Wpisz i naciśnij enter

Jak čistit koženou obuv? Praktické rady a tipy

Jak čistit koženou obuv? Praktické rady a tipy

Kožené boty jsou nejen symbolem elegance, ale také synonymem pohodlí. Aby si však obuv zachovala svůj lesk a dlouhou životnost, musíme vědět, jak správně pečovat o její čistotu. V tomto článku se dozvíte, jak čistit koženou obuv, a také se seznámíte s profesionálními metodami péče o různé druhy kůže. 

Jak vyčistit koženou obuv: nejlepší tipy

Koženou obuv bychom měli pravidelně čistit. Tím se zabrání velkému znečištění, které by mohlo obuv trvale poškodit. Nezapomeňte také, že boty by neměly přijít do přímého kontaktu s velkým množstvím vody. Vlhkost může způsobit rozlepení obuvi a deformaci materiálu. Kožené boty by se také neměly prát v pračce. 

Jak čistit koženou obuv: průvodce krok za krokem

Čištění kožené obuvi je proces, který zahrnuje několik kroků. Jejich popis naleznete níže.

Krok 1: Příprava obuvi

Před řádným čištěním obuvi je třeba ji řádně připravit. Před použitím jakýchkoli čisticích prostředků je třeba odstranit volné nečistoty. Nečistoty a prach je třeba odstranit z obuvi měkkým hadříkem mírně navlhčeným vodou.

Krok 2. Čištění obuvi

Jakmile je obuv řádně připravena, můžeme přistoupit k vlastnímu čištění. Musíme však pamatovat, že každý typ kůže vyžaduje jiné čisticí prostředky a příslušenství. Proto je dobré si uvědomit, z jakého materiálu je naše obuv vyrobena.

Jak se čistí boty z lícové kůže?

Kůži můžete čistit kartáčem se štětinami, čističem nebo pomocí jemně navlhčeného hadříku nebo houbičky. K čištění nečistot lze použít také speciální čisticí pěny, které obsahují další výživné složky. Nejenže účinně odstraňují nečistoty, ale také chrání pokožku před vysoušením.

Jak vyčistit boty z lícové lakované kůže?

Tento typ materiálu se často používá k výrobě společenské obuvi pro zvláštní příležitosti. K čištění obuvi z lícové kůže je nejlepší používat vlhký hadřík. Zvláštní pozornost je třeba věnovat čištění světlých lakovaných kůží, které jsou velmi citlivé na přijímání cizích barviv.

Připomínáme, že elegantní dámské kožené boty, které Vám poslouží mnoho let, najdete v obchodech Wojas.

Jak čistit koženou obuv: nubuk a velur

Boty z nubuku čistěte speciálním gumovým kartáčem. Nečistoty můžete odstranit trochou vody, odstraňovačem nebo speciální čisticí pěnou. K čištění veluru použijte čisticí kostku.

Jak vyčistit koženou obuv: crazy horse

Kůže s tímto půvabným názvem jsou obvykle silné a odolné, proto se často používají při výrobě trekových nebo horských bot. Nejlépe je vyčistíte hadříkem namočeným ve speciální čisticí pěně.

V naší nabídce najdete odolnou, pánskou koženou obuv, ideální do nepříznivého počasí.

Jak čistit boty ze štípenky?

K čištění tohoto typu kůže je nejlepší použít navlhčené plátno. V případě štípenky však musíme dávat velký pozor, abychom si obuv nenamočili. Dobrým zvykem je také používat čisticí kostku určenou speciálně pro tento typ kůže.

Jak čistit koženou obuv: pull up

Pull up je název pro měkkou kůži, která se obzvláště "ráda" maže. K jejich čištění použijte měkký hadřík nebo houbu v kombinaci s čisticí pěnou.

Krok 3: Sušení

Po každém čištění nechte obuv vyschnout v přirozených podmínkách, mimo dosah přímých zdrojů tepla. Nikdy nepoužívejte fény ani jiná topná zařízení, která by mohla poškodit pokožku.

Krok 4: Výživa a ochrana

Po vyschnutí obuvi naneste na kůži vhodný balzám, krém nebo sprej, který materiál vyživuje a obnovuje jeho pružnost. Pravidelně používejte impregnační přípravky na ochranu kůže před vlhkostí a nečistotami.

Doufáme, že díky našim tipům si Vaše boty zachovají svůj elegantní vzhled a že se z nich budete těšit po mnoho let.

Dámský smart casual styl. Seznamte se s pravidly a vytvářejte módní stylizace
Předchozí
Dámský smart casual styl. Seznamte se s pravidly a vytvářejte módní stylizace
Pánský smart casual styl. 5 klíčových pravidel
Další
Pánský smart casual styl. 5 klíčových pravidel