Wpisz i naciśnij enter

Jak vyčistit bílé kožené boty? Průvodce krok za krokem

jak vyčistit bílé kožené boty

Bílé kožené boty jsou mimořádně stylové a univerzální. Hodí se k většině prvků šatníku a krásně doplňují naše outfity. Bohužel jsou také náchylné k zašpinění a udržet je v čistotě může představovat výzvu. Čištění bílé obuvi vyžaduje správné techniky a prostředky. V dnešním článku představujeme profesionální průvodce, díky kterému snadno postaráte o stav svých bot.

Jak vyčistit bílé kožené boty – využijte osvědčené metody

Bílé kožené boty, dámské i pánské, vybíráme kvůli jejich krásné prezentaci a velkým možnostem stylizace. Avšak udržení jejich čistoty od nás bude vyžadovat větší zapojení než v případě tmavé obuvi. Bílé boty jsou zvláště náchylné k prachu a nečistotám, proto je tak důležité jejich pravidelné čištění.

Přestože může být lákavé čistit bílé kožené boty pomocí pračky, důrazně to nedoporučujeme. Vysoká teplota a odstřeďování mohou způsobit, že kůže popraská nebo bude poškozena. Proto pamatujte, že bílé boty byste měli vždy čistit ručně, s použitím speciálních přípravků.

Skvělým řešením, díky kterému rychle odstraníte z bot jemné nečistoty, budou vlhčené ubrousky na čištění a péči o kůži. Nejlepší je mít je vždy po ruce!

Krok první: připravte boty na vlastní čištění

Na začátku vždy musíte odstranit z obuvi volný prach a nečistoty. Použijte k tomu suchý hadřík nebo kartáč. Pokud možno, provádějte tento krok, když je špína čerstvá a neusadila se příliš hluboko ve struktuře boty.

Krok druhý: jak vyčistit bílé kožené boty, pokud je znečištění větší

Světlé boty se špiní často a rychle, a v mnoha situacích může být nutné jejich důkladnější čištění. V tom případě můžete sáhnout po hadříku jemně navlhčeném vodou nebo použít profesionální přípravky.

Pro hladkou kůži se dokonale hodí odstraňovač, který najdete v obchodě Wojas. V případě bílých bot z semiše nebo nubuku můžete využít speciální čisticí pěnu. Jemně otírejte boty hadříkem a pamatujte, abyste nezpůsobili nadměrné promáčení kůže.

Pokud máte bílé kožené boty, pánské nebo dámské, typu sneakers, určitě se vybavte Solo Cleanerem, tedy odstraňovačem pro světlé podrážky. Díky němu bez problému vyčistíte ten prvek obuvi, který má přímý kontakt s podložkou, a proto je vystaven většímu znečištění.

Zkontrolujte také náš článek, ve kterém radíme, jak čistit kožené boty každého typu.

Krok třetí: nechte boty vyschnout

Jednou ze základních zásad, které nás informují o tom, jak pečovat o boty, je jejich sušení. Neurychlujte tento proces, nepoužívejte sušičku a nestavte obuv přímo u radiátoru nebo jiného zdroje tepla. Příliš vysoká teplota by mohla vést k poškození materiálu, proto by boty měly vyschnout přirozeně.

Krok čtvrtý: péče

Nyní už víte, jak čistit kožené boty v bílé barvě, ale ne méně důležité je, co s nimi uděláte poté.

Když jsou boty čisté, dobře je vidět na nich drobné nečistoty a odřeniny kůže. Jsou to něco zcela přirozeného, a na bílé obuvi se objevují rychle. Skvělým způsobem, jak je minimalizovat, bude použití krycí pasty Wojas Bianco, která vyrovnává barevný tón bot. Produkt lze používat po celý rok, ale musíte si pamatovat, že není vhodný pro semiš a nubuk. V případě světlých bot z hladké kůže se dobře osvědčí také bezbarvý krém na péči. Přípravek nejen dodá botám elegantní lesk, ale také je ochrání před usazováním prachu.

Čištění bílé obuvi

Krok pátý: ochrana obuvi

Často zapomínáme, že impregnace bot by měla být prováděna více než jednou. Samozřejmě, ochrana bot hned po koupi je nesmírně důležitá, ale tento postup musíme pravidelně opakovat.

Pamatujte, že byste měli impregnovat boty speciálně určenými přípravky, které neblokují přístup vzduchu k materiálu, a zároveň ho ochrání před účinky UV záření.

jak čistit kožené boty v bílé barvě
Jak si vybrat velikost bot? Komplexní průvodce
Předchozí
Jak si vybrat velikost bot? Komplexní průvodce
Módní boty na jaro 2024. Zjistěte, jaké modely budou v trendu
Další
Módní boty na jaro 2024. Zjistěte, jaké modely budou v trendu