Wpisz i naciśnij enter

Pánský smart casual styl. 5 klíčových pravidel

pánský smart casual styl

Smart casual pro muže představuje rovnováhu mezi elegancí a ležérností. Na jedné straně najdeme elegantní obleky a kravaty a na druhé straně džíny a mokasíny. Klíčem k vytvoření pánského smart casualového outfitu je šikovná kombinace jeho prvků. Dnes se seznámíte s 5 nejdůležitějšími pravidly, jak se stát mistrem v dělání dobrého dojmu!

Smart casual pro muže – příklady, které Vám pomohou pochopit jeho zásady

Jistě jste již nejednou vytvořili sety, kde se elegance mísí s ležérností. Smart casual je styl, ve kterém dosáhneme skvělého, ale zcela nenuceného efektu pomocí několika jednoduchých módních triků. Pokud tedy chcete vypadat elegantně, ale zároveň si nejvíce ceníte pohodlí – tento koncept je určen právě Vám.

Zde jsou některé z nejvýraznějších kombinací v pánském casualovém stylu. Inspirujte se jimi a vytvořte si módní stylizace.

Košile a chino kalhoty: Klasická bílá košile se skvěle kombinuje s chino kalhotami v neutrální barvě, jako je tmavě modrá nebo šedá. Elegantního vzhledu samozřejmě dosáhnete obuví: v této roli dobře poslouží mokasíny nebo společenské polobotky.

smart casual pro mužechytré boty pro volný čas

Sako a džíny: Kombinace dobře padnoucího saka a džínů je podstatou smart casual stylu. Nejlépe se k nim hodí jednotné džíny tmavšího odstínu v kombinaci s jednoduchým jednobarevným tričkem nebo košilí a elegantními pánskými botami.

Polo tričko a elegantní kalhoty: Dnešní golfoví nadšenci jsou proslulí svým dobrým vkusem a kombinace inspirovaná jejich stylem je jedním z nejjednodušších způsobů, jak vytvořit pánský smart casual outfit. Celý vzhled dokonale vyváží pánské kožené mokasíny.

Kardigan a chino kalhoty: Pánský svetr je dokonalou alternativou k saku, když chcete vytvořit volnější, ale stále elegantní outfit. Kombinace s košilí a chino kalhotami vytváří elegantní efekt, a pánské kožené chelsea boty dodávají celkovému vzhledu šmrnc.

smart casual pro mužeboty ve stylu smart casual

5 tipů, jak vytvořit elegantní a zároveň ležérní outfit – smart casual pro muže bez tajemství

Sportovní nádech pro elegantní vzhled

Ležérní akcenty vkomponované do klasických outfitů jsou jednoduchým, ale účinným způsobem, jak vytvořit outfity v pánském smart casual stylu. Polo tričko a sneakersy v kombinaci s dobře padnoucím sakem a elegantními kalhotami na míru zaručují vše, co potřebujete: elegantní a nenucený efekt.

Vysoká kvalita a přizpůsobení

Zajímalo Vás někdy, jak je možné, že někteří muži vypadají skvěle i ve zdánlivě banálních stylizacích? Vše se odvíjí od materiálů, kvality zpracování a času věnovaného správnému výběru oblečení, bot a doplňků. Proto je tak důležité, aby boty byly vyrobeny z vysoce kvalitní kůže a oblečení propouštělo vzduch.

Podívejte se také na článek, ve kterém najdete: „Pánské boty casual. Nabídky pohodlných bot na jaro”.

pánské smart casual stylizacepánská smart casual móda

Vylaďte svou stylizaci barvami

Barvy mohou zcela změnit vzhled Vašeho outfitu. Pokud chcete, aby byl celý vzhled elegantnější – zvolte tmavší odstíny. To je obzvlášť dobrá rada, pokud chcete do svého smart casual outfitu začlenit běžné oblečení: bundy typu bomber, džíny nebo mokasíny získají elegantní nádech, pokud jsou v tmavších odstínech. Stejně tak světlé odstíny dodávají stylizacím ležérnější nádech.

pánský smart casual outfitsmart casual outfity pro muže

Vrstvy a odpovídající doplňky

Další vrstvy mohou dodat stylizaci hloubku, a tedy - eleganci. Košile nošená pod kardigan je kvintesencí outfitu na pomezí ležérnosti a sofistikovanosti. Pánská smart casual móda zahrnuje také celou řadu pečlivě vybraných doplňků a příslušenství: kožené tašky, pečlivě zpracované boty, hodinky nebo sluneční brýle. Nezapomeňte vybírat každý prvek s důrazem i na ten nejmenší detail.

Chcete se dozvědět více? Přečtěte si také článek: „Elegance ve smart casual stylu. Pánské kotníkové boty pro zimní stylizace”.

jak vytvořit pánský smart casual outfitčerné pánské mokasíny ve stylu smart casual

Vyhněte se křiklavým vzorům a zářivým barvám

Pánský smart casual je umění hledat rovnováhu nejen mezi ležérností a elegancí. Někdy může být hitem malý potisk na tričku, v jiném případě pomůže vytvořit neobvyklý efekt hořčicové sako. Nicméně pamatujte, abyste to nepřeháněli. Stačí jeden výrazný prvek pro celou stylizaci a neonové barvy je lepší nahradit hnědou, tmavě modrou nebo černou. 

Doufáme, že se Vám díky těmto tipům podaří vytvořit pánské smart casual stylizace, ve kterých se budete cítit sebevědomě! 

A pokud hledáte další tipy na módní outfity, podívejte se také, čím se vyznačuje business dress code pro muže.

Jak čistit koženou obuv? Praktické rady a tipy
Předchozí
Jak čistit koženou obuv? Praktické rady a tipy
Jak si vybrat velikost bot? Komplexní průvodce
Další
Jak si vybrat velikost bot? Komplexní průvodce