Wpisz i naciśnij enter

Věčně studené nohy? Podívejte se na perfektní boty doma i do sněhu

Věčně studené nohy? Podívejte se na perfektní boty doma i do sněhu

Studené nohy jsou problémem, který se týká téměř poloviny populace. Pronikavý chlad doprovázený pocitem štípání a pálení je nepříjemný zejména v mrazivém počasí. Je však třeba vědět, že někteří lidé čelí podchlazení dolních končetin bez ohledu na roční období. Naštěstí existuje několik jednoduchých způsobů pro studené nohy, díky kterým jim zajistíme tepelný komfort. Jak si účinně zahřát nohy? Jaké boty do sněhu a jaké pantofle koupit na doma, abyste se ochránili před chladem? Podívejte se na to!

Věčně studené nohy - známý problém?

Silný chlad končetin je častým problémem - navzdory zdání nejen v zimě, který může signalizovat zdravotní potíže. Lidé s poruchami krevního oběhu, který je zodpovědný za regulaci tělesné teploty, jsou obzvláště náchylní na stále studené nohy. Pokud krev necirkuluje správně, končetiny rychle zmrznou. Příčinou těchto poruch může být anémie, srdeční onemocnění a dokonce i nedostatek fyzické aktivity u lidí se sedavým způsobem života. 

Studené nohy bez ohledu na roční období mohou být také příznakem z nervového systému. V případě osob s trvalým vysokým stresem, tělo přesměrovává krevní zdroje do životně důležitých orgánů - na úkor končetin, které jsou tak náchylné k podchlazení. Jednou z častých příčin studených nohou je také hypotyreóza často doprovázená apatií a slabostí. 

@OLA.KIEPURA

Jaké pantofle nosit doma, abyste měli teplé nohy?

O studené nohy se postarejte tím, že budete doma nosit správnou obuv. Místo chození naboso si pořiďte teplou obuv - skvělou volbou budou pantofle z ovčí kůže. V sortimentu Wojas představujeme stylové, nazouvací pantofle značky Relaks vyrobené z merino vlny pocházející z australských ovcí merino. Hlavní výhodou materiálu je dobrá termoregulace, díky níž nám vlněná domácí obuv poskytne tepelný komfort jak v létě, tak i v zimě. 

Merino vlna, ve srovnání s tradiční ovčí vlnou neškrábe, díky čemuž se příjemně nosí na noze. Je také výjimečně měkká, antistatická a snadno se čistí. Rovněž neabsorbuje nepříjemné pachy a vykazuje antibakteriální vlastnosti. Lehké a stabilní vlněné pantofle dámské a pánské s podšívkou z merino vlny jsou k dispozici v několika barevných variantách včetně černé, světle hnědé a tmavě hnědé.

Pantofle dámské a pánské Relaks jsou boty na doma, které jsou nejen výjimečně pohodlné, ale také i praktické. Díky nim minimalizujeme riziko nachlazení, kterému jsme vystaveni, když máme studené nohy, plísňových infekcí a dokonce i potenciálních pádů doma. K relaxačním botám pro studené nohy je důležité zvolit silnější, ale zároveň prodyšné bavlněné ponožky.

Boty do velkého mrazu - jak se v zimě postarat o studené nohy?

Studené nohy mohou být problémem bez ohledu na počasí, ale nejhorším problémem jsou v zimě. Problém může ještě zhoršit špatně padnoucí a příliš lehká obuv - při minusových teplotách si musíme pořídit model zaručující maximální teplo. Pro osoby se stále studenými nohami doporučujeme sněhule značky Relaks. Boty do sněhu, které byly velmi populární v 70. a 80. letech minulého století, jsou opět v oblibě ve své modernizované verzi. 

V obchodě Wojas nabízíme kultovní sněhule značky Relaks inspirované alpským stylem, které jsou vyrobeny z nejkvalitnější přírodní kůže. Mimořádně pohodlné modely zajišťují vynikající cirkulaci vzduchu. Sněhule dámské a pánské jsou botami do velkého mrazu, chrání před chladem, větrem a vlhkosti. Vhodné nejen na dovolenou na horách, ale i na procházky městskou džunglí. Díky systému nastavení se přizpůsobí velikosti chodidla a jejich gumová podrážka chrání nohu před pádem na kluzkém povrchu. Dámské a pánské Relaksy jsou k dispozici v klasické černé barvě, tmavě modré, hnědé, v neonových odstínech žluté, oranžové, červené a zelené barvy a dokonce i se stříbrnými doplňky.

Domácí způsoby na zahřátí nohou - jak je znovu zahřát?

Studené nohy nás obvykle trápí ihned po návratu domů z venku nebo po delší době nečinnosti. Úlevu studeným nohám přinese používání ohřívací láhve nebo elektrické vyhřívané deky, která okamžitě obnoví teplo ve studených  končetinách. Skvělým způsobem jsou také profylaktické masáže nohou pomocí speciálních válečků - díky nim zlepšíte krevní oběh. Skvělým způsobem pro studené nohy jsou také hřejivé koupele. Ohřátá voda s esenciálními oleji, například ze zázvoru, eukalyptu nebo pomeranče, zajistí optimální teplo pro Vaše nohy, a zároveň Vám přinese uvolnění. Studené nohy jsou problémem, který může mít různé příčiny - ve většině případů však nejsou pro zdraví nebezpečné. Lze se s nimi snadno vypořádat doma a nákupem správné obuvi. Teplé a pohodlné domácí boty a boty do sněhu představujeme v bohatém sortimentu Wojas - doporučujeme zejména nadčasové pantofle a sněhule naší reaktivované značky Relaks!

Chystáte se v zimě na výlet do hor? Zjistěte, jakou obuv potřebujete
Předchozí
Chystáte se v zimě na výlet do hor? Zjistěte, jakou obuv potřebujete
Stylizace pro malé ženy - jaké oblečení a boty nám přidávají centimetry?
Další
Stylizace pro malé ženy - jaké oblečení a boty nám přidávají centimetry?