Wpisz i naciśnij enter

Business dress code, takže všechno, co potřebujete vědět na téma formálního oblečení

Business dress code, takže všechno, co potřebujete vědět na téma formálního oblečení

Znalost pravidel business dress code nemusí platit pro všechny, ale pokud ve Vaší práci je požadován, seznamte se s nim co nejlépe. Determinanty business dress code jsou stejně důležité, jako znalost etikety nebo savoir vivre. V každé firmě může platit trošku jiná definice business dress code, takže základní znalost vždy konfrontujte se zásadami, které určuje daná firma.

Formální oblečení do práce

Mnoho firem se vzdaluje od požadavku na dodržování přísného business dress code, však jsou povolání, v případě kterých tento druh oblečení platí a to se spíše nezmění. Business look je velmi formální a není tady místo pro přílišnou extravaganci nebo experimenty. To, co si můžete dovolit v rámci tvoření svého image, pokud jde o business look, jsou spojení zajímavé, ale přizpůsobené struktury, barevný akcent nebo trochu nonšalance v případě výběru doplňků. 

Pánské formální oblečení - jaký oblek vybrat

Základem panského business looku je samozřejmě oblek. V tomto případě nemůžete mít špatně přizpůsobený střih, příliš dlouhé nebo příliš krátké nohavice, neesteticky zapnuté klopy nebo krátké rukávy saka. Dobře přizpůsobený formální oblek bude nejen vizuálně skvěle vypadat, ale bude také velmi dobře vypadat na konkrétní osobě. Jedním z kritérií, která svědčí o tom, že daný oblek patří kategorii business dress code je materiál, ze kterého je vyroben. 

Obleková vlna, v závislosti na ročním období, může být tenčí, hrubší, s jemným vzorem nebo celá hladká. Business look rozhodně není kompatibilní s umělými vlákny a lesklým dokončením. Vhodně zvolený formální oblek by měl mít elegantní podšívku - tady si můžete dovolit podšívku v barvě láhvové zelené nebo hlubokého bordo. Dobře přizpůsobený pánský oblek by měl být podšitý vycpávkami. Minimalismus a vysoká kvalita jsou determinanty, které by měly převládat v byznys stylizacích.

Business dress code do práce a barvy v pánském šatníku

Pokud si chcete vybrat jednou základní barvu obleku, pamatujte, že nejuniverzálnějším odstínem v tomto případě bude tmavě modrá barva. Toto je barva vyhrazená pro byznys stylizace a každý její odstín by měl být přijatelný ve firmě. Pro tmavě modrou barvu hovoří i její univerzálnost a to, že  ji snadno přizpůsobíte ke košili, pánským botám a doplňkům. Barvami, které jsou přijatelné v byznys paletě jsou odstíny šedé a grafitové a tónovaný odstín hnědé barvy.

Bílá barva v business dress code je vyhrazená pro košile. Bílá pánská košile se bude hodit jak k tmavě modrému, tak i k šedému nebo hnědému obleku. Bílá košile může mít manžety se zapínáním na knoflíky nebo manžetové knoflíčky. K byznys stylizacím vybírejte minimalistické, subtilní vzory manžetových knoflíčků, aby nebyly na první pohled nápadné, protože byznys styl neakcentuje ozdoby v oblečení.

Jaké pánské boty vybrat k formálnímu stylu

Pravidlem je, že čím tmavší odstín bot, tím formálnější charakter celé stylizace. Formální oblek vyžaduje formální a tónované prvky, takže černé, elegantní pánské boty, takové jako pánské oxfordy nebo derby, budou zcela vhodné. K byznys stylu se také hodí hnědé nebo popelavé boty. 

Styl business casual je trošku méně formální než klasický business styl. Elegantní pánské boty mohou být vyrobeny ze semiše, a ne z lícové kůže. Při rozhodování o business casual, můžete vybrat světlejší odstíny obleků a bot, např. tmavě hnědé nebo láhvově zelené. Pamatujte však na to, že pořád je to business styl, tedy platí tónované barvy, elegantní střih a omezené množství doplňků. 

V každém business stylu pamatujte na to, aby jednotlivé prvky oblečení byly řádně vyrobené a ušité, protože právě takové detaily svědčí o vysoké kvalitě. Nešetřete na dobré pánské boty k obleku. Toto je větší jednorázový výdaj, ale elegantní pánské boty, ručně vyráběny, z vysoce kvalitní kůže (vnější a vnitřní část boty a její podrážka) vypadají bezkonkurenčně. Navíc jsou trvanlivé a - díky správné péči - budou Vám sloužit opravdu dlouho. Vysoce kvalitní kožené boty nestárnou, ale v průběhu let získávají ušlechtilou patinu!

Podmínky výběru bot k obleku
Předchozí
Podmínky výběru bot k obleku
Módní pantofle na léto 2021 značky Wojas
Další
Módní pantofle na léto 2021 značky Wojas