Wpisz i naciśnij enter

Elegance ve vydání smart casual - pánské kotníkové boty v zimních stylizacích

Elegance ve vydání smart casual - pánské kotníkové boty v zimních stylizacích

Zima v plném proudu - je nejvyšší čas pořídit si správné boty pro toto roční období. Které pánské zimní boty zvládnou náročné povětrnostní podmínky a nám zajistí dokonalý look? Praktické a elegantní boty končící těsně nad kotníkem si s touto výzvou dokonale poradí. V níže uvedeném průvodci Vám představíme nejmódnější stylizace s pánskými kotníkovými botami Wojas!

Pánský smart casual - kdy se vyplatí po něm sáhnout?

Než Vám představíme nejzajímavější stylizace s kotníkovými botami pro muže, vysvětlíme Vám, co je to vlastně smart casual. Tento termín označuje v současnosti módní styl oblékání, který harmonicky kombinuje prvky oblečení charakteristické pro pohodlný sportovní styl s prvky používanými ve formálním dress code.

Poloformální stylizace s kotníkovými botami často volí jak kancelářští pracovníci, tak muži, kteří se oblékají na formální setkání - křtiny, svaté přijímání a dokonce i svatby. Volnější a přitom sofistikované soupravy se hodí také na večerní posezení – budou ideální volbou na rande nebo do divadla. Všude tam, kde není vyžadován přísný dress code, je casualový pánský styl osvědčeným receptem na profesionální a zároveň uvolněný vzhled.

Smart casual pro mrazivé dny - jaké pánské zimní boty si vybrat?

Šíleně módní a maximálně komfortní pánské stylizace smart casual vyžadují přizpůsobení vhodných bot. Takových, které vydrží nízké teploty, poryvy větru nebo déšť a sníh a zároveň nám poskytne dokonalý vzhled a pohodlí.

Které pánské zimní boty budou tou správnou volbou pro chladné dny? Naším typem jsou pánské kožené kotníkové boty, což je široká skupina obuvi sahající nad kotník. Módní kotníkové boty, včetně Chelsea bot, inspirované jezdeckou obuví, dokonale zapadají do pánských módních trendů. Mezi stylově rozmanitými modely, včetně zateplených, si každý muž najde něco pro sebe! Univerzální stylizace s kotníkovými botami najdou mnoho využití v práci i mimo ni.

Jakou barvu zimních bot se vyplatí mít ve svém šatníku? Skvělou volbou bude samozřejmě klasická černá, kterou lze snadno použít k vytvoření pánských stylizací smart casual ve vydání total look. Ideální jsou také hnědé boty, které vypadají nejlépe v kombinaci s oblečením v podobných odstínech a doplněné tmavě modrou a šedou barvou.

Stylizace s kotníkovými botami - jak nosit módní a pohodlné pánské boty na zimu?

Vázané nebo nazouvací boty se hodí jak k více casualovým džínům, tak ke stylovým kalhotám typu chinos a elegantnějším oblekovým kalhotám. Bez ohledu na jejich střih se držte modelů s úzkými nohavicemi, pomocí kterých zdůrazníte kožený svršek boty. Pokud si vyberete kalhoty se širší nohavicí, můžete je trochu ohrnout, abyste odhalili ponožky se zajímavým vzorem.

A co si vzít k botám navrch? Pánské stylizace smart casual skvěle doplní kabát. Naším typem je klasický námořnický kabát, tj. dvouřadý kabát v délce do boků se širokou klopou, který kombinuje eleganci kabátu s praktičností volnější bundy. Dobrou volbou bude také o něco elegantnější kabát - jednoduchý jedno- nebo dvouřadý kabát ke kolenům. Pod něj můžete nosit rolák nebo košili se sakem.

Co nosit ke kotníkovým botám? Hotové stylizace s pánskými kotníkovými botami Wojas

1. Do kanceláře

  • hnědé kotníkové boty z nubuku
  • chinos kalhoty v hnědých odstínech
  • tmavě hnědé polo tričko
  • šedý blejzr
  • karamelový kabát v délce do stehen

2. Na večerní vycházku

  • černé kotníkové boty z lícové kůže
  • barevné ponožky
  • grafitové oblekové kalhoty bez záhybů
  • tmavě zelená košile
  • grafitový kabát s límcem

3. Verze total look

  • černé nazouvací Chelsea boty
  • černé úzké džíny
  • černý rolák
  • černý kabát ke kolenům

Na co si dát pozor při tvorbě stylizací s pánskými kotníkovými botami?

Stylizace s Chelsea botami a klasickými pánskými kotníkovými botami, které se hodí ke smart casual, vyžadují dodržování několika základních pravidel. Ty jsou navrženy tak, aby nás chránily před optickým zkrácením siluety, kterému jsme vystaveni, když nosíme kotníkové boty.

Jakou barvu zimních bot zvolit, aby nenarušovaly proporce postavy? V tomto ohledu se řiďme výběrem obuvi, která ladí s barvou kalhot. Tento trik použijte při tvorbě stylizací s hnědými kotníkovými botami, a  také i těmi s černou barvou. Tím je zajištěno, že nad svrškem boty není žádná viditelná hranice.

Pozornost věnujte také délce zimního kabátu - modely sahající pod kolena mohou v kombinaci s kotníkovými botami zkrátit siluetu. Pro malé muže je nejlepší nosit oblečení, které zakrývá hýždě, ale končí v polovině stehen.

Zimu si lze jen těžko představit bez stylových kotníkových bot. Tyto vysoce praktické boty jsou ztělesněním elegantního a volného stylu smart casual. V široké nabídce značky Wojas najdete nejmódnější modely pánských kotníkových bot - nazouvacích a na zip, černých a hnědých, z lícové kůže a nubuku. Vyzkoušejte je!

Zimní stylizace - elegantní a pro každý den
Předchozí
Zimní stylizace - elegantní a pro každý den
Jaký valentýnský dárek pro svou drahou polovičku? Přehled kožené galanterie značky Wojas
Další
Jaký valentýnský dárek pro svou drahou polovičku? Přehled kožené galanterie značky Wojas