Wpisz i naciśnij enter

Jaké boty zvolit k barvě šatů?

Jaké boty zvolit k barvě šatů?

Šikovným kombinováním oděvů lze vytvořit ucelené a zajímavé stylizace. Šaty - ať už na zvláštní příležitost, nebo na běžné nošení - mohou získat zcela jiný charakter v závislosti na botách, které si k nim vezmete. Proto je užitečné vědět, jaké boty zvolit k šatům, abyste vypadala co nejlépe. V níže uvedeném průvodci jsme Vám nabídli boty k oblečení v nejoblíbenějších barvách!

Hlavní pravidla pro kombinaci barev ve stylizacích

Při kombinování barev ve stylizacích pomáhá tzv. technika zlaté trojky. V čem spočívá? Podle této zásady by měly být v jednom oblečení použity maximálně 3 barvy - více než tři barvy oblečení přetíží a mohou působit kýčovitě. Omezený počet barev nemusí znamenat monotónnost - zejména pokud ve své stylizaci použijete jeden výrazný barevný akcent doplněný o tlumené ostatní barvy.

Které barvy se k sobě nejlépe hodí? V tomto ohledu je užitečný barevný kruh - barvy, které spolu dobře ladí, na něm leží vedle sebe (např. žlutá se zelenou a fialová s modrou) nebo naproti sobě (např. fialová se žlutou a modrá s oranžovou). Pomocí barevného kruhu můžeme také vytvořit velmi módní monochromatické komplety, které se skládají z odstínů určité barvy ležících na kruhu přímo pod sebou.

Které boty se nejlépe hodí k šatům?

Boty mohou mít jinou barvu než šaty, ale musí s nimi ladit. Co to znamená? Při výběru obuvi berme v úvahu především styl oblečení. Pro večerní šaty nepostradatelné budou elegantní dámské boty na jehlovém podpatku a dámské lodičky. Baleríny, sandály, espadrilky, mokasíny a kotníkové boty nebo kozačky vytvoří ucelenou kombinaci s každodenními šaty. Pro ležérní stylizace jsou ideální sportovní sneakersy nebo tenisky.

Střih šatů je stejně důležitý jako barva. Černé a béžové boty jsou bezpečnou volbou pro téměř jakýkoli outfit - hodí se i k jednobarevným soupravám. Abychom vytvořili originální, poutavou stylizaci, můžeme kombinovat výrazné, kontrastní barvy - například modré šaty s červenými botami. Je důležité, aby šaty a boty měly stejný teplý nebo studený odstín. Pokud jsou naše šaty vzorované nebo texturované, zvolte jednobarevné boty. K dvoubarevným šatům se hodí boty v jedné z jejich barev. Tmavší oblečení by se mělo kombinovat se světlejšími botami, aby se opticky prodloužily nohy a silueta vypadala lehčí. 

Soudržné stylizace - jaké boty zvolit k šatům v závislosti na barvě šatů?

Na co si dát pozor při výběru obuvi k šatům? Základním pravidlem je sladit boty s barvou oblečení (nikdy ne naopak) - šaty by měly být dominantním prvkem stylizace a boty by je měly pouze doplňovat.

Jaké boty se nejlépe hodí k červeným šatům? K výraznému outfitu se doporučují zejména béžové boty, které lze použít k vytvoření univerzální stylizace, a to i do práce. Naopak na večírky se hodí zlatá a stříbrná obuv. Červené šaty budou krásně vypadat také v jednobarevné verzi s červenými jehlovými podpatky v podobném odstínu.

Jaké boty zvolit k růžovým šatům? Půvabné šaty v růžových odstínech jsou velmi příjemné na tvoření stylizací. Mezi boty, které skvěle doplní outfit, patří zejména ty v nude, šedé, zlaté a stříbrné barvě. V případě odvážných stylizací můžeme fuchsiové šaty kombinovat s tmavě modrými botami a malinové šaty s fialovými nebo zelenými botami.

Tmavé nebo světlé - jaké boty nosit k bílým šatům? Bílá barva je sice velmi univerzální, ale rozhodně vypadá lépe v kombinaci se světlými botami - bílými nebo krémovými. Tmavá obuv výrazně zatíží spodní část stylizace. Bílé šaty zajímavě zpestří také modré, světle žluté nebo lososové boty.

Jaké boty by se hodily k béžovým šatům? S béžovou dobře koresponduje zejména stejný odstín béžové, světle hnědá, tmavě modrá, lahvově zelená, tmavě červená a zlatá barva.

Které boty ke stříbrným nebo zlatým šatům nám dodají módní look? Metalické šaty s chladnějšími stříbrnými tóny se skvěle hodí k chladným barvám bot - tmavě modré, pudrově růžové a šedé. Zlaté šaty zase můžete sladit s botami v teplých tónech kobaltové, červené nebo oranžové barvy.

Barevné stylizace k šatům - doplňte je nejmódnějšími botami Wojas

Značka Wojas nabízí široký výběr bot k večerním šatům, včetně dámských bot na jehlovém podpatku a lodiček v nejoblíbenějších barvách a střizích. Patří mezi ně matné i lesklé modely na vysokém jehlovém nebo nízkém podpatku, hladké nebo zdobené krystaly či mašlí, až po boty se zapínáním kolem kotníku. Nabízíme také různé dámské polobotky (baleríny, espadrilky, mokasíny, sneakersy a další), které jsou ideální pro každodenní stylizace se šaty.

Boty se mohou stát skvělým doplňkem jakékoli stylizace se šaty. Aby se tak stalo, měly by k nim být správně barevně sladěny. Zveme Vás k využití nabídky obuvi značky Wojas!

Dámský oblek - stylizace na léto s obuví Wojas
Předchozí
Dámský oblek - stylizace na léto s obuví Wojas
Módní barvy v kolekci Wojas - přehled letních modelů
Další
Módní barvy v kolekci Wojas - přehled letních modelů