Wpisz i naciśnij enter

Šaty a boty – vytvořte nadčasový look!

Šaty a boty – vytvořte nadčasový look!

Kotníkové boty jsou již mnoho sezón jedním z nejoblíbenějších střihů dámské obuvi. Nejčastěji se s nimi setkáváme na ulicích v podzimních a zimních dnech. Kotníkové boty vypadají skvěle nejen ke kalhotám, ale také k šatům – ať už elegantním, boho nebo s rockerským nádechem. Navrhujeme, jak sladit kotníkové boty s šaty!

Kotníkové boty k šatům – dokonalé podzimní duo

Dámské kotníkové boty je střih určený pro chladnější podzimní a dokonce i zimní měsíce. Proto mají vyšší svršek, který chrání kotník, a silnější podrážku, která zajišťuje stabilitu při každém kroku. Mohou končit těsně nad kotníkem nebo do poloviny lýtka, mají mandlovou nebo špičatou špičku a různou výšku podpatku. Mezi kotníkovými botami najdete jak šněrovací, tak nazouvací a se zapínáním na zip. 

Šaty, které jsou základem ženského šatníku, lze nosit k jehlovým podpatkům, lodičkám, balerínám, teniskám, sneakersům, ale i kotníkovým botám. Právě v jejich společnosti vypadají v chladnějších dnech nejkrásněji. 

Šaty a kotníkové boty – jak vytvořit úspěšnou kombinaci?

Jaké otázky je třeba vzít v úvahu, aby bylo možné vytvořit módní look s šaty a kotníkovými botami

1. Barva

Při výběru kotníkových bot k šatům, je třeba brát v úvahu především barvu obuvi. Černé boty jsou univerzální volbou, která se hodí prakticky ke každé stylizaci. Dobrou koupí je také hnědá a béžová barva, které jsou na podzim velmi módní. 

2. Stylistika

Kotníkové boty k šatům by měly barevně i stylově ladit. Zdobené šaty slaďte s kotníkovými botami v minimalistickém stylu a naopak – k výrazným botám se hodí jednoduchý outfit. Celá stylizace tak bude tvořit harmonický celek.

3. Svršek

Kotníkové boty a ty s plochou podrážkou mohou nohu zkrátit. Jak nosit kotníkové boty k šatům, aby nenarušovaly proporce siluety? Způsob, jak je zeštíhlit, jsou boty se svrškem do půli lýtek a přiléhající k noze. Hodí se i modely s podpatkem, platformou nebo na klínku. Zeštíhlujícího efektu lze dosáhnout také sladěním bot s punčochami v podobných barvách.

4. Materiál

Na co si ještě dát pozor při výběru kotníkových bot k šatům? Pokud hledáte boty, které Vám vydrží několik sezón, vyberte si kožené nebo velurové modely. Dobrým řešením jsou modely s dodatečnou izolací, která se osvědčí při prvních mrazech. 

Kotníkové boty k šatům – stylizace, které zaujmou nadčasovým vzhledem

Jaké kotníkové boty zvolit k maxi šatům a jaké k midi a mini šatům? Zde je několik tipů, jak vytvořit spolehlivou a vždy módní stylizaci.

Kotníkové boty k maxi šatům

Kotníkové boty a maxi šaty? Proč ne! Šaty s květinovým potiskem na rodinnou oslavu nebo firemní akci budou nejlépe vypadat v kombinaci s ultra ženskými kotníkovými botami na jehlovém podpatku a špičatou špičkou, které zeštíhlují postavu. 

Kotníkové boty k midi šatům 

Jaké kotníkové boty k šatům, které sahají mírně nad kolena, budou nejlepší? Doporučujeme na dotek příjemné velurové boty s blokovým podpatkem. Černé boty s černými punčochami skvěle doplní komplet s tmavě zelenými oversize šaty zakončenými volánem. 

Kotníkové boty k mini šatům

Jaké kotníkové boty k mini šatům by byly nejlepší volbou? Malé černé šaty jsou nezbytnou součástí dámského šatníku – jsou ideální na rande nebo večer s přáteli v klubu a na podzim zaujmou svým rockerským vzhledem. Černé kotníkové boty s cvočky a řetězem nebo masivní chelsea boty na vysokém podpatku dokonale zapadnou do jejich atmosféry. Modely na sloupku nebo klínku ještě více prodlouží siluetu.

Tužkové šaty s kotníkovými botami

Tužkové šaty jsou základem mnoha kancelářských stylizací. Které dámské kotníkové boty pro ně budou vhodné? Doporučujeme kožené kotníkové boty na podpatku, s přiléhavým svrškem, zapínané na zip a v klasické černé barvě – skvělá alternativa k lodičkám. Zkombinujte klasický černý kabát s šaty v barvě bordó.

Kotníkové boty s košilovými šaty

Když ladíte kotníkové boty s košilovými šaty v béžové nebo tmavě modré, zvažte hnědé kotníkové boty na klínku. Objemný svetr zvýrazní celý look. Do podzimní atmosféry se hodí také městské hnědé kotníkové boty na sloupku s ozdobnou sponou.

Kotníkové boty k pleteným šatům

Pletené šaty jsou hitem podzimní/zimní sezóny. K tomuto typu šatů se nejlépe hodí velurové kotníkové boty, které ještě více zdůrazní zahalující tělo charakter kreace. Zajímavě budou vypadat také černé motorkářské boty s ozdobnými přezkami, které dodají jednoduchým šatům charakter.

Teplákové šaty a kotníkové boty

Teplákové šaty jsou volbou milovnic městského stylu a pohodlí. Ideální pro ni budou 

kotníkové boty na ploché podrážce s elastickou gumou na obou stranách pro rychlé a pohodlné nazouvání a vyzouvání.

Kotníkové boty a boho šaty

Jaké boty k boho šatům? Vzdušné kreace ve stylu 70. let s třásněmi, výšivkami nebo krajkou milují i společnost kotníkových bot. Vyberte si kovbojské boty ze štípaného veluru ve světle hnědém nebo béžovém odstínu. Skvěle fungují také ploché hnědé kotníkové boty s ozdobnou pletenou gumou nebo skrytým klínkem.

Kožené kotníkové boty jsou univerzální obuví, která se skvěle hodí jak na běžné nošení, tak ve večerních stylizacích s šaty. V nabídce Wojas najdete dámské kotníkové boty, které snadno sladíte s šaty různých délek a stylů!

Boty ke kabátu – vytvořte módní dámskou a pánskou stylizaci
Předchozí
Boty ke kabátu – vytvořte módní dámskou a pánskou stylizaci
Jak nosit kozačky nad kolena? 6 stylizací, které Vás okouzlí!
Další
Jak nosit kozačky nad kolena? 6 stylizací, které Vás okouzlí!