Wpisz i naciśnij enter

Vichy kostka. Jak si vybrat boty s nejmódnějším vzorem letošní sezóny?

Vichy kostka. Jak si vybrat boty s nejmódnějším vzorem letošní sezóny?

Vichy kostka, známá také jako kostka gingham, pikniková, jako střižená z babiččina ubrusu, je jedním z nejoblíbenějších vzorů všech dob. Nejde o nic jiného než o drobný kostkovaný vzor, složený ze dvou kontrastních barev. Nejoblíbenější je černobílá kostka, ale vzor Vichy se objevuje také v bílo-blankytné, bílo-růžové a bílo-červené barvě. Jak stylizovat kostkovaný potisk? Jak vybrat boty ke kostce gingham? Napovídáme!

Vichy kostka - nejoblíbenější vzor z 50. let. 

Jaký je příběh Vichy kostky? Vznikla v 17. století - kdy byla poprvé přivezena na Britské ostrovy ze vzdálených indonéských kolonií (název gingham pochází z malajského britského panství). O sto let později se obarvené látky dostaly do francouzského města Vichy (odkud kostka získala svůj název), kde se z nich vyrábělo letní oblečení.

Odtud se kostka dostala do Spojených států, kde byla přijata s obrovským nadšením. Hitem 50. let byly rozšířené sukně s Vichy kostkou, které vášnivě nosily americké ženy v domácnosti. Největší fandou tohoto vzoru však byla Brigitte Bardot, která se v růžovo-bílých šatech s tímto vzorem objevila i na své svatbě.

Kostka v módě - veselý potisk Vichy pro jarní dny

Mnoho lidí si možná spojuje Vichy kostku s... ubrusy. Tento univerzální vzor není vyhrazen pouze pro kuchyňské vybavení - kostka je velmi častá také na oblečení: od triček přes šaty a kalhoty až po plavky. Ne nadarmo vládne kostka gingham na pultech mnoha známých a oblíbených módních značek. Rozhodně se jedná o jeden z nejpůvabnějších jarních trendů, po kterém můžete sáhnout při vytváření poloformálních i neformálních outfitů. 

Doplňte stylizace oblečením s Vichy kostkou - nejmódnějším potiskem této sezóny

Dvoubarevná kostka gingham zdobí jarní šaty - midi s rozšířeným střihem a maxi s volánky. Uvidíte ji také v dlouhých, ležérních sukních. Kde jinde najdeme módní Vichy kostku? Vzor se objevuje také na látkových šortkách, kostýmech a kalhotách s širokými nohavicemi typu culotte nebo palazzo. Zajímavou volbou jsou také vzdušné kostkované košile s krátkými rukávy a dokonce i topy odhalující břicho. Elegantní ženy si mohou vybrat ultra ženské kostkované obleky. V chladnějších dnech můžeme experimentovat s doplňkem v podobě kabátu s drobnou kostkou.

Nadčasovou kostku gingham lze nosit různými způsoby. Mini sukně nebo dlouhé kostkované kalhoty v bílé a růžové barvě se budou dobře hodit k halence v jedné ze dvou barevných variant vzoru. Károvaný vzor je také skvělý pro stylizace typu total look, který je oblíbený již několik sezón. Obzvlášť působivě bude vypadat v módním obleku, který doplní červené jehlové podpatky. Jednobarevné tužkové šaty se dobře hodí jako doplněk ke kostkovanému kabátu v černé a bílé barvě.

Vichy kostka je mimořádně půvabná a nabízí téměř neomezené možnosti stylizací. Dívčí pastelový potisk lze použít v stylizacích do práce, pro vycházky s kamarádkami, speciální události a romantické rande.

Vichy kostka. Jak si vybrat boty s nejmódnějším vzorem letošní sezóny?

Kombinujte šaty s nabíranými rukávy a rozšířené sukně s kostkovanými vzory s dívčími balerínami nebo botami typu lords a vytvářejte subtilní stylizace pro různé příležitosti. K ležérním městským stylizacím s Vichy kostkou se skvěle hodí také pohodlné tenisky nebo sneakersy v bílé barvě. Kostkované kalhoty - dámské stylizace s kostkovanými kalhotami se hodí k béžovým botám typu loafers. Ke kostkovanému oblečení se budou hodit také dámské mokasíny na platformě, které vytvoří s ním módní outfit v retro stylu.

Elegantní stylizace s Vichy kostkou skvěle doplní také klasické jehlové podpatky a dámské lodičky. Hitem letošního jara a nadcházejícího léta budou modely se zavazováním kolem kotníku, které zdůrazní půvab kostkovaného vzoru. Jako boty na podpatku ideální budou také nejmódnější v této sezoně sandály na sloupku se zapínáním.

Retro šik - boty Wojas s Vámi udrží krok

Vichy kostka je absolutním módním must have pro jaro 2022. Stylizaci s dvoubarevným kostkovaným vzorem, který je navzdory času stále oblíbený, nejlépe doplníte jarní a letní obuví naší značky. Podívejte se na nabídky obuvi Wojas!

Zdravá obuv - pečujte o svá chodidla výběrem pohodlných sneakersů
Předchozí
Zdravá obuv - pečujte o svá chodidla výběrem pohodlných sneakersů
Trendy 2022. Jaké nové trendy v obuvi přinese léto 2022?
Další
Trendy 2022. Jaké nové trendy v obuvi přinese léto 2022?