Wpisz i naciśnij enter

Kyberbezpečnost a nakupování. Zjistěte, jakými způsoby chráníme Vaše údaje

Kyberbezpečnost a nakupování. Zjistěte, jakými způsoby chráníme Vaše údaje

Podle studie "E-commerce v Polsku 2021", kterou provedla společnost Gemius, 77 % respondentů alespoň jednou nakupovalo online. 33 % nakupuje online pravidelně a pro 13 % se internet stal kanálem první volby při hledání různých produktů. Kybernetická bezpečnost je stále důležitější i pro kupující a prodávající. Jak bezpečně nakupovat online? Jak se značka Wojas stará o online kupující obuvi?

Kybernetická bezpečnost v době online nakupování

Během pandemie, kdy online prodeje dosáhly nových rekordů, se kybernetická bezpečnost stala důležitější. Zahrnuje řadu činností na ochranu informací, zařízení a digitálního majetku před potenciálními útoky hackerů. Nakupování online je obzvláště náchylné k podvodům a krádežím údajů o kreditních kartách.

Nakupování online - bezpečnostní pravidla

Přestože si online nakupování získalo důvěru širokého spektra spotřebitelů, nesmíme zapomínat, že dynamický rozvoj odvětví e-commerce s sebou přináší určitá rizika, kterých bychom si měli být vědomi. Jak bezpečně nakupovat online? Spotřebitelé se mohou chránit před nebezpečím číhajícím ve virtuálním světě dodržováním základních pravidel bezpečného nakupování na internetu. Tady jsou!

1. Ochrana přístupových údajů

Přihlašováním do obchodů s přístupovými údaji, které zároveň používáme k přihlašování do banky, e-mailu nebo sociálních sítí, se vystavujeme hackerům. Prolomením dat jednoho webu získají přístup k dalším, které používáme. Bezpečné nakupování online je tedy takové, při kterém používáme mnoho různých přihlašovacích jmen a hesel, která můžeme pohodlně ukládat do speciálních programů zvaných správci hesel. Hesla pro daný web, by se měla skládat z velkých a malých písmen, číslic a speciálních znaků, aby byla obtížně prolomitelná.

2. Zabezpečený počítač nebo telefon

Při bezpečném nakupování na internetu dbejte také na zařízení, jehož prostřednictvím transakce provádíte. Je vhodné, aby byl vybaven antivirovým softwarem s povinnou bránou firewall. Měli byste se také ujistit, že software, operační systém a webové prohlížeče jsou aktualizovány. Bezpečné nakupování online by mělo vždy probíhat prostřednictvím důvěryhodného internetového připojení.

3. Nabízené platební metody

Při dokončování nákupu online bychom si měli dát pozor na omezený počet platebních metod, které prodejce nabízí. Důvěryhodné obchody poskytují zákazníkům výběr alespoň z několika známých platebních možností pro bezpečné nakupování online. Pokud se rozhodnete platit prostřednictvím transakční služby své banky, ujistěte se, že jste přesměrováni na webové stránky banky.

4. Recenze obchodu

Počet obchodů na polském internetu překročil 50 000. Ačkoli to pro nakupující znamená téměř neomezený výběr zboží, ne každý prodejce zajišťuje stejně vysoké standardy. Proto při nakupování online nejprve zkontrolujte recenze obchodu - včetně těch, které se týkají bezpečnosti transakcí a které obchodu vystavili předchozí kupující.

5. Bezpečnostní certifikát

Při nakupování online se ujistěte, že daný obchod používá certifikát SSL (Secure Socket Layer), který umožňuje šifrování dat během přenosu. Jeho přítomnost potvrzuje symbol visacího zámku, který by měl být vedle adresy webové stránky zadané v prohlížeči. Po kliknutí na něj se zobrazí zpráva, že naše připojení je zabezpečené.

Kybernetická bezpečnosť a online nakupovanie

Kybernetická bezpečnost v obchodu Wojas - bezpečné nakupování online

Péče o kybernetickou bezpečnost se pro online podniky stala povinnou součástí vytváření image a budování pozice na konkurenčním trhu e-commerce. Značka Wojas jako přední polský výrobce obuvi splňuje potřeby a očekávání zákazníků, kteří jsou stále více ochotni nakupovat online.

V obavách o kybernetickou bezpečnost internetového obchodu jsme se rozhodli spolupracovat s duem Akamai Technologies a Advatech - jedním z největších integrátorů IT řešení v zemi. Námi používaná nákupní platforma Akamai poskytuje kromě neomezené dostupnosti a škálovatelnosti také maximální IT zabezpečení webové prodejní aplikace. Za ním se skrývají integrované mechanismy na ochranu infrastruktury systému, jako jsou anti-DdoS, WAF, BOT Manager a ZeroTrust. Jsou reakcí na rostoucí aktivitu hackerů a pokročilé metody útoků na uživatele sítě. 

Díky moderním řešením 100% chráníme data zákazníků společnosti Wojas před aktivitami internetových podvodníků. Díky tomu je nakupování v našem obchodě zcela bezpečné.Nákup obuvi online je velmi pohodlný. Internetoví podvodníci bohužel nespí a rádi využívají popularity online nakupování. Proto se vyplatí znát nejdůležitější pravidla pro bezpečné nakupování na internetu a používat důvěryhodné obchody, jako je Wojas, které zavedly nejvyšší standardy kybernetické bezpečnosti.

Dárek ke Dni žen. Nápady na elegantní dárek od značky Wojas
Předchozí
Dárek ke Dni žen. Nápady na elegantní dárek od značky Wojas
Stylizace na Velikonoce! Podívejte se, co je letos trendy
Další
Stylizace na Velikonoce! Podívejte se, co je letos trendy