Wpisz i naciśnij enter

Přehled nejlepších dámských bot na zimní procházky městem

Přehled nejlepších dámských bot na zimní procházky městem

Zima, ačkoli může být velmi krásná, je také velmi nepředvídatelná. Proto je tak důležité zkompletovat nejen módní, ale především praktický šatník pro nadcházející sezónu. Klíčovým jeho prvkem je zimní obuv, která nás ochrání před mrazem a vlhkosti. Jaké boty si koupit na zimu, aby odolaly rozmarům počasí? Které zimní boty se nejlépe hodí ke sportovní bundě nebo elegantnímu kabátu? Zveme Vás ke čtení!

Zima, sníh a břečka ve městě - jaké boty si koupit na zimu?

Zimní boty jsou pro mnoho lidí nejproblematičtějším nákupem v roce. A to z dobrého důvodu - boty pro tuto sezonu nám musí zajistit pohodlí v proměnlivém a náročném počasí. Zimní počasí může mít opravdu různé tváře. Někdy máme dny s bílým sněhem na chodnících, a jindy zase sněhovou břečku vznikající v důsledku dešťových srážek. Takové podmínky jsou pro naši obuv výzvou. O kvalitní zimní obuv se vyplatí pečovat zejména tehdy, když do práce, na univerzitu, na setkání s přáteli nebo na nákupy nedojíždíme autem, ale veřejnou dopravou. 

Když denně ujdete několik kilometrů za účelem vyřízení nejrůznějších záležitostí ve městě, je dobré mít na nohou teplou, pohodlnou a odolnou obuv. Ideální volbou budou boty na zimu, které nás ochrání jak před chladem, tak i vlhkosti. Nezapomeňte také, že zimní boty, které vydrží náročné povětrnostní podmínky, nejsou vhodné pro celodenní nošení v práci. Ve vytápěné kanceláři budou lepší čisté, nošené střídavě baleríny, sneakersy nebo lodičky. 

Jaké boty na zimu? Kritéria výběru 

Při rozhodování, které boty jsou vhodné na zimu, berte v úvahu, že budou vystaveny intenzivnějšímu používání než modely nošené během zbývajících šesti měsíců. Abychom si mohli moudře vybrat dobré dámské zimní boty, podívejme se na materiál, ze kterého jsou vyrobeny. Během mrazivých dnů nejlepší budou boty z přírodní kůže, protože jsou nejodolnější vůči změnám teploty a mechanickému poškození. Je vhodné se ujistit, že vybrané zimní boty jsou vybavené pevnou, například gumovou podrážkou, nejlépe s protiskluzovým vroubkováním. Silnější spodní část nás bude také lépe izolovat od chladných chodníků městských ulic. 

Při nákupu dámských zimních bot, ideálně přizpůsobíte jejich velikost Vaší noze. Boty pro toto roční období by měly být asi o půl čísla větší než boty, které se nosí v létě nebo na jaře. Díky tomu nám zajistí volnost pohybů dokonce i během nošení teplých vlněných ponožek. Trošku větší bota také nám zaručuje tepelný komfort - zatímco příliš těsně přiléhající k noze bota, zvyšuje pocit chladu. Při nákupu bot na zimu byste měli zvážit také typ izolace. Zimní boty s kožešinou Vás ochrání před nepříjemným pocitem chladu. 

Na co si ještě dát pozor při výběru bot na zimu? Je také důležité, aby naše vysněné boty byly snadno impregnovatelné. V nabídce Wojas najdete různé přípravky, které prodlouží životnost dámských bot, a ochrání je před vlivem sněhu, bláta nebo soli. A nezapomeňte také na pravidelné čištění bot.

Praktické a zároveň módní - které zimní boty se vyplatí mít ve své skříni?

Populární dámské boty na zimu jsou především kotníkové boty a kozačky - jak ty první, tak i ty druhé mají své příznivce. Dámské kotníkové boty, jak se říká botám sahajícím nad kotník, představují širokou škálu různých, pokud jde o střih bot ideálních pro zimní dny. Jaké boty vypadají nejlépe k zimní bundě? Mezi dostupné v nabídce značky Wojas modely najdete mimo jiné stylové motorkářské boty, které ideálně vypadají v rockových stylizacích s koženými kalhotami a koženou zateplenou bundou. Vázané kotníkové boty na platformě budou vypadat perfektně v duetu s oversizovým podzimním svetrem, úzkými džínovými kalhotami a péřovou bundou s kapucí. 

Jako doplněk ke každodenním outfitům budou ideální také dámské Chelsea boty z přírodní kůže. Noste je k smart casualovým kompletům s trochu formálnějšími chinos kalhotami nebo oblekovými kalhotami s teplým rolákem a prošívaným kabátem ke kolenům. Zimní boty vybavené masivní podrážkou a sloupkovým podpatkem jsou ideální k silnějším punčocháčům a pleteným šatům - modely o elegantním střihu lze úspěšně nosit ke kancelářským outfitům.

Zajímavou alternativou kotníkových bot jsou dámské kozačky - boty na zimu sahající ke kolenům nebo nad koleno. Mezi nimi najdeme dostupné v nabídce značky Wojas klasické jezdecké boty, které nejlépe vypadají s přiléhavými kalhotami k tělu, halenkou s dlouhým rukávem, rozepnutým svetrem a kožíškem. Dobrým nápadem na stylizaci s mušketýrky je jejich kombinace se svetrovými šaty a kabátkem typu beránek s vázáním v pase.

Zima se rychle blíží. To je nejlepší čas na nákup zimních bot, s jejichž pomocí stvoříte úspěšné, každodenní stylizace pro každou příležitost. Kde najít dobré dámské zimní boty? V bohaté nabídce značky Wojas najdete teplé, pohodlné a zároveň velmi praktické modely. Objevte naše návrhy pro mrazivé a zasněžené dny!

Jak se obléknout na Štědrý den? Podívejte se na naše návrhy elegantních stylizací pro Ženy a Muže
Předchozí
Jak se obléknout na Štědrý den? Podívejte se na naše návrhy elegantních stylizací pro Ženy a Muže
Co si obléknout na silvestra? Nápady na módní outfity
Další
Co si obléknout na silvestra? Nápady na módní outfity