Wpisz i naciśnij enter

Vrzající boty - jak na ně?

Vrzající boty - jak na ně?

Mnoho hodin hledání a četných zkoušek, než konečně najdete boty svých snů. Bohužel brzy zjistíme, že naše dokonalá obuv vydává nepříjemný zvuk. Vrzání bot při chůzi je běžný problém, který se může vyskytnout i v té nejkvalitnější obuvi. Proč boty vržou? Co lze udělat pro to, aby boty nevrzaly? Napovídáme!

Vrzající boty - běžný problém s obuví

Vrzající boty - nepříjemný zvuk, který se při chůzi zesiluje, se může objevit u jakýchkoli bot. Na střihu boty nezáleží: vrzat mohou dámské lodičky, pánské mokasíny, a sportovní boty. Tento problém se navíc netýká jen levné obuvi - i slušná obuv může vydávat nepříjemný zvuk. Někdy začnou po nějaké době vrzat a někdy vydávají hluk hned při nákupu.

Vrzající boty nemusí nutně znamenat, že naše ideální obuv je vadná. Zdánlivě banální problém však může vést k řadě nepříjemných situací a připravit nás o spokojenost s obuví.

Proč obuv vydává podivný zvuk? Možné příčiny vrzání bot

Vrzající obuv po zakoupení může souviset se svrchní vrstvou obuvi. Netvarovaný svršek se o sebe tře, což způsobuje charakteristické vrzání. Jedná se o přirozenou reakci, která svědčí o tom, že se kůže přizpůsobuje noze uživatele obuvi.

Jednou z možných příčin vrzání obuvi je netěsnost podrážky a vnikání vlhkosti dovnitř obuvi. Tento problém je patrný zejména v létě - stélka začne vydávat vrzavé zvuky způsobené pohybem zpocené nohy. Vrzající boty se mohou objevit také za deštivého počasí, když obuv zmokne. V případě již používané obuvi je vrzající podrážka v botě důsledkem nadměrného vysoušení obuvi. 

Často je příčinou vrzání bot rozpadající se vnitřek obuvi. Vzduch, který se dostane do takto vzniklých mezer, je tlakem chůze vytlačován ven. Tato situace je doprovázena výskytem charakteristického zvuku. Ve výjimečných případech může být zdrojem vrzání obuvi rozpadající se podrážka, což vyžaduje reklamaci obuvi.

Co lze udělat pro to, aby boty nevrzaly? Osvědčené způsoby!

Zdrojem nepříjemného zvuku je svršek i podrážka. Jakmile víme, čím jsou vrzající boty způsobeny, můžeme se pokusit odstranit nepříjemný zvuk pomocí domácích způsobů.

Čerstvá, stále poněkud tuhá kůže vydává při ohýbání boty vrzavý zvuk. Jak odstranit vrzání kožené obuvi? V jejich případě doporučujeme použít mastný změkčovací přípravek a následně impregnovat skřípající páru. To Vás ochrání nejen před dráždivými zvuky, ale také ochrání boty před škodlivými vnějšími vlivy. Kromě toho je dobré po vyjmutí obuvi do ní vložit napínáky, aby kůže zůstala napnutá.

Vrzající boty, které navlhly, je třeba důkladně vysušit - k tomu můžeme použít noviny vložené dovnitř bot. V létě budou užitečné také speciální přípravky na snížení pocení nohou.

Vrzající podrážka v botě, která je důsledkem odlepených vnitřních vložek, vyžaduje pomoc odborníka. Zkušený obuvník s pomocí správných nástrojů náš problém s obuví odstraní.

Produkty na vrzající boty, které si můžete zakoupit v obchodě Wojas

Kromě širokého sortimentu dámské a pánské obuvi nabízí obchod Wojas také výrobky pro péči o obuv. Patří mezi ně olej Wojas Crazy Oil - přípravek proniká hluboko do kůže, promašťuje ji, vyživuje, dodává jí pružnost a chrání ji před absorpcí vody a vysoušením. 

Dalším účinným prostředkem proti vrzání podrážek je Tuk na boty, které působí proti promáčení a vysychání kůže v důsledku kontaktu s vodou, blátem, solí a sněhem a zvyšuje pružnost a odolnost kůže. Přípravek je určen pro mastnou a lícovou kůži. Aquastop spray je naopak přípravek, který vytvořením vodoodpudivé vrstvy chrání kůži před promočením. Zároveň nebrání migraci vlhkosti směrem ven a umožňuje noze volně dýchat přes kůži boty.

Aby se Vám nohy tolik nepotily a boty nevrzaly, vyplatí se také investovat do antiperspirantu na nohy. Mezi naším příslušenstvím najdete Dezodorant spray s nanočásticemi stříbra a oxidu křemičitého, který dlouhodobě chrání obuv před zápachem a zabraňuje růstu mikroorganismů.

U kožených modelů se sklonem k vrzání se vyplatí investovat do impregnačního přípravku - ten ochrání svršek, změkčí a promaže kůži tak, aby při chůzi nevydávala podivné zvuky.

Našli jste v našem obchodě svůj vysněný pár bot? Podívejte se na naši nabídku produktů pro péči a údržbu obuvi, díky kterým bude Vaše obuv vypadat bezvadně a pohodlně, aniž by skřípala!

Módní barvy v kolekci Wojas - přehled letních modelů
Předchozí
Módní barvy v kolekci Wojas - přehled letních modelů
Dámská a pánská letní obuv. Prohlédněte si širokou nabídku pantoflů a sandálů značky Wojas
Další
Dámská a pánská letní obuv. Prohlédněte si širokou nabídku pantoflů a sandálů značky Wojas