Wpisz i naciśnij enter

Retro styl se vrací i do designu obuvi. Podívejte se, jaké akcenty z minulosti se objevují v trendech pro rok 2022

Retro styl se vrací i do designu obuvi. Podívejte se, jaké akcenty z minulosti se objevují v trendech pro rok 2022

Móda se točí v kruhu - staré trendy se k nám často vracejí a potěší nás ve více či méně osvěžené podobě. Retro boty jsou jakýmsi hybridem mezi tím, co potěšilo v minulosti, a co odpovídá současným trendům. Čím se vyznačuje retro styl? Jak používat retro boty ve svých stylizacích? Představujeme nejmódnější modely obuvi pro nadcházející měsíce. Zde jsou inspirace od značky Wojas!

Nadčasový a elegantní - co je to retro styl?

Retro styl není nic jiného než šikovně zkombinované prvky oblečení, které svým vzhledem odkazují na minulá desetiletí. Myšlenkou retro stylu je používat módní trendy, které se již těší uznání návrhářů a obdivu milovníků módy. Současná retro móda čerpá z období od konce 30. do počátku 90. let 20. století.

Jaro v retro stylu - trendy v obuvi 2022

1. Lodičky Mary Jane

Retro boty ve stylu lodiček, které se nosily v tanečních letech 50. a 60., dokonale zapadají do současných trendů. Takzvaný střih Mary Jane, jeden z nejrozpoznatelnějších ve své době, si oblíbili jak milovníci vintage módy, tak příznivci moderního minimalismu. Módní obuv, která se poprvé proslavila ve Spojených státech, má charakteristické páskové zapínání u kotníku. Tento klasický model z hladké přírodní kůže má tenkou podrážku a nízký mohutný podpatek. Lodičky v retro stylu vypadají nejkrásněji s rozšířenými šaty a sukněmi v pastelových odstínech růžové, zelené a modré, takže se skvěle hodí zejména k jarním outfitům. Vypadají stejně skvěle s kalhotami na míru s puky i s širokými nohavicemi.

2. Baleríny ve vintage stylu

Velký návrat letos zažívají i dámské baleríny. Tyto okouzlující retro boty, které v 50. a 60. letech minulého století nosily ikony stylu - Audrey Hepburn a Brigitte Bardotová, jsou díky svému nadprůměrnému pohodlí zajímavou volbou do práce, na setkání s přáteli i na romantické rande. V nadcházejících měsících budou obzvláště módní jednoduché, minimalistické baleríny s mírně prodlouženou špičkou, které nám zaručují pohodlí i elegantní look. Baleríny jsou retro módní klasikou, která se hodí pro každou příležitost a vypadá skvěle ke kalhotám i dívčím šatům.

3. Sportovní boty chunky

Ty, kteří si cení maximálního pohodlí, jistě potěší, že jedním z nejžhavějších trendů letošní obuvi jsou... sneakersy. A ne jen tak ledajaké, protože modely viděné na přehlídkových molech jsou součástí retro stylu - odkazují na klasické boty z 90. let, které se vyznačují silně sportovním charakterem. Takzvané chunky boty, které si oblíbili trensetteři po celém světě, se vyznačují mohutnou podrážkou. Jak nosit boty chunky? Může se zdát, že se dají použít pouze ve streetových stylizacích - hodí se však nejen k džínům, bílému tričku a mikině s kapucí, ale také ke květinovým šatům nebo plisované sukni v pastelových barvách. Milovníci módních experimentů mohou sladit retro sportovní obuv s oblekem a vytvořit tak neobvyklé stylizace do kanceláře.

4. Nový vzhled mokasínů

Mokasíny, které byly dlouho ztotožňovány pouze s pánskou módou, v 70. letech 20. století si získaly oblibu u žen, které chtěly zdůraznit svou sílu. Nejste si jisti, po jakých retro botách do práce se vyplatí sáhnout právě teď? Dámské mokasíny, jako pohodlná alternativa k jehlovým podpatkům a elegantní alternativa k botám typu sneakers se v nadcházející době vrátí na naše nohy - tentokrát v trochu jiném vydání. Obzvláště oblíbené budou lakované modely na stabilních podpatcích, které se hodí k elegantní kombinaci se společenskými šaty nebo tužkovou sukní. Dokonalým doplňkem ke každodenním outfitům budou také prodlužující postavu retro boty na traktorové podrážce, které lze nosit s džínami nebo látkovými kalhotami a halenkou či svetrem navrch. Velurové mokasíny s třásněmi se budou nosit v letních boho kompletech s bermudami a oversize košilí.

Retro akcenty v obuvi Wojas - komponujte módní stylizace

Na přehlídkových molech vládne retro móda - letos skutečnou senzaci udělají zejména lodičky s páskovým zapínáním, baleríny s prodlouženou špičkou, masivní sneakersy a mokasíny s podpatky nebo silnou podrážkou. Přesvědčte se sami, že klasický design nikdy nezmizí!

Retro styl se stále vrací - je inspirací pro nejnovější kolekce mnoha módních značek, včetně obuvi. Nejinak tomu bude i v roce 2022, kterému bude dominovat retro obuv inspirovaná minulostí, ale zároveň modernizovaná. Ty nejmódnější modely bot najdete v nabídce Wojas!

Jak čistit semiš a velur, aby nedošlo k poškození obuvi? Radíme
Předchozí
Jak čistit semiš a velur, aby nedošlo k poškození obuvi? Radíme
Jak si vybrat pohodlné boty do práce?
Další
Jak si vybrat pohodlné boty do práce?