasickou garden party pořádanou pro určitou příležitost, měla by naše stylizace odpovídat konvencím setkání. Jaký je dress code na garden party? Nejlépe elegantní, ale s nádechem nonšalance a umožňující volnost pohybu. Možná by bylo dobré zeptat se organizátorů na styl večírku a na to, jaké jsou podmínky v místě konání.

Venkovní akce se obvykle konají v létě, proto je vhodné zvolit pro ně lehké a vzdušné materiály, jako je volně tkaná vlna, bavlna, viskóza, hedvábí nebo len. Je lepší vyhnout se přizpůsobeným střihům, které by nás omezovaly v pohybu. Velmi důležitá je také správně padnoucí obuv. Při sestavování oblečení na garden party nezapomeňte na svrchní oděv. Je velmi pravděpodobné, že se venkovní akce protáhne až do večerních nebo nočních hodin.

Jak se obléknout na garden party? Stylizace pro zahradní party

Bez ohledu na okolnosti večírku, se oblečení na garden party řídí vlastními pravidly: musí být módně a pohodlně. Skvělou volbou na letní večírek jsou vzdušné šaty s květinovým motivem. Oblečení v bílé nebo béžové barvě dokonale zapadne do boho atmosféry. Nejlepší volbou je nepříliš těsná midi nebo maxi délka - s volánky, vázačkami nebo výstřihem typu carmen. Alternativou jsou látkové šortky paper bag nebo bermudy v kombinaci s lněnou košilí.

Pro trochu formálnější vzhled se hodí látkové kalhoty s rozšířenými nohavicemi, vysokým pasem a páskem v pase v kombinaci s halenkou s volánkem. Za zvážení stojí také overal s odhalenými rameny a širokými nohavicemi nebo dámský kostým z příjemné na dotek viskózové látky. Plisovaná nebo tylová sukně s rozšířeným střihem se také může stát základem výrazného outfitu na garden party.

Oblečení na garden party - jaká obuv bude vhodná?

Na zahradní party se nehodí jehlové podpatky. Boty na vysokém podpatku jsou sice neuvěřitelně okouzlující, ale mohou být problematické. Zvláště pokud se plánovaná akce má konat na travnaté ploše, kde se boty tohoto střihu zaboří. Mnohem lepší volbou by v tomto případě byly dámské lodičky s mohutným podpatkem pro větší pohodlí. Stabilní obuv nám umožní udržet rovnováhu na nerovném terénu.

Přemýšlíte, jakou obuv zvolit, abyste se na venkovní akci cítili pohodlně? Skvělou alternativou k jehlovým podpatkům jsou také espadrilky na platformě a dámské sandály s páskem kolem kotníku, který udržuje nohu stabilní. Zajímavou volbou jsou také kožené pantofle, mokasíny nebo dámské baleríny s plochou podrážkou. Pro méně formální schůzky můžeme zvolit bílé tenisky nebo sneakersy, které zaručí maximální pohodlí na travnatém povrchu.

Oblečení na garden party - nezbytné doplňky

Oblečení na garden party doplňují nejrůznější doplňky. Skvělým prvkem outfitu je klobouk - který nejen dodává charakter, ale také chrání hlavu před sluncem. Nezbytnou součástí outfitu na garden party jsou sluneční brýle a šperky - dlouhé náušnice, sada náhrdelníků, náramek s třpytivými kameny a dokonce i náramek na nohu jsou ideální pro letní atmosféru. 

Zajímavě působí také doplňky do vlasů, které se hodí k oblečení na garden party - spona do vlasů v originálním tvaru, čelenka ve tvaru turbanu nebo gumička s šátkem, které dodají účesu na venkovní party šťávu. Hodit se Vám bude také kabelka - tkaný košík, praktická ledvinka nebo malá kurýrní taška budou skvělým doplňkem Vaší stylizace na garden party a pojmou všechny nezbytnosti.

Dostali jste pozvánku na zahradní party? Nebo jste její organizátorem? Je čas připravit si oblečení na garden party. Dokonalou závěrečnou tečkou stylizace budou módní a pohodlné boty na léto, které Vám představujeme v široké nabídce značky Wojas!

Módní doplňky: Zvolte si kabelku s charakterem
Předchozí
Módní doplňky: Zvolte si kabelku s charakterem
Boty k dlouhým šatům - jaké vybrat a na co se zaměřit?
Další
Boty k dlouhým šatům - jaké vybrat a na co se zaměřit?