Wpisz i naciśnij enter

Jak se obléknout na karnevalový ples? Nechte se inspirovat!

Jak se obléknout na karnevalový ples? Nechte se inspirovat!

Karneval 2023 se rychle blíží. Zábavný čas, zahájený jako každý rok 6. ledna (pátek) na Tři krále, potrvá až do úterý 21. února před Popeleční středou. Nevíte, jak se obléknout na karnevalový ples? Připravili jsme pro Vás několik hotových návrhů karnevalových stylizací, které můžete snadno přizpůsobit charakteru večírku a svým módním preferencím. 

Čím byste se měli řídit při výběru stylizace?

Stylizace na karnevalový ples by měly především odpovídat charakteru akce. Jiné oblečení se hodí na večírek v elegantním sále a jiné na večírek v klubu. Při domácích večírcích s přáteli si můžeme dovolit ještě větší volnost. Karneval 2023 je nejlepší příležitostí, jak se trochu odvázat a popustit uzdu své módní fantazii. Jedno je jisté – oblečení by mělo odrážet veselou povahu karnevalu.

Hotové sady pro nejbláznivější večírek roku

Nevíte, jak se obléknout na karnevalový ples v roce 2023? Přicházíme na pomoc! Připravili jsme pro Vás hotové karnevalové stylizace, ve kterých zazáříte – bez ohledu na to, kde se akce koná. 

taška na karnevalový ples
dámské boty na karnevalový ples

Stylizace s šaty

Naše seznamy otevírá klasická karnevalová stylizace, v níž hlavní roli hrají šaty, které jsou nezbytnou součástí plesového outfitu. Velmi okouzlující maxi šaty se hodí zejména na elegantní karnevalové večírky. V zimě 2023 budou vládnout dlouhé plesové šaty (rozšířené), šaty typu mořská panna nebo šaty do A s rozparkem na nohou, které budou připomínat opulentní večírky. Pro takový karnevalový vzhled je vhodné zvolit klasické lodičky s metalickým povrchem, které dokonale podtrhnou charakter akce. Stříbrné nebo zlaté boty se budou v tanci také krásně třpytit a vytvoří úspěšnou dvojici s černými princesovými nebo tulipánovými šaty.

A co méně závazná zábava v klubu? Pro uvolněnou karnevalovou stylizaci mohou být ideální volbou koktejlové šaty – malé černé šaty s flitry, dlouhými průhlednými rukávy, zlatými nebo stříbrnými nitěmi, krajkovými vsadkami nebo průhledným panelem. Pro mini šaty ve verzi total look, můžeme kromě klasických lodiček nebo lodiček nosit také kozačky nad kolena s jehlovým podpatkem. Saténové šaty na spodní prádlo nám také poskytnou oslnivý vzhled jak v tanečním sále, tak na klubovém parketu. Doplňte je lodičkami na jehlovém podpatku (s páskem kolem kotníku zdobeným zirkony) nebo jemnými dámskými sandály s krystaly. 

žena ve zlatých šatech pro karnevalový ples

Stylizace se sukní 

Na vytříbenou party s přáteli se skvěle hodí sukně. Sáhnout po ní se vyplatí zejména v případě, že plánujete neformální domácí večírek – s tanečními hity, chutným jídlem a různými soutěžemi. 

Kožená mini v tužkovém střihu dokonale zapadne do atmosféry večírku – ultra ženský boční rozparek jí dodá charakter. Karnevalovou stylizaci se sukní nejlépe doplní vzdušná, lehce průhledná halenka. Její uvolněný střih Vám bude slušet při tanci. Alternativou k mini by mohla být ležérní tylová sukně s volánky nebo záhyby – kombinujte ji s vhodným topem na jedno rameno. A co boty? Doma Vám pohodlí zajistí kožené baleríny nebo mokasíny, které barevně korespondují s karnevalovým oblečením. 

ležérní outfit na karnevalový ples

Stylizace s kalhotami 

Karnevalovým stylizacím dominují šaty a sukně různých střihů. To však neznamená, že si nemůžeme vybrat sadu na základě jiných kusů oblečení na večírek. Nikdy se nerozloučíte se svými kalhotami? S jejich pomocí můžeme vytvořit okouzlující karnevalovou stylizaci se zajímavý lookem a maximálním komfortem. 

Pro okouzlující vzhled na tanečním parketu si vezměte současné módní zvonové kalhoty nebo objemné palazzo kalhoty – zejména černé kalhoty s brokátovými akcenty. Doplňte je bílou halenkou vypasovaného střihu – zejména takovou, která zaujme asymetrickým střihem nebo vysokým výstřihem na zádech. Nezapomeňme na boty – komplet s kalhotami nejlépe doplní klasické lodičky v černé barvě. Úžasného efektu lze dosáhnout také stylizací s oblekem nebo dámským kostýmem ve stříbrné nebo zlaté barvě a výrazným odstínem fuchsiové. Doplňte je metalickými jehlovými podpatky, třpytivou kabelkou, vkusnými šperky a hotovo!

Honosný ples, klubový večírek, domácí párty s přáteli – ať už je charakter akce jakýkoli, výjimečné roční období si zaslouží vytříbenou karnevalovou stylizaci. Nepostradatelným prvkem budou dobře padnoucí boty, které nám během karnevalového šílenství poskytnou stylový look a pohodlí. 

Boty k dlouhé sukni, které Vás potěší. Podívejte se na doporučené modely
Předchozí
Boty k dlouhé sukni, které Vás potěší. Podívejte se na doporučené modely
Trendy 2023. Podívejte se, co bude králem v nadcházejících sezónách!
Další
Trendy 2023. Podívejte se, co bude králem v nadcházejících sezónách!