Wpisz i naciśnij enter

Dámské pracovní boty - jaké modely vybrat, aby byly pohodlné a vypadaly elegantně?

Dámské pracovní boty - jaké modely vybrat, aby byly pohodlné a vypadaly elegantně?

Oblečení pro kancelářskou práci je nesmírně důležité. S jeho pomocí vytváříme image profesionálního zaměstnance, vyjadřujeme svůj postoj k pozici, kterou zastáváme, i k zákazníkům a kolegům v týmu. Klíčovým prvkem kancelářského stylu je dámská pracovní obuv - pohodlná a zároveň elegantní. Řekneme Vám, jakými pravidly se řídit při vytváření stylů a jakou obuv pro ně zvolit. 

Pracovní oděv a boty v kanceláři - na co se zaměřit při tvoření stylizací?

Výběr šatníku, včetně dámských pracovních bot, závisí na oboru, pracovišti a zastávané pozici. V bankách a korporacích, kde by měl dress code vyjadřovat důvěru a profesionalitu, stejně jako na vyšších pozicích, platí nejformálnější dress code. V menších podnicích, kreativních odvětvích a mladých týmech je dovolena větší volnost. Oblečení, i když méně formální, by mělo být stále elegantní. K tomuto účelu je ideální tzv. smart casual styl, známý jako sportovní elegance. 

Oblečení doplněné dámskou pracovní obuví musí odpovídat firemnímu dress code. Ne vždy však firmy poskytují svým zaměstnancům předem danou uniformu - v tomto případě záleží pouze na Vás, co si zvolíte.

ČERNÉ KOŽENÉ DÁMSKÉ SANDÁLY NA PODPATKU V ELEGANTNÍM STYLU / MODEL 76050-61

Pravidla elegantního pracovního stylu. Jakých chyb se vyvarovat?

Bez ohledu na firemní dress code nebo jeho absenci nezapomeňte na univerzální pravidla oblékání do práce. Příliš krátké nebo těsné šaty a sukně a halenky s hlubokými výstřihy si raději nechte na jiné příležitosti, jako je rande nebo setkání s přáteli. Dobrý dojem neudělá ani oblečení z průhledných materiálů nebo kalhoty s nadměrnými oděrkami.

Výzvou může být i výběr bot. Které dámské kancelářské boty jsou nejlepší? V tomto případě se vyplatí řídit se především pohodlím, které nám pomůže přežít celý pracovní den bez bolestivých odřenin a otoků. Dobře, aby dámské boty do kanceláře byly vyrobeny z přírodních materiálů, které zajistí chodidlu ventilaci bez ohledu na roční období.

Čisté a upravené boty nestačí - musíme se také ujistit, že ladí s barvou oblečení. I ty nejpohodlnější elegantní dámské boty do práce, které jsou tečkou pro stylizaci, mohou zkazit zamýšlený efekt, pokud se dostanou do konfliktu s barevnou paletou kancelářského oblečení. Černá, hnědá, béžová, šedá, tmavě modrá - nejenže jsou vždy trendy, ale hodí se ke všemu. 

ČERNÉ DÁMSKÉ LODIČKY NA PODPATKU Z VELUROVÉ KŮŽE / MODEL 35042-61

Stylizace s lodičkami na jehlovém podpatku

Když si myslíme na dámskou pracovní obuv, obvykle si představíme ženské lodičky, které zdůrazňují lýtka a přidají pár centimetrů. Jedná se o modely, které se hodí k mnoha stylizacím, zejména pro ženy zastávající významné funkce a v místech, kde je dress code poměrně přísný. Výběr správných jehlových bot do kanceláře se týká především jejich výšky - nejlepší budou klasické, lodičky na podpatku o výšce 5-8 cm. Důležitý je také materiál, ze kterého jsou vyrobeny - elegantní stylizace skvěle doplní pohodlné dámské boty do práce ze semiše nebo matné přírodní kůže. 

Lodičky do práce - návrh stylizace?

    • černé kožené lodičky,

    • bílá košile se zapínáním na knoflíky,

    • černá tužková sukně.

ČERNÉ DÁMSKÉ LODIČKY NA VYSOKÉM PODPATKU S JEMNÝMI VZORY / MODEL 35075-51

Stylizace s polobotkami

V přechodných obdobích, tedy na jaře a na podzim, dobrým doplňkem kancelářských stylizací budou polobotky. Jedná se o speciální kategorii dámské pracovní obuvi, která zahrnuje různé modely – začínajíc od méně formálních tenisek a sneakersů, které budou vhodné do firem s volným dress codem, kde práce vyžaduje neustálý pohyb. Pohodlná elegantní dámská obuv do kanceláře, včetně ultra pohodlných balerín, stylových lordů nebo šněrovacích polobotek, se bude skvěle hodit i k výše zmíněnému smart casual stylu.

Polobotky do práce - návrh stylizace:

    • pastelové baleríny na nízkém podpatku, 

    • přizpůsobené sako,

    • midi šaty s květinovým motivem.

SNĚHOBÍLÉ DÁMSKÉ POLOBOTKY Z KVALITNÍ KŮŽE / MODEL 46040-89

Stylizace s mokasíny

Na jaře a v létě by ideální dámská kancelářská obuv měla být především prodyšná. Módní dámské mokasíny Vám zajistí pohodlí při každodenním zvyšování teploty. Ačkoli jsou tyto boty spojovány především s pánským šatníkem, již několik sezón se dostávají i do dámských šatníků. A to z dobrého důvodu - nazouvací boty s měkkou podrážkou jsou neuvěřitelně pohodlné a zároveň stylové. 

Mokasíny do práce - návrh stylizace:

    • dámské mokasíny z lícové kůže,

    • tmavě modrá košile o volnějším střihu,

    • cigaretové kalhoty v bílé barvě.

ŽLUTÉ DÁMSKÉ ŽABKY Z VELUROVÉ KŮŽE SE STŘÍBRNOU OZDOBOU / MODEL 74033-68

Stylizace s kotníkovými botami

Už několik sezón jsou kotníkové boty jedním z nejmódnějších modelů dámských bot do kanceláře a nic nenasvědčuje tomu, že by se to mělo změnit. Zejména na podzim Vám umožní vytvořit mnoho úspěšných stylizací, také i do práce. Tyto dámské kancelářské boty, přestože vždy sahají až ke kotníkům, poskytují mnoho možností kombinací díky velkému množství modelů. Patří mezi ně boty na podpatku, jak ploché, s úzkým a širokým svrškem, tak i nazouvací na zip. 

Kotníkové boty do práce - návrh stylizace:

    • černé kotníkové boty s širším svrškem,

    • svetrová tunika v béžové barvě nebo sako a dámské tričko,

    • černé džíny.

Stylizace s kozačkami

S klesajícími teplotami začínají v dámských šatnících kralovat teplejší boty, polobotky a kozačky. Ty jsou sice vhodné pro dojíždění do práce, ale ve vytápěných kancelářích mohou být nepraktické. Proto se vyplatí pořídit si pro změnu dámskou kancelářskou obuv - ideální jsou pro tento účel již zmíněné baleríny nebo dámské mokasíny. Extrémně módní mušketýrky nebo kozačky nad kolena nám poskytnou pohodlí při přepravě z domova i ve dnech, kdy budeme plnit své kancelářské povinnosti ve městě. 

Kozačky do práce - návrh stylizace:

    • černé kozačky typu dámské mušketýrky

    • šaty před koleno v jednotné barvě.

Jaké boty na dovolenou? Podívejte se na nabídky od značky Wojas
Předchozí
Jaké boty na dovolenou? Podívejte se na nabídky od značky Wojas
Co si vzít k moři? Podívejte se, jaké boty na pláž nabízí značka Wojas
Další
Co si vzít k moři? Podívejte se, jaké boty na pláž nabízí značka Wojas