Wpisz i naciśnij enter

Dámské business oblečení: jaká jsou jeho pravidla a jak vytvořit stylizaci v tomto stylu?

dámské business oblečení

Business oblečení pro ženy je víc než jen oblek a bílá košile. Je to ta správná kombinace elegance, profesionality a jemného náznaku Vaší osobnosti. Pokud Vás zajímá, jak správně sestavit svůj outfit, aby vypadal kompetentně a stylově, je tento článek určen právě Vám.

Dámský business outfit – co se vyplatí mít na paměti?

Dámské business oblečení by mělo především odrážet naši profesionalitu.

  • Při jeho sestavování musíme mít na paměti aspekty, jako je střídmost, klasické střihy a tlumené barvy. Pokud jde o doplňky, řídíme se pravidlem: čím méně, tím lépe.

  • Zároveň se vyhýbáme příliš hlubokým výstřihům, přílišnému zdobení, křiklavým vzorům nebo příliš krátkým sukním a šatům. Neonové barvy nebo výřezy se také nehodí v obchodních situacích.

Jako dámský business oděv se vždy osvědčuje klasika a minimalismus. Důležité schůzky nebo pracovní pohovory jsou často stresující situace, proto je lepší vyhnout se riskantním módním kombinacím a experimentům. Spolehněte se na osvědčená řešení, která vůbec nemusí být nudná.

dámský business outfitdámský business outfit

Spolehlivé kousky, které se hodí pro každý dámský business outfit

Sestavení obchodního outfitu není obtížné, pokud jsme vybaveni správnými kousky oblečení. Dámský business outfit si snadno vytvoříte, pokud Váš šatník obsahuje:

  • dámský oblek v neutrální barvě (šedá, tmavě modrá nebo černá)

  • bílá košile

  • halenka s dlouhými rukávy typu basic 

  • dámské chinos kalhoty

  • sako

  • sukně nebo šaty v midi délce

  • mokasíny, lodičky nebo boty na jehlovém podpatku

  • klasická černá kabelka

Pomocí těchto několika základních kousků můžete vytvořit opravdu velké množství outfitů. Pamatujte také, že i když business dress code poměrně podrobně určuje, jak by měl vypadat náš oděv, můžete ho přizpůsobit svým individuálním preferencím. Oživte svou business stylizaci oblíbenými doplňky nebo příslušenstvím. Nezapomeňte však, aby byly harmonickým doplňkem celkového vzhledu, a vždy volte ty tlumenější.

Dámské business stylizace – hotové návrhy pro speciální úkoly

Náš outfit je nástrojem, který může ovlivnit nejen to, jak nás vnímají ostatní, ale také to, jak se cítíme. Přestože pravidla pro jeho sestavení jsou poměrně jasná, často máme pochybnosti ohledně toho, zda je naše volba opravdu vhodná. Tomu dokonale rozumíme, a proto pro Vás máme návrhy, které se mohou stát trvalou součástí Vašeho módního repertoáru.

dámské obchodní oblečenídámský business outfit v jasných barvách

Klasický oblek, tedy dámský business outfit, který Vás nikdy nezklame

Pokud si chcete vytvořit pevný základ pro outfity, které podtrhnou Vaši profesionalitu, začněte nákupem dámského obleku. Tento v černé, šedé nebo tmavě modré barvě se bude hodit do každé pracovní situace. Kromě toho je oblek ideálním výchozím bodem pro vytváření různých stylizací: se samotnými elegantními kalhotami nebo jen se sakem. K dokonalému vzhledu se hodí bavlněné basic tričko nebo elegantní košile. Pokud jde o obuv doporučujeme jehlové podpatky černé nebo béžové. Můžete se také rozhodnout pro mokasíny, které elegantní look trochu vyváží.

Jak dosáhnout elegantního a zároveň velmi ženského efektu? Midi šaty v tlumené barvě!

Při sestavování dámského business outfitu se vůbec nemusíte vzdávat ženských prvků. Jednobarevné šaty s délkou pod kolena v kombinaci s klasickými jehlovými podpatky nebo stylovými lodičkami je stylizace, která se osvědčí v situacích vyžadujících profesionalitu. Tento návrh je trefou do černého, pokud rády nosíte sukně a šaty každý den. Aniž byste se vzdali vlastního stylu, vytvoříte business look. Nezapomeňte však, že šaty, stejně jako boty, by měly být vyrobeny z nejkvalitnějších materiálů, které zdůrazní elegantní efekt.

Elegantní duo, které nikdy nezklame: bílá košile a černá sukně

Náš další návrh je naprostou nezbytností v šatníku každé ženy! Dámské business stylizace, které čerpají z možností, jaké nabízí minimalismus a klasika, a přitom nám umožňují vnést individuální akcenty, jsou tím, co máme nejraději. Černá tužková sukně a bílá klasická košile je komplet, ve kterém budete vypadat profesionálně. Horní část Vám nabízí spoustu možností: od saténové splývavé halenky přes bavlněný basic až po oblíbenou bílou košili s límečkem. Boty rozhodují o celém vzhledu! Díky jehlovým podpatkům bude celý look výraznější, zatímco lodičky s nižším podpatkem budou působit ležérněji.

dámský business outfit s vysokými podpatkyklasický oblek, tedy dámský business outfit

Doufáme, že díky našim tipům před Vámi nebude mít dámská business móda žádné tajemství!

Elegantní pánské boty k džínům: které modely se hodí nejlépe?
Předchozí
Elegantní pánské boty k džínům: které modely se hodí nejlépe?
Jak se obléknout na banket? Pravidla a tipy, které Vám pomohou sestavit stylizaci
Další
Jak se obléknout na banket? Pravidla a tipy, které Vám pomohou sestavit stylizaci