Wpisz i naciśnij enter

Co si vzít k moři? Podívejte se, jaké boty na pláž nabízí značka Wojas

Co si vzít k moři? Podívejte se, jaké boty na pláž nabízí značka Wojas

Vodní koupele, lenošení na zlatém písku a dlouhé procházky po pláži nebo promenádě - prázdninová sezóna je v plném proudu. Jako každý rok jsou nejoblíbenějšími prázdninovými destinacemi pro turisty přímořská města, a to jak v tuzemsku, tak v zahraničí. Aby se Vaše cesta vydařila, pečlivě si zabalte svá zavazadla. Poradíme Vám, co si vzít k moři a jaká plážová obuv Vám zajistí maximální pohodlí během letních výletů!

Co si zabalit k moři - kde začít se zavazadly?

Bez ohledu na účel cesty k moři se mnozí z nás potýkají se stejným problémem - co si zabalit k moři? Co budeme skutečně potřebovat na více či méně aktivní cestě? Dovolená u vody má svá vlastní pravidla a vyžaduje specifická zavazadla.

Při tvoření seznamu, co si vzít s sebou k moři, se proto vyplatí oddělit několik kategorií věcí, na které je třeba pamatovat.

ČERNO-BÍLÉ KOŽENÉ DÁMSKÉ SANDÁLY NA PLATFORMĚ / MODEL 76087-51

Balení na cestu - co si vzít s sebou k moři?

První z nich je samozřejmě oblečení a obuv. Ačkoli to, co si s sebou vzít k moři a jaké boty budou nejlepší, závisí na Vašich módních preferencích, ve Vašem letním kufru by neměly chybět plavky - nebo nejlépe dva páry včetně parea v případě žen a plavek v případě mužů. Nezbytné bude také neformální oblečení, jako jsou šortky, trička, a společenské oděvy - v dámských šatnících u moře vládnou letní šaty a v pánských trochu elegantnější, lněné košile. Nezapomeňme na pohodlnou obuv, k níž se vrátíme později.

Co si zabalit k moři závisí také na ročním období, ve kterém plánujete cestu. V letní sezóně je ochrana před sluncem nesmírně důležitá - jedná se o druhou kategorii zavazadel na dovolenou. Během opalování nezapomeňte používat kosmetiku s vysokým UV filtrem, abyste se vyhnuli bolestivým popáleninám. Hodit se budou také zklidňující přípravky po opalování a kosmetika, která ochrání vlasy před silným sluncem a slanou vodou. Ochranu před silnými paprsky zajišťují také doplňky - plážový klobouk a sluneční brýle.

I uprostřed léta se Vám bude hodit lehký svetr, který Vás ochrání před větrem vanoucím nad vodou. Počasí u moře může být opravdu rozmarné, proto je dobré najít si v kufru místo na větrovku nebo nepromokavou bundu, která Vám umožní užít si dovolenou i navzdory deštivému počasí. Množství věcí je třeba přizpůsobit délce cesty - čím kratší cesta, tím méně zavazadel potřebujete. Než se vydáte na cestu, zkontrolujte předpověď počasí a přizpůsobte tomu své oblečení - je důležité umět vytvořit cibulový styl.

Boty na pláž - co byste měli zohlednit při jejich výběru?

Už víme, co si vzít k moři. Klíčovým prvkem zavazadla na dovolenou jsou vhodně zvolené, zmíněné už dříve boty na pláž - písčitou nebo kamennou.  Kromě toho, že vypadají módně, je dobré, aby nás chránily před odřeninami, otlaky a poraněním, které by nám mohly zkazit vysněnou dovolenou. Chůze naboso po pláži je zdravá pro Vaše nohy, ale někdy může být nepříjemná kvůli silně rozžhavenému písku nebo kamenům.

Na dovolené překonáváme větší vzdálenosti - chodíme po pláži, po pobřežní promenádě nebo navštěvujeme rekreační střediska, takže boty k moři by měly být především pohodlné. Je také dobré, aby byly lehké a voděodolné.

KHAKI KOŽENÉ MOKASÍNY PÁNSKÉ S VÝRAZNÝM VZOREM NA PODRÁŽCE / MODEL 10116-67

Jaké boty nám zajistí pohodlí a stylový vzhled na výletu?

1. Pantofle na pláž

Co si vzít k moři, které představuje výzvu pro naše nohy? Odpověď na tuto otázku je jednoduchá - pánské a dámské plážové pantofle budou ideální volbou pro dny strávené na pláži. Tento typ bot je ideální pro kratší vzdálenosti na jemném písku, například z hotelu na pláž. Zároveň chrání nárt před horkem a díky solidní podrážce zabraňují případným zraněním. Gumové modely, které jsou odolné proti vodě, se doporučují také pro milovníky hotelových bazénů. Dámské žabky s odkrytými prsty mají ještě jednu důležitou výhodu - jsou extrémně prodyšné, takže chrání před bolestivým popálením. Navíc se pohodlně nasazují a sundávají, snadno se čistí a váží velmi málo.

SNĚHOBÍLÉ KOŽENÉ DÁMSKÉ ŽABKY S KONTRASTNÍ PODRÁŽKOU / MODEL 74035-59

2. Sandály na pláž a nejen

Dámské nebo pánské plážové pantofle nejsou jedinou obuví, kterou si můžete vzít k moři. Kromě nich bychom si na pláž měli sbalit také sandály, které - stejně jako jejich předchůdci - zabraňují tvorbě otlaků, odřenin a poranění, což by nás mohlo odradit od procházek okolím. Lehké a vzdušné boty k moři s praktickým zapínáním, dobře drží nohu a chrání ji před podvrtnutím. Díky trošku silnější podrážce jsou ideální nejen na písečné, ale i kamenité pláže. Sandály na pláž jsou praktickým řešením i pro procházky po přímořské promenádě.

BÍLÉ KOŽENÉ DÁMSKÉ SNEAKERS S KONTRASTNÍMI DETAILY / MODEL 46099-79

3. Plné boty k moři

Dámské plážové pantofle a plážové sandály, ačkoli jsou absolutním must have zavazadla na dovolenou u moře, nemusí být dostačující. Co si vzít k moři kromě těchto plných bot. Milovníkům sportovního stylu doporučujeme kryté, módní a pohodlné tenisky nebo sneakersy dámské a pánské, které se budou hodit na aktivní výlety i do nepříznivého počasí. V případě žen se při návštěvě okolí hodí také klasické dámské baleríny. Nejenže v kufru zaberou málo místa, ale také Vám umožní vytvořit elegantnější večerní stylizace. Espadrilky zakončené jutovou šňůrkou se také skvěle hodí k letní přímořské atmosféře. Jako společenskou obuv pro muže doporučujeme nadčasové nazouvací  pánské mokasíny.
Když se chystáte na dovolenou a plánujete, co si vezmete k moři, nezapomeňte si do kufru zabalit alespoň tři páry bot. Dámské a pánské plážové pantofle, sandály na pláž i do města a ještě jeden uzavřený model pro univerzální použití. V nabídce značky Wojas najdete nejpohodlnější a nejmódnější obuv na pláž. Prohlédněte si je a vyberte si model pro sebe!

Dámské pracovní boty - jaké modely vybrat, aby byly pohodlné a vypadaly elegantně?
Předchozí
Dámské pracovní boty - jaké modely vybrat, aby byly pohodlné a vypadaly elegantně?
Boty na svatbu - jak vybrat pohodlné a elegantní boty?
Další
Boty na svatbu - jak vybrat pohodlné a elegantní boty?