Wpisz i naciśnij enter

Jak chodit v botách na jehlovém podpatku? Přečtěte si naše osvědčené tipy

Jak chodit v botách na jehlovém podpatku? Přečtěte si naše osvědčené tipy

"Mějte vysoké podpatky, vztyčenou hlavu a vysoké hodnoty," říkávala Coco Chanel. Jehlové podpatky jsou symbolem elegance, smyslnosti a ženského sebevědomí. Chůze v nich však není vůbec snadná a může být poměrně náročná. Nesprávný pohyb v botách na jehlovém podpatku může mít i nepříjemné zdravotní následky. Než si obujete boty na jehlovém podpatku, přečtěte si naše osvědčené tipy.

Jak chodit v botách na jehlovém podpatku? Začněte výběrem obuvi

Jak chodit v botách na vysokém podpatku, a přitom si zachovat pohodlí a jistotu? Začneme samozřejmě výběrem obuvi, která odpovídá tvaru a velikosti našeho chodidla. Nejlepší je začít s mírně nižším podpatkem, např. 5-7 cm, a postupně zvyšovat výšku, až se v nich budete cítit pohodlně. Nezapomeňte, že jehlové podpatky by měly dobře držet nohu a zároveň ji netlačit. Při nákupu bot na podpatku dbejte na kvalitu provedení a materiály – měly by být měkké a pružné. Tím zajistíte, že boty nebudou nohu nadměrně zatěžovat a Vy se budete moci soustředit na to, abyste se rychle naučili chodit v botách na jehlovém podpatku.

jak chodit na vysokých podpatcích

Jak chodit v botách na jehlovém podpatku? Začněte s krátkými vzdálenostmi

Nezapomeňte, že naučit se chodit v botách na jehlovém podpatku vyžaduje trpělivost. Snažte se je nenosit celý den najednou. Jak se naučit chodit v botách na jehlovém podpatku? Především: krok za krokem.  Začněte s krátkými vzdálenostmi – noste je několik hodin doma nebo v kanceláři. Postupně prodlužujte čas a vzdálenost, aby si na ně Vaše nohy zvykly. Pokud se teprve učíte chodit v botách na podpatku, nepřidávejte si stres. Nenoste je hned na důležité vycházky, kde Vám záleží především na pohodlí a jistotě pohybu. Samozřejmě, pohodlné jehlové podpatky Vám dodají sebevědomí, ale musíte si na ně nejprve zvyknout.

jak se naučit chodit na vysokých podpatcích
jak se naučit chodit na vysokých podpatcích

Boty na jehlovém podpatku – jak v nich správně chodit? 

Zkušenosti s chůzí na vysokých podpatcích získáte časem, ale vyplatí se pamatovat na správné držení těla hned od začátku. Kroky prováděné v botách na jehlových podpatcích by měly tvořit sekvenci: jeden po druhém. Zvednutou nohu v botách na jehlovém podpatku pokládejte nejprve na špičku – teprve na patu. Při získávání znalostí o správné chůzi v botách na jehlovém podpatku je třeba pamatovat na správné držení těla – tělo by mělo být vzpřímené. Nezapomeňte se také naklánět dopředu nebo dozadu. Vaše kroky by měly být přirozené – ne příliš velké a ne příliš malé. 

naučit se chodit na podpatcích

Boty na jehlovém podpatku – jak v nich chodit s ohledem na zdraví?

Abyste se naučili chodit v botách na jehlovém podpatku bez bolesti, mohou být užitečná pravidelná cvičení na posílení svalů chodidel a lýtek. K tomu jsou ideální jakékoliv cviky prstů, chůze naboso v písku nebo cvičení s masážním míčkem na nohy. Nezapomeňte, že k tomu, abychom se naučili dobře chodit v botách na jehlovém podpatku potřebujeme všeobecnou fyzickou zdatnost. Chůze v botách na vysokém podpatku vyžaduje více energie a zapojuje více svalů než chůze v botách na plochém podpatku. Pokud tedy chcete vědět, jak pěkně chodit v botách na jehlovém podpatku, a zároveň zlepšit kondici celého těla – nezapomeňte na fyzickou aktivitu a všeobecné cvičení.

chodit v botách na jehlovém podpatku bez bolesti
, jak pěkně chodit v botách na jehlovém podpatku

Jak chodit v botách na jehlovém podpatku? Zvolte si správné příležitosti

Nezapomeňte, že ne každá situace vyžaduje nošení bot na jehlovém podpatku – zejména pokud s botami na vysokém podpatku teprve začínáte. V práci, na procházce nebo při nakupování bude lepší volbou pohodlná plochá obuv. Naopak boty na jehlovém podpatku se hodí na formální vycházky nebo elegantní večeře. Při takových příležitostech jistě získáte i příležitost sledovat ostatní ženy chodící v botách na jehlovém podpatku. V případě pochybností se nebojte zeptat a pamatujte, že každý z nás někdy začínal s vyššími botami.

, jak pěkně chodit v botách na jehlovém podpatku

Na otázku, jak se rychle naučit chodit v botách na vysokém jehlovém podpatku, neexistuje jednoduchá odpověď. Je to dlouhý a náročný proces. Doufáme však, že už máte přehled o tom, jak chodit v botách na jehlovém podpatku – bezpečně a s jistotou. Určitě to vyžaduje praxi, ale důslednost a trpělivost přinesou očekávané výsledky. Nezapomeňte, že nejdůležitější je pohodlí a zdraví Vašich nohou.

Stylizace pro svatbu 2023. Jak se oblékat módně a elegantně?
Předchozí
Stylizace pro svatbu 2023. Jak se oblékat módně a elegantně?
Stylizace se sandály na sloupku. Jak je nosit a s čím je kombinovat?
Další
Stylizace se sandály na sloupku. Jak je nosit a s čím je kombinovat?