Wpisz i naciśnij enter

Jak se obléknout na první narozeniny dítěte? Rady pro ženy a muže

Jak se obléknout na první narozeniny dítěte? Rady pro ženy a muže

První narozeniny dítěte jsou výjimečným okamžikem v životě dítěte i jeho rodičů. Nová etapa v životě batolete je skvělou příležitostí pro narozeninovou oslavu s blízkými. Stejně jako každá zvláštní událost vyžadují i první narozeniny vhodné oblečení, které zdůrazní význam narozenin. Co si obléknout na první narozeniny dítěte jako host? Jaké stylizace pro narozeninové oslavy pro maminku a tatínka zvolit? Můžeme Vám pomoci!

Jak se obléknout na první narozeniny dítěte? 

Co si obléknout na první narozeniny dítěte? Ať už na oslavě hrajeme jakoukoli roli, oblékněme se přiměřeně k místu a stylu narozeninové oslavy. Stylizace na první narozeniny dítěte pro maminku a tatínka a pro pozvané hosty by měly zdůraznit charakter narozeninové oslavy - mohou, ale nemusí být velmi formální. 

Nezanedbatelné je také místo konání oslavy - oslavy prvních narozenin se často konají v restauraci, což většinou vyžaduje, aby pozvaní hosté nosili elegantní oblečení. Oblíbené jsou také venkovní garden party s méně formálním oblečením. 

Na co byste si měli dát pozor při výběru stylizace na první narozeniny? Samozřejmě bychom se měli vyvarovat příliš volného oblékání, jako jsou džíny nebo tepláky. Na druhou stranu, pokud je akce neformálního charakteru (koná se venku nebo doma), vyhněte se příliš formálnímu oblečení, které by účastníky uvedlo do rozpaků a navíc by nebylo příliš pohodlné na nošení. Zlatou střední cestou se může stát tzv. smart casual styl.

Stylizace na první narozeniny dítěte pro maminku

Stylizace na první narozeniny pro maminku je především o stylových a funkčních šatech. Výbornou volbou budou zejména ty s obálkovým střihem se zavazováním v pase nebo zapínáním na knoflíky v horní části. Skvěle se hodí také košilové šaty, tj. šaty s knoflíky po celé délce. Nezbytným doplňkem outfitu budou béžové lodičky s páskem kolem kotníku nebo červené dámské boty s jehlovými podpatky se špičatou špičkou. Podívejte se, jaké boty zvolit k šatům, abyste dotvořili barevné schéma narozeninové oslavy prvňáčka. 

Alternativou šatů může být dámský oblek, který se skládá z cigaretových kalhot nebo kalhot s vysokým pasem a saka v délce do boků. Maminčiny vybrané stylizace pro narozeninovou oslavu mohou korespondovat s barvou oblečení dítěte - to je jednoduchý způsob, jak vytvořit mimořádně roztomilou kombinaci.

Co si obléknout na první narozeniny dítěte jako host? Návrhy pro ni

Oslavy, jako jsou první narozeniny dítěte, jsou skvělou záminkou k setkání s dlouho neviděnými členy rodiny a blízkými přáteli. Je to také příležitost obléknout se slavnostně a zapůsobit při této zvláštní příležitosti stylově a elegantně. Co si jako teta, babička nebo rodinná přítelkyně vzít na první narozeniny dítěte? Skvělým nápadem pro stylizaci na narozeninovou oslavu a alternativou ke klasickým šatům je set sestavený z bílé halenky a sukně - plisované, tylové nebo trapézové. K prvním narozeninám se hodí také palazzo nebo culottes kalhoty v kombinaci se sladěnou halenkou. Víme, co si obléknout na první narozeniny dítěte. A jaké boty se k tomuto outfitu hodí? Kromě bot na podpatku se v letních měsících skvěle hodí kožené sandály na sloupku, espadrilky na sloupku s jutovou šňůrkou na klínku a ploché pantofle s růžovým květem. 

Stylizace na první narozeniny dítěte pro tatínka

Rodiče jsou nejdůležitějšími hrdiny narozeninové oslavy, samozřejmě hned po batoleti. Oblečení otce by mělo být elegantní a zdůrazňovat výjimečnost tohoto dne. Co si obléci na první narozeniny dcery nebo syna? Jasnou volbou je sportovní oblek - o něco méně formální souprava skládající se ze saka, kalhot a košile je pro oslavu prvních narozenin Vašeho dítěte ideální. Je třeba mít na paměti, že pánská stylizace k prvním narozeninám by neměla být založena na příliš tmavých barvách, které jsou vyhrazeny pro jiné příležitosti. Když přemýšlíte, co si obléknout na první narozeniny narozeniny zaměřte se na béžovou a šedou barvu. Dobrou volbou jsou také světle hnědé a tmavě zelené barvy. Elegantní smart casualový oblek se může skládat například z hnědých kalhot a béžového kostkovaného saka, které dokonale doplňuje bílá nebo modrá košile. Pokud se oslava prvních narozenin koná v restauraci, můžeme tento set sladit s kravatou nebo motýlkem a dodat tak stylizaci slavnostní nádech. Celý vzhled nejlépe doplní elegantní pánské boty ve stylu brogues, oxfordek nebo derbies - nejlépe v černé nebo hnědé barvě.

Co si obléknout na první narozeniny dítěte jako host? Návrhy pro něj

Pánská stylizace na narozeninovou oslavu by měla být přizpůsobena této příležitosti, ale rozhodně nemusí být tak elegantní jako například kreace na křtiny nebo svatbu. Pro vnitřní nebo venkovní události se skvěle hodí výše zmíněný smart casual styl, který je ležérnější alternativou módní klasiky. Jeho hlavními kousky jsou látkové chinos kalhoty, které budou dobře vypadat v kombinaci s bílou nebo modrou košilí a sportovně střiženým sakem - hladkým nebo kostkovaným. Jako svršek se hodí také svetr s límcem, který vyčnívá zespodu. Jako obuv se hodí klasické kožené polobotky nebo trochu ležérnější béžové či světle hnědé mokasíny a loafersy ze štípaného veluru.

Blíží se první narozeniny dítěte, na kterých budete vystupovat jako rodič nebo pozvaný host? Doplňte stylizaci pro první narozeniny Vašeho děťátka ještě dnes. V rozsáhlé nabídce společnosti Wojas najdete tu správnou obuv pro tuto výjimečnou příležitost - dámské a pánské boty pro rodiče i hosty!

Jak nosit pánské mokasíny a s čím je kombinovat?
Předchozí
Jak nosit pánské mokasíny a s čím je kombinovat?
Jaké boty zvolit k boho šatům?
Další
Jaké boty zvolit k boho šatům?