Wpisz i naciśnij enter

Jak čistit semiš a velur, aby nedošlo k poškození obuvi? Radíme

Jak čistit semiš a velur, aby nedošlo k poškození obuvi? Radíme

Jak čistit semiš a velur, aby Vaše kožené boty vypadaly dlouho perfektně? Pohodlné, příjemné na dotek a nadčasové semišové a velurové boty jsou velmi oblíbené a vyhledávají je ženy i muži, kteří hledají stylovou obuv. Pro správné čištění semišové a velurové obuvi potřebujete především správné pečující přípravky. Poradíme Vám, jak se starat o boty!

Velur - o jaký materiál se jedná?

Velurová kůže, ze které se vyrábí obuv Wojas, patří do skupiny drsných kůží. Velur se vyznačuje specifickým typem zpracování - skvěle vypadající materiál vzniká broušením spodní strany kůže, tzv. rubové strany. Lícová strana materiálu zůstává podšívkou boty. Velur je někdy zaměnitelně označován jako semiš, jehož je odrůdou. Charakteristickou vlastností veluru, stejně jako semiše, je na dotek příjemné chmýří pokrývající celý povrch kůže. Pokud po něm přejedete prstem, uvidíte zřetelné pruhy, které jsou výsledkem změny směru štětin.

Výhody velurové obuvi

Velurová obuv z měkké kůže chrání nohu před bolestivými otlaky a odřeninami. Důležité je, že se dokonale přizpůsobuje tvaru nohy a zajišťuje maximální pohodlí při nošení i po mnoho hodin. Dalším důvodem, proč si vybrat boty z veluru, je, že tento materiál zaručuje prodyšnost nohou, a tím zabraňuje nadměrnému pocení. Nošení velurové obuvi také pomáhá vyhnout se nepříjemným pachům.

Péče o obuv - čím čistit semiš a velur?

Stylová velurová obuv, která dokonale doplní každou stylizaci a zaručí vysoký komfort při nošení zároveň vyžaduje odpovídající péči. Při správné údržbě si i intenzivně používaná obuv zachová svůj bezvadný vzhled po dlouhou dobu. Čištění velurové obuvi není obtížné a každý uživatel obuvi z tohoto materiálu si s ním snadno poradí - stačí dodržovat několik zásadních pravidel.

Především nezapomeňte, že základem péče o obuv je pravidelnost. Semišové a velurové boty je třeba čistit pravidelně - čerstvé nečistoty se z povrchu boty odstraňují mnohem snadněji. Jak čistit velur? K tomuto účelu je vhodné pořídit si speciální příslušenství. Velurové boty, stejně jako semišové boty, by se měly čistit nasucho, jemnými krouživými pohyby se speciální gumovou kostkou, která odstraní skvrny, aniž by poškodila měkkou kůži. 

Po odstranění aktuálních nečistot je také dobré obuv impregnovat. Aplikace impregnačního prostředku je důležitá zejména za deštivého počasí. Velurové boty je vhodné po zakoupení nastříkat - bezbarvý sprej vytvoří na jejich povrchu vrstvu, která je chrání před škodlivými účinky vlhkosti. Velurová obuv je díky němu navíc odolná vůči nečistotám.

Velurové boty, stejně jako semišové boty, je třeba čas od času obnovit speciálním renovačním přípravkem, který obnoví barvu a přirozenou nadýchanost kůže. V internetovém obchodě Wojas jsou k dispozici profesionální prostředky - bezbarvé, ladící s každou barvou velurové obuvi i ve vybraném odstínu obuvi.

Čištění velurové obuvi. Jak se starat o boty, abyste je nepoškodili?

Jak čistit velurové boty není všechno - vyplatí se také vědět, co s obuví z tohoto materiálu nedělat. Vzhledem k jemnosti přírodní kůže se nedoporučuje silné drhnutí - drhnutí může vést k trvalému poškození povrchu obuvi. Může se také změnit struktura kůže - boty, které jsou příjemné na dotek, ztratí své vlastnosti.

Další chybou, které je třeba se při čištění velurové obuvi vyvarovat, je její namočení, které může vést k poškození kůže. Modely z veluru, stejně jako modely ze semiše, by se neměly prát v pračce ani čistit v misce s vodou. Pokud boty za deštivého počasí zmoknou, nechte je uschnout na teplém místě - nikdy však přímo pod radiátorem. Příliš vysoká teplota může vést k deformaci obuvi.

Velurové boty - symbol elegance

Kožené velurové boty jsou výjimečně krásné, příjemné na dotek a nadčasové - nikdy nevyjdou z módy. Není divu, že si je v průběhu let vybralo do své sbírky tolik lidí. Jejich nákup podporuje také univerzálnost velurové obuvi, která se dokonale hodí k stylizacím udrženým v modernímu i klasickému stylu. V současné době jsou zejména módní stylové dámské mokasíny a pánské mokasíny,  které vypadají skvěle jak v kompletech do města, tak do práce nebo na elegantní schůzku.   

Stylové velurové boty jsou esencí elegance. V bohaté nabídce společnosti Wojas najdete širokou škálu nadčasové dámské a pánské obuvi vyrobené z tohoto materiálu. V obchodě také představujeme doporučené prostředky a příslušenství na čištění velurové obuvi, s jejichž pomocí můžete účinně a bezpečně odstranit veškeré nečistoty a impregnovat módní obuv.

Přehled pánské elegantní jarní obuvi
Předchozí
Přehled pánské elegantní jarní obuvi
Retro styl se vrací i do designu obuvi. Podívejte se, jaké akcenty z minulosti se objevují v trendech pro rok 2022
Další
Retro styl se vrací i do designu obuvi. Podívejte se, jaké akcenty z minulosti se objevují v trendech pro rok 2022