Wpisz i naciśnij enter

Hrajte si s módou, kombinujte mokasíny a ponožky

Hrajte si s módou, kombinujte mokasíny a ponožky

V následujícím článku vyvracíme mýtus, že mokasíny a ponožky nejdou ruku v ruce! Nošení ponožek v mokasínech je naprosto přijatelné, i když vyžaduje určitý smysl pro módu. Nekompatibilní prvky mohou zkazit i tu nejpečlivěji připravenou stylizaci. Jak tedy kombinovat mokasíny s ponožkami? Napovídáme!

Ponožky do mokasín – hot or not?

Při zvažování, zda jsou mokasíny a ponožky přijatelnou kombinací, je třeba zvážit několik klíčových faktorů. První z nich je počasí. Mokasíny jsou typem obuvi, po které nejčastěji saháme v jarním a letním období. Příjemné teploty znamenají, že nedostatek ponožek do mokasín nepocítíme. V chladnějším počasí je situace jiná – v tomto případě je povolena kombinace mokasínů a ponožek. Druhým problémem je naše osobní pohodlí – ne každý se cítí pohodlně, když nosí boty naboso. Ponožky v mokasínech zabraňují odírání. Ve prospěch kombinace ponožek a mokasín také hovoří současné trendy – duo obou prvků se vrací ve velkém stylu!

Které ponožky do dámských mokasín by byly nejlepší?

Mokasíny a ponožky jsou kombinací, která může vypadat opravdu dobře. Jak nosit ponožky k botám, aby vypadaly módně? Tajemství spočívá v šikovné kombinaci obou prvků. Klíčová je především délka mokasínových ponožek. Neviditelné ponožky se nejsnáze stylizují – díky krátkému střihu nevyčnívají nad svršek boty. Jsou prakticky neviditelné, a přesto poskytují pohodlí. A co dlouhé ponožky do mokasín? Ani jejich nošení nebude módním faux-pas, pokud budou barevně sladěné se zbytkem oblečení.  Mokasíny a ponožky je dobré udržovat v podobném odstínu. Zajímavého efektu lze dosáhnout výběrem vzorovaných ponožek k mokasínům – je však důležité, aby nedominovaly zbytku oblečení. Vyhněte se také velmi silným ponožkám – tenčí modely jsou mnohem lepší.

Dámské mokasíny s ponožkami – jak je kombinovat do úspěšných kompletů?

Nadčasové, ceněné pro své pohodlí a neuvěřitelně univerzální – mokasíny jsou nejoblíbenějším typem obuvi v jarně-letní sezóně, ale nejen v ní. Důležité místo v kategorii podzimní/zimní obuvi zaujímají také dámské mokasíny na silnější podrážce. Zejména v této době se vyplatí osvojit si pravidla pro kombinaci mokasín a ponožek do úspěšných kompletů. 

Dámské mokasíny a ponožky jsou jedním z nejsilnějších trendů. Zde je několik módních inspirací, které využívají oba kousky šatníku. 

Mokasíny a ponožky v kombinaci s minisukní

Mokasíny a ponožky vyloženě milují společnost sukní, se kterými vypadají krásně v podzimním období. Klasické černé mini, bílý oversize svetr s hrubým úpletem a černý kabát ke kolenům se zavazováním vytvářejí zajímavou stylizaci. Vzhled doplňte černými koženými mokasíny na zvýšené podrážce, které opticky prodlouží siluetu. Módního looku na podzim dosáhnete, když k soupravě sladíte bílé kotníkové ponožky.

Mokasíny s ponožkami v elegantním outfitu do práce

Kombinace mokasín a ponožek představuje snadný způsob, jak vytvořit elegantní a zároveň okouzlující stylizaci do kanceláře. Zajímavý komplet vytvoříte kombinací karamelově zbarvených oblekových kalhot s puky a hnědých kožených dámských mokasín na masivní podrážce. Udržujte jednotnou stylizaci tím, že mokasíny sladíte s ponožkami v krémové barvě. Jako horní část můžeme nosit halenku a sako v béžových odstínech. 

Mokasíny a dlouhé ponožky k šatům 

Móda je o neustálém experimentování – total look s šaty, mokasíny a ponožkami? Proč ne! To je bezpochyby jeden z nejžhavějších trendů pro nadcházející chladné měsíce. Navrhujeme tužkové šaty ke kolenům z žebrované svetrové pleteniny v krémovém odstínu v kombinaci se světle hnědými mokasíny ze štípaného veluru. Pokud se inspirujeme outfity hvězd popkultury, můžeme zkusit přizpůsobit k stylizaci ponožky typu podkolenky v odstínu, který ladí se zbytkem outfitu.

Ponožky a mokasíny ve sportovním stylu

Nakonec nám zbývá možná nejkontroverznější, ale nepochybně působivý návrh. Jedná se o sportovní stylizaci, v níž hlavní roli hrají ultra modní cyklistické šortky – přizpůsobené černé kraťasy nad kolena. Atletického ducha zajímavě rozbijí mokasíny z lícové kůže v černé barvě. Netradiční souprava bude doplněna bílou košilí, grafitovým sakem na knoflíky a sladěnými mokasínovými ponožkami v bílé barvě.

Doby, kdy bylo nošení ponožek k mokasínům považováno za módní přešlap, jsou nenávratně pryč. Nejlépe to dokazují stylizace největších trendsetterů, kteří úspěšně kombinují dva zdánlivě neslučitelné oděvy. Široký výběr dámských mokasín, které budou vypadat zajímavě s ponožkami, najdete v sortimentu Wojas.

Jak nosit sněhule? Stylizace pro všechny z nás
Předchozí
Jak nosit sněhule? Stylizace pro všechny z nás
Jak se obléknout na vánoční večírek v práci? Dámské stylizace kombinující klasiku a trendy
Další
Jak se obléknout na vánoční večírek v práci? Dámské stylizace kombinující klasiku a trendy