Wpisz i naciśnij enter

Zdravá obuv - pečujte o svá chodidla výběrem pohodlných sneakersů

Zdravá obuv - pečujte o svá chodidla výběrem pohodlných sneakersů

Kupujete si boty pouze podle toho, jak vypadají? I když současné trendy nejsou bezvýznamné, neměly by být jediným určujícím faktorem při výběru obuvi. To, jakou obuv nosíme, má velký vliv na naše zdraví - špatně padnoucí obuv způsobuje bolesti nohou, může vyvolávat infekce a dokonce vést k vadám držení těla. Naštěstí existují sneakersy - zdravé boty, které jsou hezké a zároveň bezpečné. Jaké sneakersy si koupit? Jak si vybrat boty, které jsou nejen módní, ale také dobré pro naše nohy?

Zdravá obuv - jaká obuv?

Při nákupu obuvi věnujte pozornost nejen jejímu souladu s aktuálními trendy. Nezapomeňte, že nesprávně zvolená obuv výrazně snižuje pohodlí při chůzi a může přispět k mnoha onemocněním. Těmto problémům lze předejít výběrem zdravé obuvi. Tento termín označuje obuv, kterou ve skutečnosti na nohou necítíte. Dobře padnoucí boty by nám měly umožňovat volný pohyb prstů. Jejich pružná podrážka musí tlumit nárazy, zatímco měkký svršek nesmí narušovat krevní oběh. Správná cirkulace vzduchu je také důležitá pro ochranu nohou před přehřátím.

Zdravá obuv dámska
Zdravá obuv dámska

Proč je správná obuv tak důležitá pro naše zdraví?

Puchýře, hallux valgus, záněty šlach, bolesti zad, kolenních a kyčelních kloubů, podvrtnutí, příčně ploché nohy - to jsou jen některé z "vedlejších účinků" nošení špatně padnoucí obuvi. V botách obvykle trávíme dlouhé hodiny - pokud nám správně nesedí, způsobují nám velké nepohodlí a mohou vést i k vážným problémům.

Zdravá obuv je taková, která je dokonale přizpůsobena délce a šířce našeho chodidla. Zejména příliš úzké modely mohou vést nejen k nepříjemným otlakům a odřeninám, ale také k deformaci kloubů chodidla a narušení mechaniky chůze. Vlhkost ve špatně prodyšné obuvi může přispět ke vzniku plísní nohou.

Sneakersy - zdravá obuv, která je módní a pohodlná

Dlouhá léta byly sneakersy ztotožňovány výhradně se sportovci. Dnes jsou však povinnou součástí městského stylu. Existuje důvod, proč sportovní obuv vzala ulice útokem - milují je ženy i muži, skvěle se hodí téměř ke každému vzhledu a hlavně je velmi pohodlná. 

Sneakersy - vzdušné zdravé boty, které se skvěle hodí k oblečení do práce, do školy, na univerzitu, do města i na večírek. Dámské sneakersy se skvěle hodí jak k běžnému každodennímu outfitu, tak k sukni nebo šatům v hlavní roli. Stejně tak pánské sneakersy - odpružené boty na chůzi lze nosit ve volnějších stylizacích s džínami a mikinou, stejně jako k smart casualovým chinos kalhotám se sakem.

Co dělá sneakersy zdravou obuví? Obuv je vybavena silnější podrážkou s měkkým vzorkem a dokonale tlumí Vaše kroky, což je bezpečné pro Vaše nohy i páteř. Vhodně tvarovaný střih obuvi má příznivý vliv na naše držení těla. 

Zdravá obuv pro dospělé - jakou obuv se vyplatí mít ve své sbírce?

Sneakersy jsou nejlepší volbou pro lidi, kteří hledají zdravou obuv. Na jaké modely kromě těchto se vyplatí vsadit, aby nedošlo k poškození nohou? Pokud chcete dbát o své zdraví, můžete se rozhodnout také pro klasické tenisky - další typ sportovní obuvi, který je rovněž vybaven něco silnější podrážkou.

Už víme, co jsou zdravé boty. Kterým modelům se tedy vyhnout? Vysoké podpatky jsou pro naše nohy obzvlášť škodlivé - ale to neznamená, že se jich musíme úplně vzdát. Při občasném nošení nejsou nebezpečné. Lepší každodenní volbou pro dámy, které chtějí přidat pár centimetrů, jsou módní a zdravé boty na klínku, které tolik nezatěžují páteř. Alternativou k botám na klínku mohou být také stylové dámské lordsy nebo mokasíny na platformě. Stále větší oblibě se u mužů těší také mokasíny - tato zdravá pánská obuv je mimořádně lehká, pohodlná a velmi univerzální.

Pohodlná, stylová a zdravá obuv v nabídce Wojas

Zdravá obuv je základ. Dobré značky obuvi, jako je Wojas, splňují potřeby a očekávání svých zákazníků tím, že nabízejí modely šetrné k nohám. V naší nabídce najdete širokou škálu dámské a pánské obuvi, která úspěšně kombinuje stylový vzhled bot s jejich vysokou funkčností. Díky výrobě z přírodní kůže jsme si naprosto jisti, že nabízíme zdravou obuv pro dospělé - charakteristickým znakem naší obuvi je kvalita a módní design.

Prohlédněte si sneakersy a další modely zdravé obuvi Wojas, které jsou bezpečné pro každodenní použití!

Těhotenské stylizace na léto. Jaké boty pro těhotné ženy vybrat?
Předchozí
Těhotenské stylizace na léto. Jaké boty pro těhotné ženy vybrat?
Vichy kostka. Jak si vybrat boty s nejmódnějším vzorem letošní sezóny?
Další
Vichy kostka. Jak si vybrat boty s nejmódnějším vzorem letošní sezóny?