Wpisz i naciśnij enter

Výška a druhy podpatků. Jaké vybrat, abyste se cítili pohodlně?

Výška a druhy podpatků. Jaké vybrat, abyste se cítili pohodlně?

„Obouváte a cítíte se atraktivně. Zouváte a cítíte se šťastně“ - právě to se říká žertem o kouzlu jehlových podpatků. I když jsou rozhodně nejpopulárnější, jsou jim v patách neméně velkolepé druhy podpatků, které mohou být pohodlnější. Jak změřit výšku podpatku a jak vybrat boty na jehlových podpatcích, aby byly módní, ale především pohodlné? 

Jehlový podpatek, jeho výška - má mnoho jmen

Velmi vysoké jehlové podpatky jsou považovány za nejženštější druh bot. Mají dodat sebevědomí a sexuální atraktivitu. Žena v jehlových podpatcích je žena zdůrazňující svou pozici - nejen díky výšce. Stručně řečeno - jehlové podpatky jsou kvintesencí ženskosti. Tím však jejich výhody nekončí. Přidání několika centimetrů, změna proporcí siluety a zeštíhlení noh - co ještě chcete? Problém je v tom, že nejsou nejpohodlnější, a jejich nošení málokterá žena spojuje s pohodlím. Je však dobré vědět, že jehlové podpatky jsou jen „úvodem do příběhu“, a druhy podpatků vládnoucí na módních molech nám dávají mnohem více možností. Délka, výška šířka podpatku - při výběru nejpohodlnějších bot na podpatku, právě těmto faktorům musíme věnovat zvláštní pozornost. Takže, jak změřit výšku podpatku a přizpůsobit ji své siluetě? 

DÁMSKÉ LODIČKY / MODEL 35054-54

Jak změřit výšku podpatku? 

Ne každá žena se musí cítit sebevědomě na vysokém podpatku stejně, jako ne každá žena se cítí dobře na ploché podrážce. Máte ve své skříni oblíbené boty na jehlových podpatcích? Víte, že toto je jeden z mála modelů, ve kterých i přes výšku se cítíte opravdu pohodlně? Hledáte podobné boty? Na stránce Wojas najdete širokou nabídku jehlových bot jak na nižším, tak i vyšším podpatku. Popis produktu Vám řekne, jakou výšku má podpatek ve Vámi vybraném modelu. Teď už zbývá jen vybrat vhodný, podobný oblíbenému páru bot z Vašeho šatníku. Zajímá Vás, jak vybrat boty na jehlovém podpatku a jak změřit výšku podpatku? Je to velice jednoduché. 

Položte botu na rovný povrch a změřte výšku podpatku od základu až k místu, ve kterém se spojuje se svrškem boty. Měření musí být provedeno v pravém úhlu. Pamatujte však, že patník se nezapočítává do výšky podpatku. 

ČERNÉ KOŽENÉ DÁMSKÉ SANDÁLY NA PODPATKU SE ZAJÍMAVÝM VZOREM / MODEL 76031-81

Jakou výšku jehlového podpatku vybrat? 

Už víme jak změřit výšku podpatku, a ty mají opravdu mnoho tváří. I když výše zmíněným jehlový podpatkům můžeme věnovat velkou pozornost, kromě nich za zmínku stojí také sloupek, kačenka nebo klínek. Ty jsou neméně módní než velmi vysoký jehlový podpatek, a pro některé ženy budou nesrovnatelně pohodlnější a velmi komfortní, pokud jde o nošení. Otázkou tedy je, jaké druhy podpatku a jakou výšku jehlových podpatku vybrat, aby zdůraznily všechny výhody naší siluety. 

Začněme tedy s nejvyššími - velmi vysokým jehlovým podpatkem. Pro které ženy bude nejlepší? Výška jehlových podpatků se pohybuje od několika do několika desítek centimetrů. Jejich výběr by se měl také řídit konkrétní stylizací. Předpokládá se, že k formálním, oficiálním a příležitostným stylizacím nejvhodnější budou jehlové podpatky o univerzální výšce - do 8 cm. Když si vyberete dlouhé kalhoty nebo sukni, výšku můžete snížit na cca 5 cm. Jakou výšku jehlového podpatku vybrat ke krátkým šatům nebo přizpůsobeným kalhotám? V případě stylizací s jasně viditelnou linií nohou, ideálně budou vypadat ty velmi vysoké jehlové boty. Tyto boty jsou doporučeny zejména pro ženy se štíhlými lýtky. Ale co je nejdůležitější - nebudou dobře vypadat na nohou velmi nízkých a štíhlých žen, protože budou působit dojem trošku přehnané stylizace. Zatímco alternativou mohou být boty na středním podpatku, v barvě nude. Výběr bot v barvách podobných naší kůži zajistí, že noha se zdá opticky delší, a my získáme několik cenných centimetrů. 

KOŽENÉ DÁMSKÉ SANDÁLY NA PODPATKU V NUDE BARVĚ / MODEL 76051-54

Jaké typy podpatku rozlišujeme? 

Pamatujte však, že výška jehlových bot, ačkoli je považovaná za kvintesenci ženskosti, o tom ve skutečnosti nesvědčí. Stejně krásně budeme vypadat v botách s nižším podpatkem nebo v botách na módním sloupku. V tomto případě, silnější a širší forma podpatku zajistí větší stabilitu. Sloupek bude ideální pro ženy o silnějších lýtkách. Navíc je výjimečně univerzální, a každá stylizace se sloupkem, na jedné straně bude vkusná, a na druhé - udržená v každodenním, trošku volnějším stylu. Módnímu sloupku drží krok také klínky, které se vyznačují pohodlím a stabilitou. 

Jaká výška podpatku je nejpohodlnější?

Když už mluvíme o výškách podpatku, nemůžeme zapomenout na klasické „kačenky“ nebo plochý podpatek s maximální výškou 1-2 cm. Ten první je úzký a velmi nízký podpatek, který se po mnoha letech dostal zase nahoru. Toto jsou boty zejména doporučené vysokým ženám, které se necítí příliš dobře na ploché podrážce, a nechtějí si přidávat centimetry vysokým jehlovým podpatkem. Na druhou stranu ploché podpatky, které se vyznačují formou rozmístěnou po celé šířce paty, jsou boty zajišťující největší komfort, dokonce i během celodenního nošení. Volba je tedy na Vás! 

Nejmódnější stylizace s lordsy. K čemu je nosit?
Předchozí
Nejmódnější stylizace s lordsy. K čemu je nosit?
Jak nosit pánské sandály v letě?
Další
Jak nosit pánské sandály v letě?