Wpisz i naciśnij enter

Stylizace pro malé ženy - jaké oblečení a boty nám přidávají centimetry?

Stylizace pro malé ženy - jaké oblečení a boty nám přidávají centimetry?

Malý vzrůst nemusí být důvodem k tomu, abyste se vzdali módního vzhledu. V tomto článku Vám ukážeme, že existují jednoduché způsoby, jak přidat několik centimetrů pomocí šikovně komponované stylizace - což zeštíhlí a prodlouží Vaši siluetu. Co by měly nosit malé ženy? Jaké oblečení a boty pro malé ženy se vyplatí mít ve svém šatníku? Kterým prvkům oblečení je lepší se vyhnout? Zde je několik praktických rad a hotových inspirací!

Stylingové triky - co by měly nosit malé ženy?

V jakém oblečení pro malé ženy budeme při výšce 160 cm vypadat o trochu vyšší? Kalhoty s vysokým pasem jsou nezbytnou součástí naší skříně. Ideální budou zejména univerzální úzké kalhoty. Pokud jde o šaty - nejlepší je zvolit přizpůsobené nebo mírně rozšířené modely bez nadměrných záhybů. Důležitá je také jejich délka - maximálně po kolena. Pokud jde o sukně, skvělé jsou minisukně a ty s vyšším pasem. Úspěšnými stylizacemi pro malé ženy jsou také halenky s výstřihem do V nebo španělské halenky, které ukazují štíhlá ramena a štíhlý krk. 

Malé ženy by měly nosit především oblečení rovnějšího, přiléhavého střihu, které dokonale zeštíhlují postavu. Perfektním způsobem, jak si přidat několik centimetrů, jsou módní stylizace pro malé ženy typu total look, tj. od hlavy až k patě v jedné barvě. A co vzory? V případě malých žen, vhodné budou hladké látky, vertikální pruhy - dobře "vytáhnou" siluetu a subtilní printy ji nepřehluší.

Které boty prodlouží nohu? Absolutním must have v šatníku každé malé ženy jsou boty na podpatku, zejména se špičatou špičkou a v nude barvě, které budou přirozeným prodloužením nohy. Skvělým patentem v případě malých žen, je také volba bot se zabudovaným klínem nebo na platformě - modely tohoto typu najdete mezi pohodlnými botami typu sneakers, balerínami, mokasínami a espadrilkami značky Wojas. Pro podzimní a zimní měsíce naopak můžeme zvolit dámské kozačky - musí být pod kolena, pokud máte štíhlé nohy. Bezpečné boty pro malé ženy jsou ty vybavené vyšším, kotníkovým svrškem a nízkým podpatkem. Nezapomeňte přizpůsobit barevné provedení kalhot nebo punčocháčů - díky tomu dosáhnete efektu opticky prodloužených nohou.

Stylizace pro malé ženy - hotové návrhy pro různé příležitostí

Při tvoření každodenních stylizací pro malé ženy, můžete v nich použít volnější tričko a úzké kalhoty na míru. K pracovním outfitům si můžete obléct sako. Ideální bude také kombinéza, pomocí které vytvoříte módní stylizaci total look. Elegantní šaty doplňte dámským koženým páskem, který ještě více zvýrazní pas. Celek doplní polobotky na nízkém podpatku.

To, co by si malé ženy měly obléknout v chladných dnech na rande nebo na schůzku s přáteli, je rolák a k němu černá minisukně. Doplňte je černými punčocháči a černými kotníkovými botami prodlužujícími nohy, které jsou k dispozici v sortimentu Wojas. Skvělé jsou také pletené šaty tužkového střihu se sakem s délkou sahající k bokům. V létě si k sukním a šatům ke kolenům můžete obout jak jehlové podpatky, tak i pohodlné boty typu sneakers, baleríny nebo espadrilky na klínku z obchodu Wojas. 

Oblečení a boty pro malé ženy - na co si dát pozor?

Už víme, které oblečení a boty pro malé ženy mohou opticky prodloužit jejich siluetu. Které prvky oblečení je tedy zkracují? Začněme kalhotami - módní kalhoty culottes, tedy kalhoty se širokými nohavicemi, ošklivým způsobem narušují proporce. To platí zejména v případě, že oversize stylizace zkombinujete s volným tričkem, mikinou a dlouhým kabátem - tímto způsobem můžete skrýt Vaše přednosti pod svrškami oblečení. Špatnou volbou jsou také kalhoty s nízkým sedem, které zkracují nohy.

Pokud jde o horního část - nepříliš zajímavý efekt také dávají velmi dlouhá trička a halenky, zejména ty, které zakrývají hýždě, a nejen ubírají centimetry, ale také přidávají kilogramy. Rizikové jsou také midi sukně a šaty, které sahají nad kolena. Malé osoby by si také měly dávat pozor na obuv. Obzvlášť nepříznivě budou vypadat v botách se zapínáním kolem kotníku a v botách do půli lýtek.

Při nákupu bot a oblečení pro malé ženy věnujte pozornost nejen střihům, ale také barvám a vzorům. Především se vyvarujte přehnaně velkých, grafických potisků, dělících siluetu horizontálních pruhů a kombinování prvků v kontrastních barvách. 

Malé je krásné - malý vzrůst někdy vyžaduje trochu přemýšlení při výběru správného šatníku. Stylizace pro malé ženy však mohou být okouzlující! Vždy má každý centimetr cenu zlata, ideální budou boty a oblečení dostupné v nabídce Wojas, které krásně zdůrazní hodnoty každé siluety.

Věčně studené nohy? Podívejte se na perfektní boty doma i do sněhu
Předchozí
Věčně studené nohy? Podívejte se na perfektní boty doma i do sněhu
Nejmódnější kabelky v této sezoně. Přehled dámských kabelek značky Wojas
Další
Nejmódnější kabelky v této sezoně. Přehled dámských kabelek značky Wojas