Wpisz i naciśnij enter

Jak se obléknout na Štědrý den? Podívejte se na naše návrhy elegantních stylizací pro Ženy a Muže

Jak se obléknout na Štědrý den? Podívejte se na naše návrhy elegantních stylizací pro Ženy a Muže

Odpočítávání do Vánoc začalo. 24. prosinec je výjimečný den, plný rodinných setkání u stolu - s chutným jídlem, lámáním oplatků a dárky ukrytými pod vánočním stromkem. V návalu povinností nezapomeňte na outfit, který zdůrazní toto kouzelné období. Jak se obléknout na Štědrý večer, abyste vypadali elegantně, a zároveň se cítili pohodlně? V níže uvedeném průvodci Vám přinášíme vyzkoušené recepty na pánské a dámské sváteční stylizace! 

Elegantní oblečení na Štědrý den - obecné pravidlo pro slavnostní stylizace

Čím byste se měli řídit při vytváření vánočních stylizací, abyste se vyhnuli módnímu faux pas? Především pamatujte na to, že Vaše oblečení na Štědrý den by mělo být slavnostní. Elegantní oblečení ideálně harmonizuje s charakterem slavnostního setkání s rodinou u stolu. Rozhodně se vyhněte příležitostným stylizacím. V tento den vsaďte na stylový elegantní look. 

Stylizace ideální pro svátky - jaké barvy a střihy použít při sestavování oblečení na Štědrý den?

Zejména červená a lahvově zelená barva se skvěle hodí ke sváteční atmosféře. Milovníci klasiky, při vytváření svátečních stylizací mohou také vsadit na tmavě modrou nebo černou barvu - ta druhá bude dokonale harmonizovat se zlatými nebo stříbrnými detaily. Vhodné budou také béžová a světle modrá barva.

Pokud jde o střihy, při tvoření vánočních stylizací dbejte na to, aby nebyly příliš odvážné. Vybírejte skromné oblečení, které zakrývá výstřih a ramena. V případě Žen ideální budou šaty o délce sahající k nebo mírně pod kolena. Pouze na silvestrovský večírek si oblékněte kreace s výraznými výřezy nebo zdobené flitry. S nošením sportovních stylizací o volných střizích také počkejte až na povánoční odpočinek. V případě mužů je naopak velmi důležité ideální přizpůsobení délky kalhot - tak, aby nohavice při sezení neodhalovala holé lýtko.

Oblečení na Štědrý den - co si obléct, když slavíte doma, a co na sebe, když jdete na návštěvu k přátelům?

Důležité je také to, kde a s kým plánujete strávit výjimečný den, kterým je Štědrý den. Vánoční elegance neplatí jen v případě, když trávíme Štědrý večer u rodiny, ale také když hostíme své blízké ve vlastním domě. Při pořádání večeře se úplně nevzdávejte vkusného vzhledu ve prospěch pohodlí. Dbejte na to, aby stylizace, která během svátečního období neomezuje pohyby, stále zdůrazňovala slavnostní atmosféru setkání. Místo domácích pantoflí budou lepší stylové baleríny s plochou podrážkou. 

Když jdete na návštěvu, musíte se postarat o dodatečné prvky Vašeho oblečení na Štědrý den - vhodnou obuv a svrchní oděv. Místo teplé zimní péřové bundy zvolte elegantní kabát a vlněné doplňky - čepici, šálu a rukavičky. Pokud jde o obuv - pro sváteční stylizaci budou vhodné teplé a pohodlné dámské kotníkové boty nebo pánské kotníkové boty. V případě nepříznivého počasí si s sebou vezměte náhradní obuv, abyste nezašpinili podlahu v domě hostitelů.

Sváteční stylizace pro Ženy

Dámské sváteční stylizace na Štědrý den jsou založené na šatech, které jsou pro tuto příležitost ideální. Udržené v tmavě červené nebo zelené barvě, pletené, krajkové nebo měkké sametové šaty jsou ideálním vánočním oblečením. Trapézový střih ideálně obohatí zvýrazňující pas dámský pásek ve stříbrné barvě nebo s ozdobnou sponou. Kromě punčocháčů si k oblečení přizpůsobte také boty - vhodné budou pohodlné lodičky nebo boty na jehlovém podpatku - béžové, černé nebo ve stejné barvě jako šaty. 

Můžete také zvolit klasické malé černé šaty, kterých nejlepším doplněním budou efektní šperky a lakované stříbrné nebo černé boty s jehlovými podpatky. Zajímavou alternativou pro šaty je jednodílná kombinéza nebo cigaretové kalhoty v duetu se saténovou halenkou. Jako svrchní oblečení si můžete vzít také svetr s jemným úpletem na knoflíky. Milovnice sukní si mohou rozhodnout pro plisovaný nebo kožený model s rozšířeným nebo tužkovým střihem. K tomu si vyberte elegantní halenku s nadýchanými nebo zvonovými rukávy. 

Sváteční stylizace pro Muže 

Na které pánské stylizace na Štědrý den byste měli vsadit, abyste vypadali slavnostně? Naším tipem je nadčasová klasika spojená s elegantními akcenty. Nemusí to však být nutně oblek. Výborným nápadem pro smart casualové oblečení na Štědrý večer bude například vínová košile s dlouhým rukávem, rozepnutá u krku a bez kravaty, v kombinaci s kalhotami v tmavě modrém odstínu. Blankytnou košili kombinujte s grafitovými kalhotami a tmavě modrým kostkovaným sakem. 

Skvěle budou vypadat o něco méně formální, ale stejně efektní stylizace s béžovým rolákem a hnědými chinos kalhotami. Muži, kteří dávají přednost kreativnějším stylizacím, mohou si dovolit trochu svobody a vybrat si hravý svetr nebo ponožky - například se slavnostním motivem sobů. Jaké boty nejlépe doplní pánské oblečení na Štědrý den? Doporučujeme stylové kožené společenské boty, barevně sladěné s kalhotami. 

Plánujete stylizace na Vánoce? Štědrý den je výjimečným obdobím pro rodinná setkání, během nichž se vyplatí dbát na slavnostní vzhled. Vánoční stylizace skvěle doplní dostupné v nabídce Wojas dámské a pánské boty a doplňky. To budou stylové Vánoce!

Jak správně nosit ponožky k botám, aby vypadaly módně?
Předchozí
Jak správně nosit ponožky k botám, aby vypadaly módně?
Přehled nejlepších dámských bot na zimní procházky městem
Další
Přehled nejlepších dámských bot na zimní procházky městem