Wpisz i naciśnij enter

Total look - vytvořte tu nejlepší stylizaci s obuví Wojas

Total look - vytvořte tu nejlepší stylizaci s obuví Wojas

Jednobarevnost je jedním z nejžhavějších trendů posledních sezón. Není divu - barevně sladěné oblečení vypadá skvěle jak pro každodenní nošení, tak pro zvláštní příležitosti. Co je styl total look? Jak kombinovat oblečení v jednobarevných soupravách? Jaké boty k nim? Napovídáme!

Total look - co je to za typ stylizace?

Určitě jste už slyšeli pojem „total look” - co tento výraz znamená? Nejedná se o nic jiného než o jednobarevné komplety, v nichž jsou jednotlivé kusy oblečení ponechány ve stejné barvě - v různých odstínech. Jednobarevné oblečení je šikovnou kombinací oblečení, bot a doplňků, které se vzájemně doplňují a dokonale ladí.

Trendy jsou zejména béžové, hnědé a zelené odstíny, které jsou ideální pro podzimní a zimní sezónu. Na jaře a v létě jsou obzvláště módní bílá, pastelově růžová a modrá, stejně jako energické odstíny žluté, růžové, tmavě modré a červené. A nesmíme zapomenout na klasickou černou, která ve verzi total look vypadá prostě šíleně.

Pro jaké příležitosti zvolit total look?

Vytváření kompletů ve stylu total look není řešením vyhrazeným pouze pro zvláštní příležitosti. Jednobarevné oblečení lze s úspěchem použít k vytvoření outfitu do kanceláře, na neformální obchodní schůzky nebo na večerní posezení s přáteli. Outfity total look nemusí být nudné. Naopak ve stylově sladěném oblečení jistě vyniknete z davu a zdůrazníte svůj osobitý styl.

Pravidla total look - jak vyniknout s jednou barvou?

Při sestavování total look outfitu mějte na paměti několik klíčových pravidel, s nimiž vytvoříte úspěšné stylizace s jedinou barvou. Při kombinování oděvů jedné barvy volte oděvy v různých odstínech této barvy. Jedná se o klíčové pravidlo, které zajistí, že monochromatický obraz nebude bez výrazu.

Míchání různých odstínů do stylizací total look není vše. Při jejich vytváření si dovolte experimentovat s texturami, které dodají sadám větší hloubku. V praxi můžeme kombinovat hladké oděvy s oděvy s nápadnou vazbou, stejně jako matné oděvy s lesklými. Zajímavého efektu lze dosáhnout také pomocí vzorů, jako jsou pruhy nebo pepita.

Dalším způsobem, jak využít potenciál stylizace total look, je hrát si s vrstvami a oblečením s různou délkou. Nezapomeňte na doplňky - kabelka, pásek, šátek nebo boty v kontrastní barvě skvěle podtrhnou základní barvu outfitu total look. Pokud se rozhodnete pro doplňky, které jsou v souladu s ostatními prvky stylizace, vytvoříte velmi harmonický celek.

Už víme, jak kombinovat oblečení pro vytvoření stylizací total look. Na co si tedy dát při jejich sestavování pozor, abyste se vyhnuli módnímu přešlapu? Nejdůležitější je v tomto ohledu střídmost. V jednobarevných kombinacích kombinujte maximálně tři odstíny jedné barvy. Nepřehánějme to ani se vzory a texturami.

Stylizace total look - návrhy pro ni

Osvědčeným receptem na černý total look je komplet sestavený z: kožených dámských kozaček, silných vzorovaných punčocháčů, vypasované sukně, žebrovaného roláku a černé péřové bundy nebo kabátu - vše v odstínu ušlechtilé černé. Nadčasovou barvu lze zpestřit rozbitím celku botami s červenou podrážkou. K podzimní náladě se skvěle hodí jednobarevná sada v hnědých odstínech - tmavší kostkované chino kalhoty se světlejším svetrem ideálně doplní dámské kotníkové boty na podpatku.

Milovnicím pastelových barev doporučujeme total look outfit v růžových odstínech - oblekové kalhoty, sladěná halenka a oversize sako. K tomu nezbytný pár dámských lodiček v pudrovém odstínu. Zajímavá by byla také kombinace blankytného svetru ze silnějšího úpletu, plisované nebo tylové midi sukně a klasických jehlových podpatků se špičatou špičkou. Džínový total look? Proč ne! Džínová košile s dlouhými rukávy, kalhoty s širokými nohavicemi a vysokým pasem a karamelové polobotky z velurové kůže tvoří módní stylizaci inspirovanou 70. léty. V létě bude skvěle vypadat bílý outfit total look: vzdušné šaty s balerínami nebo overal s páskovými sandály. 

Total look outfit - inspirace pro něj

Pro muže v létě doporučujeme bílý outfit total look s kraťasy, tričkem a teniskami nebo botami typu sneakers ve stejné barvě. Zajímavě budou vypadat také béžové chino kalhoty s pískovou košilí a pruhovaným sportovním sakem. Celý vzhled skvěle doplní hnědé pánské mokasíny. Pro kontrast můžeme zvolit zelené nebo oranžové mokasíny. 

Elegance ve verzi smart casual může být úspěšně založena také na jednobarevných kombinacích. Mužům doporučujeme módní stylizaci all black s úzkými džínami, rolákem, kabátem ke kolenům a nazouvacími koženými chelsea botami. Zajímavě bude vypadat i tmavě modrý komplet s džínami, svetrem a kostkovaným sakem přehozeným přes něj. Všestranný komplet skvěle doplní hnědé šněrovací polobotky.

Zvolte módní jednobarevné provedení. Pomocí dámské a pánské obuvi z řady Wojas můžete vytvořit úspěšné jednobarevné komplety. Podívejte se na naši nabídku a sestavte stylizace total look, které přitahují pozornost!

Trendy podzim/zima 2022/2023. Podívejte se, co bude módní v kolekci Wojas!
Předchozí
Trendy podzim/zima 2022/2023. Podívejte se, co bude módní v kolekci Wojas!
Jak sladit boty a kabelku s šaty? Musí mít stejnou barvu?
Další
Jak sladit boty a kabelku s šaty? Musí mít stejnou barvu?