Wpisz i naciśnij enter

Jak se obléknout na obchodní schůzku? Podívejte se na návrhy stylizací

Jak se obléknout na obchodní schůzku? Podívejte se na návrhy stylizací

Pánská a dámská formální móda mají svá vlastní pravidla. Zaměstnanec, který jde na obchodní schůzku, by měl především zdůraznit svou profesionalitu a vzbudit v protistraně důvěru. Co si obléct na obchodní schůzku? Jaké chyby nedělat? Pokusíme se rozptýlit veškeré pochybnosti o tom, jak se oblékat na obchodní schůzku. Představujeme také hotové sady pro ni a pro něj.

Stylizace na obchodní schůzku - jaká pravidla dodržovat?

Získání důležité zakázky, zajištění důležitého partnera nebo jednání s klíčovými partnery - je to nedílná součást Vaší práce? Nevíte, jak se obléknout na obchodní schůzku, abyste vypadali vhodně pro tuto příležitost? Máme pro Vás odpověď - úspěšná stylizace na obchodní schůzku spočívá v klasických a nadčasových soupravách, které podtrhují naši profesionalitu.

Pro formální obchodní schůzky by měl být oděv sofistikovanější než ten, který nosíme každý den do práce. Stylizace pro obchodní jednání jsou součástí stylu známého jako business formal. Tzv. pracovní oděv se vyznačuje elegancí, jednoduchostí a použitím tlumených barev - neměl by odvádět pozornost od obsahu jednání, což je nejdůležitější. Důležité jsou také kvalitní látky a obuv.

Čeho se vyvarovat při stylizaci na obchodní schůzky?

Obchodní schůzky jsou události, při kterých je obzvláště důležité vypadat bezvadně. Jak nedělat chyby v obchodním dress code? Především se vyvarujte příliš ležérního oblečení. Dámy by se měly vyhnout krátkým sukním a šatům a košilím s hlubokými výstřihy a halenkám bez ramínek nebo s odhalenými zády. 

Muži by se naopak měli vyhnout nošení černých obleků, které jsou příliš elegantní a vyhrazené pro večerní vycházky. Naproti tomu pánská košile musí mít dlouhé rukávy. Pro stylizaci na obchodní schůzky vždy volte vhodnou obuv, a to i v létě. 

Jak se obléknout na obchodní schůzku? Stylizace pro muže

Stylizace na obchodní schůzku je téměř stejně důležitá jako věcná příprava na tzv. vrcholné jednání. Co si vzít na sebe na obchodní schůzku, abyste dosáhli požadovaného efektu? Muži by měli vsadit na dobře padnoucí oblek pro formální stylizace - naprostou klasiku, která bude v obchodním prostředí vždy fungovat. Ale který oblek bude nejlepší? Skvělou volbou jsou modely v odstínech béžové, šedé a tmavě modré barvy v kombinaci s bílou nebo světle modrou košilí. Jak se obléknout na obchodní schůzku? Doporučujeme šedý kostkovaný oblek a modrou košili. Jako stylizace na obchodní setkání o méně formálním charakteru ideální budou béžové nebo šedé chinos kalhoty a sportovní saka ze lnu nebo bavlny. Můžete si také vybrat kostkovaný model. 

Stylizace na obchodní schůzku - jaké boty ji nejlépe doplní? Důležitým prvkem outfitu jsou elegantní pánské boty - oxfordky nebo o něco méně formální derby, v černé nebo hnědé barvě, nutně z přírodní kůže. Elegantní casualový outfit s chinos kalhotami doplní stylové pánské mokasiny - například typu tassel loafers (s ozdobným střapcem) s úzkou špičkou.

Jak se obléknout na obchodní schůzku? Stylizace pro dámy

Co si obléci na obchodní schůzku jako žena? Vždy je dobré nosit malé černé šaty, které nikdy nevyjdou z módy a hodí se téměř pro každou příležitost. Hodí se i další kreace klasických střihů, jako je střih do A nebo tužkový střih, v tlumených odstínech, jako je béžová, šedá, tmavě modrá nebo tmavě zelená. Elegantní, hladké dámské lodičky - černé nebo krémové - budou dokonalou tečkou za pracovním outfitem.

Ideální volbou je také dámský oblek - úzké sako a chinos kalhoty s puky nebo cigaretové kalhoty jsou snadným způsobem, jak vytvořit profesionální první dojem. Takový výrazný společenský oděv se nejlépe kombinuje s jednoduchou bílou košilí zastrčenou do kalhot. Podívejte se, jak se obléknout na garden party - dámský oblek je velmi praktickou součástí šatníku, kterou můžete využít i na venkovní setkání.

K celému looku se nejlépe hodí klasické černé kožené jehlové podpatky nebo pohodlné dámské baleríny v béžové barvě - hladké nebo s nápadnou mašlí. Zajímavý vzhled na pracovní schůzce vytvoříte také kombinací kostkovaných cigaretových kalhot s tenkým páskem a halenkou s límečkem nebo mírně nadýchanými rameny. Pokud se chystáte na obchodní schůzku, nemusíte se omezovat jen na ikonickou černou barvu - můžete zvolit také bílou, béžovou, tmavě modrou nebo bordó. 

Dokončujete stylizaci pro obchodní schůzky? Ve Vašem šatníku nesmí chybět elegantní obuv značky Wojas! Prohlédněte si naši nabídku dámské a pánské kožené obuvi. 

Jaké boty zvolit k boho šatům?
Předchozí
Jaké boty zvolit k boho šatům?
Pohodlné jehlové podpatky - jaké vybrat a na co se před nákupem zaměřit?
Další
Pohodlné jehlové podpatky - jaké vybrat a na co se před nákupem zaměřit?