Wpisz i naciśnij enter

Jak sladit boty a kabelku s šaty? Musí mít stejnou barvu?

Jak sladit boty a kabelku s šaty? Musí mít stejnou barvu?

Doplňky k šatům jsou důležitou součástí stylizace - závisí na nich její konečný charakter. Donedávna panovalo přesvědčení, že boty a kabelka ve stejné barvě jako kreace jsou tou nejlepší volbou. Na základě čeho je dnes vybíráme? Právě o tom hovoříme v tomto článku, ve kterém uvádíme pravidla pro kombinaci bot a kabelky se šaty.

Jak sladit boty a kabelku s šaty?

Módní doplňky jsou základem každé stylizace. Pokud jde o oblečení, v němž hrají hlavní roli šaty, jsou nejdůležitější šikovně sladěné boty a kabelka. Jak sladit boty s šaty? Při výběru obuvi k šatům dbejte především na příležitost, styl kreace a její délku - nejdůležitější je, aby stylizace odpovídala charakteru vycházky, byla udržována v jedné konvenci a zdůrazňovala přednosti naší siluety.

Také při výběru kabelky se vyplatí pamatovat na několik jednoduchých pravidel. Na večírek si vybírejte především malé dámské kabelky, které jsou praktické a svou velikostí nezastíní kreaci. Ideální je klasická obálková kabelka nebo malá kabelka s ozdobným řetízkem. Stříbrné nebo zlaté kování dodá celkovému vzhledu elegantní nádech. Poutavé textury vypadají skvěle v kombinaci s jednoduchými kreacemi. Pokud plánujete nosit vzorované šaty, hodí se k nim nejlépe střídmá kabelka v tlumené barvě.

Kombinace barev bot a kabelek

Při kombinování bot s kabelkou je důležité, aby barvy nebyly příliš kontrastní. Nejlepšího efektu dosáhnete kombinací doplňků v podobné barvě. Tato kombinace dokonale zapadá do konvence stylizací total look, tj. založených na jedné barvě v několika odstínech. Například k šatům tělové barvy můžeme nosit o něco tmavší lodičky a kabelku ve světle hnědém odstínu. Trochu více volnosti nám dávají casualové stylizace. V jejich případě můžeme místo jehlových podpatků k šatům zvolit například boty typu lords, mokasíny nebo dámské chelsea boty a kabelku - ve dvou různých barvách. Při jejich kombinování Vám pomůže barevné kolečko. Bezpečné jsou také univerzální odstíny, jako je černá, béžová nebo hnědá, které se hodí prakticky ke všemu.

Musí mít boty a kabelka stejnou barvu?

Dlouhá léta platilo pravidlo, že boty a kabelka zvolené k šatům by měly mít stejnou barvu. V dnešní době stylisté doporučují vyhnout se této potenciálně nudné kombinaci a dopřát si trochu více svobody. To však neznamená, že boty a kabelka se k sobě mohou úplně hodit - při kombinování doplňků k Vašemu outfitu je důležité být důsledný.

Je dobré, aby boty a kabelka byly ze stejného materiálu - velurové lodičky a velurová kabelka jsou ideální duo. Stejně jako oba doplňky vyrobené z lícové kůže. Dobře budou fungovat i doplňky se stejnou strukturou, například s motivem lakované nebo hadí kůže. Doporučuje se také sladit boty a kabelku (ve dvou různých barvách nebo odstínech jedné barvy), pokud jde o barevné akcenty na šatech. 

Čeho se vyvarovat při výběru bot a kabelky k šatům?

Výběr správných doplňků k šatům může být pro mnoho žen problematický. Především se vyvarujte kombinování doplňků s odlišnou estetikou. Při výběru boho bot s třásněmi pro jinou příležitost vynechte kabelku s kovovým leskem. Podobně - malá pletená kabelka se nehodí k botám s hadím motivem. Třpytivé boty s flitrovanou obálkovou kabelkou? To je příliš. Pozornost by měl přitahovat pouze jeden z doplňků - boty nebo kabelka. Jemné jehlové podpatky dokonale vyváží zdobenou kabelku - a naopak, k výrazným botám zvolte jednoduchou kabelku. Nejdůležitější je zachovat stylistickou konzistenci. Samotné barvy jsou v tomto případě méně důležité.

Boty a kabelka k šatům - návrhy stylizací

Tolik teorie - čas na praxi. Jak kombinovat boty a kabelky v zajímavých kombinacích s šaty? Béžové šaty skvěle doplní světle hnědé dámské lodičky na podpatku. Můžeme je sladit s kabelkou v pískovém odstínu, tlumené zelené nebo teplejším odstínu žluté. Vynikající jsou také pudrově růžové a modré barvy. Červené šaty vypadají skvěle se zlatými jehlovými podpatky - doplňte je kabelkou se zlatými detaily, například řetízkem, sponou nebo zipem. Bordové lakované boty na podpatku vypadají obzvlášť krásně v kombinaci s bílými šaty - vše doplňuje minimalistická společenská kabelka ve světlejším odstínu červené. K červeným šatům naopak doporučujeme bílé jehlové podpatky a černou kabelku. 

Ke grafitovým šatům se skvěle hodí fuchsiové boty a jemnější pudrová kabelka. Zelené šaty zase vytvoří úspěšnou dvojici s béžovými botami. Skvěle se k nim hodí kontrastní tmavě modrá mini kabelka. K černým šatům můžeme zvolit stříbrné boty na podpatku a odpovídající lehce lesklou kabelku se stříbrným uchem.

Důležité oslavy vyžadují správné šaty, a proto by každá žena chtěla v šatech vypadat fenomenálně. Módní doplňky - boty a kabelky z kolekce Wojas Vám umožní vytvořit úspěšnou stylizaci s krásnou kreací!

Total look - vytvořte tu nejlepší stylizaci s obuví Wojas
Předchozí
Total look - vytvořte tu nejlepší stylizaci s obuví Wojas
Jaké pánské zimní boty si vybrat? Podívejte se na nejzajímavější modely na zimu
Další
Jaké pánské zimní boty si vybrat? Podívejte se na nejzajímavější modely na zimu