Wpisz i naciśnij enter

Elegantní pánské boty k džínům: které modely se hodí nejlépe?

Elegantní pánské boty k džínům

Elegantní pánské boty k džínům? Rozhodně! Nemusíte se vzdávat pohodlí a stylu, abyste vypadali elegantně. Správně zvolená obuv dokáže proměnit casualový look v sofistikovanou stylizaci, která je ideální pro zvláštní příležitosti. Máme pro Vás osvědčené modely elegantních pánských bot, které se skvěle hodí k džínům.

Jak vybrat elegantní pánské boty k džínům? Napovídáme!

Džíny jsou jednou z prvních voleb při sestavování outfitů: ležérních i elegantních. Správné boty dodají celému vzhledu klasický charakter, ale musíme si pamatovat, abychom vybírali modely vyrobené z vysoce kvalitních materiálů. Proto se spoléháme na semiš nebo kůži. Pokud jde o barvy, je nejlepší volit tlumené a bezpečné barvy. Dobře se hodí boty v černé, šedé, hnědé nebo tmavě modré barvě. Jsme si jisti, že pokud si pořídíte klasický model pánské společenské obuvi v tlumené barvě, získáte základ pro mnoho elegantních i casualových stylizací.

jak vybrat elegantní pánské boty k džínůmelegantní pánská obuv

Elegantní pánská obuv – podívejte se, z jakých modelů můžete vybírat?

Elegantní pánské boty nejsou jen mokasíny! Výběr je skutečně obrovský a je vhodné se o různých modelech dozvědět více předtím, než si sestavíte svou stylizaci.

  • Boty Monk jsou elegantní pánské boty bez tkaniček, ale s přezkami. Název pochází z anglického slova monk (mnich). To oni nosili sandály s výraznými přezkami.

  • Oxfordky, nejklasičtější provedení elegantní pánské obuvi. Hned vedle nich jsou brogues, které mají o něco méně formální charakter. Jejich povrch je pokryt charakteristickými otvory, které mají většinou pouze dekorativní funkci.

  • Chelsea boty jsou naopak o něco vyšší, elegantní pánské boty s hladkou strukturou. Jsou jednoduché a klasické, takže jsou ideální pro casualové stylizace. 

  • Boty Chukka nebo legendární boty Jamese Bonda. Ve filmu Skyfall je Daniel Craig nosil k obleku, ale jsou přímo stvořené pro kombinaci s džínami a sakem.

elegantní černé pánské boty k džínůmelegantní pánské boty s džínami

Módní stylizace s elegantními botami a džínami pro každou příležitost

Nyní, když už víme, z jakých modelů můžeme vybírat, je nejvyšší čas podívat se na návrhy stylových kombinací.

Klasické derby: elegantní obuv, ideální pro smart casual stylizace

Pokud se chystáte na méně formální schůzku, kde chcete vypadat elegantně, budou pro Vás boty typu derby, známé také jako anglické, ideální volbou. Tento model kombinuje pohodlí a klasiku a jistě dodá Vaší stylizaci výraz. Vyberte si je v klasické hnědé nebo tmavě modré barvě, přidejte tmavé džíny a blankytnou košili a získáte efekt smart casual. Přes něj můžete přehodit tmavé sako a je hotovo! Taková stylizace se hodí vždy, když má být elegantní efekt decentní a nenápadný.

Společenská obuv: ideální volba pro zvláštní příležitosti

Máte důležitou obchodní schůzku, ale nechcete se vzdát džínů? Společenská obuv od společnosti Wojas je zde perfektní volbou. Je vyrobena z vysoce kvalitní kůže v černé nebo tmavě hnědé barvě a dodá vážnost a eleganci i těm nejjednodušším stylizacím. Tyto boty kombinujte s tmavými džínami a sakem a určitě uděláte dojem. Vidíme je také v kombinaci s bílým polo tričkem, které nese znaky elegance a přitom je stále ležérním kouskem šatníku.

Univerzální chelsea boty: buďte elegantní každý den!

Tento model obuvi je sezónu od sezóny populárnější a my si myslíme, že zaslouženě! Chelsea boty můžete bez obav nosit do práce, na společenská setkání, ale i v obchodních situacích. Jejich trvalým začleněním do svého módního repertoáru zajistíte, že Váš styl bude vždy o stupeň výš než casual. Vyberte si tyto boty v černé nebo tmavě hnědé barvě a získáte univerzální, elegantní obuv k džínám. Inspirace pro hotovou stylizaci? Když k tomu přidáte kostkovanou košili a koženou bundu, získáte look, který jistě upoutá pozornost.

Brogues a džíny: formální outfit ve Vašem stylu

Hledáte rovnováhu mezi formálností a každodenním pohodlím? Kombinace brogues s džínami může být hitem! Tento model obuvi se vyznačuje zajímavými detaily a do celkového vzhledu vždy vnáší prvek elegance, který dokonale kontrastuje s volnějším charakterem džínů. Pokud zvolíte kalhoty v tmavším odstínu, jako je tmavě modrá nebo černá, a doplníte je botami typu brogues v klasické hnědé nebo černé barvě, dosáhnete elegantního, ale ne přehnaného efektu. Do soupravy doporučujeme bílou košili s límečkem a svetr v tlumené barvě.

módní stylizace s elegantními botami a džínamielegantní pánské boty k džínům

Podívejte se také na náš článek, ve kterém Vám poradíme, jak vybrat pohodlné pánské boty do práce!

Jak čistit semišové boty? Profesionální průvodce
Předchozí
Jak čistit semišové boty? Profesionální průvodce
Dámské business oblečení: jaká jsou jeho pravidla a jak vytvořit stylizaci v tomto stylu?
Další
Dámské business oblečení: jaká jsou jeho pravidla a jak vytvořit stylizaci v tomto stylu?