Wpisz i naciśnij enter

Podmínky výběru bot k obleku

podmínky výběru bot k obleku

Oblek je synonymem mužské elegance, kterou je třeba doplnit stylovými botami. Právě ony určují charakter celé stylizace a doplňují náš outfit. V dnešním článku se podíváme na obecná pravidla pro výběr obuvi k obleku a na nejlepší barevné kombinace pro vytvoření uceleného a elegantního kompletu.

Jaké boty nosit k obleku: zjistěte základní pravidla

boty, které se hodí k oblekujaké boty nosit k obleku

Dobře ušitý pánský oblek je jen polovinou úspěchu na cestě k vytvoření efektního outfitu na speciální příležitosti. Odpověď na otázku, jak vybrat boty k pánskému obleku, vychází z následujících otázek.

  • Model obuvi: pokud chcete dosáhnout elegantního efektu, zvolte klasické modely obuvi k obleku. Hodí se sem oxfordky, pánské polobotky, společenské boty, brogues, monks nebo elegantní šněrované, kotníkové boty. V situacích, kdy si přejete dosáhnout více casualového efektu, můžete vsadit na mokasíny.

  • Podrobnosti: V závislosti na Vaší představě si můžete vybrat mezi lakovanou a hladkou obuví k obleku. Pokud chcete, aby Váš outfit upoutal pozornost, bude lepší první varianta.

  • Materiály a zpracování: charakter elegantní stylizace podtrhuje nejen samotný model obuvi, ale také kvalita a materiál, z něhož je obuv vyrobena. Vsaďte na boty vyrobené například z lícové kůže: lakované nebo nelakované, nubuku nebo semiše, kde jde klasický design ruku v ruce s vynikající kvalitou. Nezapomeňte také, že slušná, pánská kožená obuv Vám bude sloužit mnoho let.

  • Barevné přizpůsobení: tomuto bodu stojí za to věnovat trochu více pozornosti. Vždyť barva obuvi může zcela změnit charakter Vašeho outfitu.

Jak vybrat boty k obleku, aby barevně ladily?

Zatímco oblek představuje hlavní plán elegantní stylizace, boty musí být její ideálním doplňkem. Podívejte se, které boty k obleku v různých barvách vytvoří harmonickou kombinaci.

Barva pro obuv k obleku v klasické černé barvě

K černému obleku se nejlépe hodí obuv ve stejné barvě. Je to klasická a bezpečná kombinace, která se skvěle hodí pro slavnostní příležitosti.

jak vybrat boty k oblekučerné společenské boty

Barva obuvi k obleku v odstínech tmavě modré

Pro méně formální příležitosti se hodí tmavě modrý oblek s hnědými botami, zatímco pro formálnější příležitosti můžete zvolit boty v černé barvě. Chcete-li dosáhnout originálního efektu, zkombinujte tmavě modrý oblek s botami ve vínové barvě.

Více o tom, jaké boty se hodí k tmavě modrému obleku píšeme v samostatném článku.

Barva obuvi k obleku v odstínech šedé

Pokud je Váš oblek světle šedý, je nejlepší ho kombinovat s hnědými botami. Na druhou stranu, oblek v tmavě šedých tónech bude dokonale ladit s tmavě hnědou nebo černou barvou.

Barva obuvi k obleku v odstínech hnědé

Hnědý oblek vypadá nejlépe s botami v podobném odstínu hnědé.

Barva obuvi ke světlému obleku

Oblek v béžové, bílé nebo velmi světle hnědé barvě bude nejlépe ladit s botami ve světlejších tónech. Pokud zvolíte hnědou nebo béžovou obuv, můžete si být jisti, že celá stylizace bude harmonická.

styling se světlým oblekem a botamiboty ke světlému obleku

Typy obuvi k obleku: zjistěte nejlepší modely

Pokud přemýšlíte, která pánská obuv k obleku se ukáže jako nejlepší volba, máme pro Vás řešení. Tyto modely dokonale podtrhnou Vaši elegantní stylizace a zároveň Vám zaručí naprosté pohodlí při nošení.

Oxfordky

Tyto elegantní pánské boty budou ideální volbou pro slavnostní příležitosti, svatby nebo výjimečné oslavy. Vyznačují se uzavřeným nártem, tj. částí všitou do spodní části boty s otvory pro tkaničky, která jim dodává elegantní šmrnc.

Derby

Derby jsou považovány za méně formální než oxfordky, ale stále jsou dostatečně elegantní na nošení k většině obleků. Vyznačují se tzv. "otevřeným vázáním" a jsou často první volbou mužů, kteří dávají přednost pohodlí.

Brogues

Tradiční boty typu brogues mají dekorativní otvory a vzory podél švů, díky nimž získávají trochu ozdobný vzhled. Tato úprava byla původně určena k odvádění vody ven, ale nyní má především estetické vlastnosti. Jsou méně formální než oxfordky, ale lze je úspěšně kombinovat s obleky.

Boty typu monk strap

Boty typu monk nemají šněrování a zapínají se na přezky. V klasické verzi mají zapínání na dvě boční přezky, ale najdeme i takové, které se zapínají na jednu.

Společenské polobotky

V nabídce obchodu Wojas najdete také jedinečnou společenskou obuv, kterou můžete úspěšně kombinovat s oblekem bez ohledu na roční období. Ideální, když hledáte jedinečné boty, které doplní jakoukoli elegantní stylizaci k pánskému obleku.

typy obuvi k obleku

Doufáme, že díky těmto tipům snadno sladíte boty s oblekem a vytvoříte ucelenou a působivou kombinaci.

Přehled dámských formálních bot na jaro
Předchozí
Přehled dámských formálních bot na jaro
Business dress code, takže všechno, co potřebujete vědět na téma formálního oblečení
Další
Business dress code, takže všechno, co potřebujete vědět na téma formálního oblečení