Wpisz i naciśnij enter

Boty k dlouhým šatům - jaké vybrat a na co se zaměřit?

Boty k dlouhým šatům - jaké vybrat a na co se zaměřit?

Maxi šaty jsou skutečným must have posledních sezón. Tyto mimořádně ženské a jemné kreace s délkou až na zem by neměly chybět v šatníku žádné milovnice módy. Jejich použití ve slavnostních i casualových outfitech podporuje téměř neomezené možnosti vytváření zajímavých stylizací. Stojí za to se ujistit, že máte ty správné doplňky, včetně obuvi, která krásně podtrhne charakter kompletu. Které boty se nejlépe hodí k dlouhým šatům a neohrozí naši siluetu? Zde je několik inspirací!

Jaké boty se hodí k dlouhým šatům? Zásady tvoření stylizací

Až dosud byly dlouhé kreace vyhrazeny především pro večerní vycházky a slavnostní příležitosti. Dnes je můžeme používat i v běžnějších každodenních stylizacích. Při výběru bot k dlouhým šatům se řiďte jak příležitostí, tak ročním obdobím. Důležitá je také barva bot k dlouhým šatům. Zajímavého efektu lze dosáhnout sladěním bot ve stejné barvě jako oblečení. Stejně efektivní jsou však i boty v kontrastním odstínu.

Stylizace ve verzi maxi je účinný způsob, jak zakrýt případné nedostatky postavy. Přestože vypadají nesmírně žensky, jejich stylizování může být poměrně problematické. Vše záleží na tom, jaké boty se rozhodnete nosit k dlouhým šatům. Špatný model může narušit proporce postavy a zcela zkazit požadovaný efekt. Nezapomeňte také, že šaty nošené se zvolenou obuví by se neměly táhnout po zemi.

Boty k dlouhým šatům - na co se zaměřit při jejich výběru?

Nepostradatelným prvkem stylizace pro formální vycházky jsou dlouhé šaty. Jaké boty se k nim nejlépe hodí? U oblečení po kotníky je nejbezpečnější volbou dámská obuv na vyšším podpatku, která podtrhne elegantní charakter stylizace. Dámské jehlové podpatky k dlouhým šatům jsou nadčasovou kombinací, která se hodí zejména pro elegantní stylizace. Vybavené jehlovým podpatkem boty k dlouhým šatům se hodí jak k přiléhavým kreacím, tak k těm s rozšířenou tylovou spodní částí.

Vysoké nebo nízké - jaké boty se hodí k dlouhým šatům?

Výběr obuvi k dlouhým šatům také do značné míry závisí na našich individuálních preferencích. Nezapomeňte, že v nich často strávíte mnoho hodin, a proto je vhodné měřit síly svými záměry. Ženy, které nejsou zvyklé chodit na vysokých jehlových podpatcích, by měly zvážit výběr pohodlné dámské obuvi na pevném nebo blokovém podpatku. Je vhodné nosit na svatbu ploché boty? Samozřejmě! Plochá obuv k šatům je dobrou volbou pro dámy, které kladou důraz na pohodlí. Plochá obuv je vhodná i na venkovní akce s travnatým povrchem.

Jaké boty k dlouhým šatům pro nízké ženy?

Jaké boty jsou vhodné k dlouhým šatům, závisí také na naší výšce. Mohlo by se zdát, že šaty dlouhé až na zem jsou vyhrazeny pouze pro vysoké ženy. Nic nemůže být vzdálenější pravdě! Stejně krásně vypadají i na nižších ženách - zejména pokud si vyberou přiléhavé oblečení v jednotných barvách a bez asymetrických střihů.

Maxi šaty na nízkých postavách vypadají nejkrásněji v kombinaci s botami na podpatku - mohou to být lodičky nebo sandály s pevným podpatkem pro elegantní komplety. Pro casualové stylizace zvolte ležérnější espadrilky na klínku nebo pantofle na platformě - správně tvarované boty jsou velmi pohodlné a skvěle prodlužují siluetu.

Jaké boty k dlouhým šatům pro vysoké ženy?

Na rozdíl od žen s nízkou výškou se téměř všechny modely dámské obuvi hodí jako boty k dlouhým šatům pro vysoké ženy. Patří mezi ně nejen jehlové boty, ale také modely s plochou podrážkou nebo malým podpatkem. Doporučujeme je zejména majitelkám středního až vysokého vzrůstu, které se chystají vyrazit ven s partnerem. Mírně nižší obuv Vám umožní přizpůsobit se jeho výšce a zároveň opticky nezkrátí Vaši siluetu.

Boty pro dlouhé šaty - inspirace

Už víme, které boty k dlouhým šatům budou hitem. A jak s jejich pomocí vytvořit úspěšné stylizace? K dlouhým večerním šatům se hodí klasické lodičky s blokovým podpatkem, které zajistí maximální pohodlí. Můžeme také úspěšně použít splývavé kreace v ležérnějších stylizacích . 

V létě vedou vzdušné šaty z jemných materiálů a s květinovými vzory. Jako obuv k dlouhým květinovým šatům doporučujeme lehké espadrilky nebo dámské sandály s platformou či klínkem. Vhodné jsou také sandály s blokovým podpatkem, s páskem upevněným kolem kotníku. Příznivci pohodlí mohou si k dlouhým šatům vybrat také ploché baleríny s mašlí, a v ležérnějších stylizacích tenisky či sneakersy, což dodá celku jedinečný charakter.

V sortimentu Wojas najdete perfektní boty k dlouhým šatům - v široké škále střihů a barev. Objevte naše návrhy dámské obuvi, která podtrhne krásu Vašich stylizací!

Jak se obléknout na garden party?
Předchozí
Jak se obléknout na garden party?
Jak nosit pánské mokasíny a s čím je kombinovat?
Další
Jak nosit pánské mokasíny a s čím je kombinovat?