Wpisz i naciśnij enter

Velký návrat zvonáčů! Zjistěte, které boty ke zvonovým kalhotám budou vypadat nejlépe

Velký návrat zvonáčů! Zjistěte, které boty ke zvonovým kalhotám budou vypadat nejlépe

Móda na hippie kalhoty do zvonu, tj. kalhoty s rozšířenými ve spodní části nohavicemi, se vrací! Před několika desetiletími byly propagovány a na konci minulého století opět nošeny, pak se na ně na chvíli zapomnělo, aby se znovu připomněly. Jak nosit zvonáče? Jaké boty zvolit ke zvonáčům? Navrhujeme, jak tento jeden z nejžhavějších módních trendů zkrotit!

Historie kalhot do zvonu - kalhot, které nosili hippies

Móda kalhot s rozšířenými nohavicemi se datuje od počátku 19. století. Tehdy je jako první začali nosit američtí a britští námořní vojáci. Tyto kalhoty o volném střihu však měly daleko ke klasickým zvonovým kalhotám (ang. bell-bottom), které vznikly na přelomu 60. a 70. let na vlně hnutí hippies.

Květinové děti - jak muži, tak i ženy - sáhly po těchto originálních kalhotách, vyrobených obvykle z manšestru, džínoviny nebo pleteniny. Květinové potisky a psychedelické vzory jim dodávaly neobvyklý charakter. Po letech popularity, široké kalhoty na čas ustoupily těsným koženým modelům, inspirovaným rockovou hudbou. Zvonové kalhoty byly opět v módě v 90. letech - tentokrát však kralovala jejich dámská verze s velmi nízkým pasem, tzv. bokovky.

Kalhoty s širokou nohavicí - za co je milujeme?

Móda se vrací - a nejinak je tomu u zvonáčů, které prožívají svá období slávy a zapomnění. V poslední době se znovu objevují na přehlídkových molech a jsou k dispozici na pultech obchodů. Modely v osvěžené verzi jsou jedním z nejžhavějších trendů. Není divu! Obrovská stylistická rozmanitost zvonáčů usnadňuje sestavení módního oblečení, které vyjadřuje Vaše módní preference. Kromě toho mají zvonáče nepopiratelné kouzlo, které vždy přitahovalo pozornost módních fashionistek.

Kalhoty do zvonu - pro koho se doporučují?

Vracející se zvonové kalhoty jsou kalhoty, které navzdory zdání dokonale padnou většině postav. Jsou vhodné zejména pro štíhlé a vysoké osoby, které s pomocí zvonových kalhot ještě více zeštíhlí a prodlouží svou siluetu. Na druhou stranu, pokud nosíte o něco větší velikost, nadměrné nohavice účinně zakryjí Vaše masivnější lýtka, zatímco vysoký pas odvede pozornost od Vašich stehen a boků. Zvonové šaty jsou také dobrou volbou, pokud máte široká ramena - v jejich případě kalhoty tohoto střihu dokonale vyváží Vaše proporce.

Módní nostalgie. Jak nosit kultovní zvonáče?

Džínové zvonáče můžeme využít v každodenních stylizacích s jednoduchým tričkem a mikinou. Kultovní manšestrové zvonáče vypadají skvěle i v podzimní a zimní sezóně s roláky a trenčkoty. Zajímavě vypadají také v kombinaci s kabátem připomínajícím župan nebo kožešinovou vestou.

V létě budou letní hippie halenky s bufetovými rukávy nebo ozdobnými volánky vypadat krásně s lehkými zvonovými kalhotami. Nic Vám nebrání použít oblekové zvonáče také v elegantních stylizacích. V kombinaci s klasickou bílou košilí a vypasovaným sakem budou ideální volbou na firemní banket nebo slavnostní večeři.

Jaké boty ke zvonovým kalhotám budou nejlepší?

Prodloužené, rozšiřující se směrem dolů nohavice zvonových kalhot mohou zkracovat siluetu. Jaké boty si přizpůsobit ke zvonovým kalhotám, abyste se tomu vyhnuli? Jasnou volbou jsou nesmrtelné jehlové boty - pokud je vybíráte jako boty ke zvonovým kalhotám, zvolte modely se špičatou špičkou. Modely se zaoblenou špičkou zbytečně zmenšují chodidlo ukryté pod zvonovými kalhotami. 

Pro okouzlující vzhled noste ke zvonovým kalhotám boty na sloupku - klasické lodičky, které opticky prodlužují siluetu, budou zajímavě vypadat v kancelářských a večerních stylizacích. Jako dokonalý letní doplněk ke zvonovým kalhotám se hodí sandály na klínku, které krásně zdůrazní rozšiřující se střih kalhot.

Jako boty ke zvonovým kalhotám budou ideální také kožené lodičky s přiléhavým svrškem a kovbojské boty s úzkým podpatkem. V chladnějších měsících ideální volbou budou zateplené dámské boty typu biker - zejména ty na platformě, ve kterých budete vypadat opravdu fenomenálně. V podzimní a zimní sezóně se můžete rozhodnout pro dámské kozačky na sloupku nebo jehlovém podpatku - zastrčené pod nohavicí kalhot.

Už víme, jaké boty se hodí ke zvonovým kalhotám. Které modely jsou tedy zakázány? Jediné, co se k rozšířeným kalhotám opravdu nehodí, jsou boty s úplně plochou podrážkou. Je to proto, že dlouhá a široká nohavice "zatěžuje" siluetu - vysoké boty ke zvonovým kalhotám ji "vytáhnou" ve směru nahoru a ji dodávají lehkost. Výjimkou jsou tenisky ve streetovém stylu a boty typu sneakers nošené s džínami do zvonu, které mohou nosit vysoké a štíhlé osoby.

Zvonáče se vracejí ve velkém stylu! Kalhoty vycházející z kultury hippies zaujmou množstvím vzorů a barev. V nabídce Wojas najdete nejmódnější boty ke zvonovým kalhotám, včetně bot na jehlovém podpatku, kotníkových bot, lodiček a kozaček, které budou vypadat skvěle s kalhotami s rozšířenou ve spodní části nohavicí. Podívejte se na náš sortiment!

Karnevalové party - jak si vybrat pohodlné boty na jehlovém podpatku, ve kterých protančíte celou noc?
Předchozí
Karnevalové party - jak si vybrat pohodlné boty na jehlovém podpatku, ve kterých protančíte celou noc?
Dárek ke Dni žen. Nápady na elegantní dárek od značky Wojas
Další
Dárek ke Dni žen. Nápady na elegantní dárek od značky Wojas