Wpisz i naciśnij enter

Dámský smart casual styl. Seznamte se s pravidly a vytvářejte módní stylizace

dámský smart casual styl

Dámský smart casual styl je kombinací elegance a volnějšího přístupu k módě. Hodí se do práce, na neformální obchodní schůzky, ale i na každodenní vycházky. V dnešním článku se podíváme na zásady smart casual stylu a představíme módní stylizace, které do něj dokonale zapadají.

Dámský smart casual: zjistěte klíčová pravidla pro jeho vytvoření

Smart casual je styl, který vyžaduje šikovnou kombinaci formálních a neformálních prvků a vytváří ucelený a elegantní vzhled. Můžeme tedy upustit od jehlových podpatků a obleků ve prospěch sak, džínů a pohodlných lordsů. Zde je několik pravidel, která Vám pomohou dosáhnout dokonalé rovnováhy:

  • Snažte se o rovnováhu mezi elegancí a pohodlím: dámský smart casual styl by měl být méně formální než tradiční pracovní oděv, ale elegantnější než každodenní oblečení.

  • Vsaďte na klasiku: volte jednoduché, ale nadčasové střihy. Pro smart casual styl se skvěle hodí klasické džíny, saka, basic košile nebo boty na jehlových podpatcích.

  • Tlumené barvy: vsaďte na neutrální barvy, jako je béžová, šedá, tmavě modrá a černá, ale nebojte se přidat do svého oblečení jemné barevné akcenty.

dámský smart casual

Dámský smart casual: jak vytvořit oblečení v tomto stylu? 

Při vytváření stylizací ve smart casual stylu se držte jednoduchého pravidla: nechte jeden prvek svého outfitu v méně formálním tónu. Díky tomu získá celkový vzhled ležérnější výraz. Můžete také vyměnit vysoké jehlové podpatky za nízké lodičky, zahodit dámské kalhoty k obleku a nahradit je džínami, nebo naopak: elegantní kalhoty zkombinovat s klasickým rolákem nebo basic halenkou.

Podívejte se také na náš článek, ve kterém Vám poradíme, jak se obléknout na obchodní schůzku.

Dámský pracovní oděv ve smart casual stylu dobře poslouží v situacích, kdy jsou schůzky méně formální nebo kdy účastníky dobře znáte. Pokud se chystáte na akci, kde je stanoven dress code: smart casual pro ženy, můžete se také řídit úrovní intimity s ostatními účastníky: pokud se jedná o interní akci pro zaměstnance, zvolte džíny, sako a top. Na druhou stranu, pokud účastníky události neznáte, lepší volbou by byly dámské cigaretové kalhoty a dámské mokasíny v kombinaci s ležérnějším svrškem.

Outfity ve smart casual stylu, které si zamilujete

Styl, který se pohybuje někde mezi elegancí a ležérností, nabízí skvělé stylistické možnosti, které se hodí jak do práce, tak na výlety s přáteli.

Dámský smart casual styl v kombinaci s širokými kalhotami a mokasíny

Návrat širokých kalhot na pódium hlavních módních trendů představuje pro smrt casual styl zcela novou příležitost! Zkombinujte kalhoty typu palazzo v černé nebo tmavě modré barvě s klasickým rolákem v tlumené barvě a vzhled doplňte koženými mokasíny s ozdobným detailem. Tato kombinace je kvintesencí dámského smart casual a ukazuje dokonalou rovnováhu mezi elegancí a ležérností.

outfit ve smart casual stylu s černými mokasínyoutfit ve smart casual stylu

Dámský smart casual styl s midi šaty a lordsy

Tento návrh jistě osloví milovníky minimalistického stylu. Pletené midi šaty v klasické černé barvě, které doplňují klasické dámské lordsy, jsou dokonalým outfitem do kanceláře i na každý den. Klíčem k tomuto outfitu je určitě minimalismus. Pokud chcete, aby byl Váš vzhled trochu výraznější, doplňte ho černou kabelkou na jemném řetízku.

Stylizace s oversize sakem a balerínami

Pro smart casual styl zvolte odvážné baleríny! Tato obuv je naprosto ideální pro rozbití formálnějších stylizací. Máme pro Vás však návrh, kde vládne kontrast. Subtilní obuv v kombinaci s oversize sakem a klasickými černými kalhotami působí svěže a nepřehlédnutelně. Vzhled doplňte velkou koženou společenskou kabelkou, která dodá celku nádech sofistikované elegance.

Klasika smart casual stylu: košile, džíny a lodičky

V této stylizaci klademe elegantní důraz na boty. Klasická saténová košile v tlumené barvě se kombinuje s mom džínami a elegantními lodičkami. Je to stylizace, která se skvěle hodí nejen do práce nebo na obchodní schůzku, ale také na večer do kina nebo na kávu s kamarádkou. 

klasika smart casual stylu

Doufáme, že Vám tento článek pomůže vytvořit stylizace, které se dokonale hodí ke smart casual stylu.

Jak se starat o boty, aby sloužily po dlouhá léta? Podívejte se na naše tipy
Předchozí
Jak se starat o boty, aby sloužily po dlouhá léta? Podívejte se na naše tipy
Jak čistit koženou obuv? Praktické rady a tipy
Další
Jak čistit koženou obuv? Praktické rady a tipy