Wpisz i naciśnij enter

Jak vybrat svatební boty? Objevte módní modely pro nevěstu!

Jak vybrat svatební boty?

Svatební boty byste měla vybrat tak dobře, že i když na chvíli zapomenete, že je vůbec máte na nohou, budou i nadále okouzlovat okolí. Proto byste o výběru toho ideálního modelu, který doplní váš vysněný šat, měla přemýšlet dlouho před nejkrásnějším dnem ve vašem životě. V dnešním článku se dozvíte, jaké boty vybrat na svatbu a na co si dát pozor, abyste nešlápla vedle.

Jaké svatební boty budou trefou do černého?

Dnes už nejsou jen sandály na podpatku nebo klasické lodičky, ale také stylové baleríny nebo dokonce tenisky považovány za dámské svatební boty, které byste při svém výběru rozhodně měla zvážit. Nevyhýbejte se ani modelům s dekorativními krystalky nebo perlami, pamatujte však, že celkový styl by měl fungovat synergicky.

Možností je opravdu mnoho, z čehož se vám může pořádně zatočit hlava. Stačit však bude, když budete pamatovat na několik klíčových bodů: 

  • Svatební boty by měly přesně odpovídat vašemu vkusu a stylu. Koneckonců, je to váš den a měla byste se během něj cítit co nejlépe.

  • Obuv musí být pohodlná! Berte na vědomí, že v ní strávíte celou noc, během které budete tančit, chodit, skákat, možná dokonce běhat. Váš pocit pohodlí by měl být jedním z nejdůležitějších faktorů při výběru svatebních bot.

  • Boty musí pasovat k šatům, co se stylu týče. To je velmi důležité, protože právě tato souhra, ve spojení s odpovídajícími doplňky, vytvoří kreaci, na kterou budete dlouho vzpomínat!

  • Je také důležité, abyste si vybrala obuv, na kterou jste zvyklá. Pokud tedy na denní bázi nosíte boty na podpatku a na důležité příležitosti si obouváte lodičky, můžete bez obav sáhnout po vyšších modelech. A jaké svatební boty si vybrat, pokud se podpatkům vyhýbáte? Dobrou volbou by mohly být kožené, krásně zdobené baleríny nebo černé boty na jemném stabilním zvýšení.

Svatební boty

Krátký průvodce barvami: jaké svatební boty dokonale doplní váš outfit?

Oslňující bílá, metalický akcent, jemný nude odstín, nebo možná odvážný kontrast? To záleží na vaší představě o celkovém vzhledu. Barva obuvi by měla harmonicky ladit se šaty, nebo pro ně představovat kontrast. V druhém případě je důležité, aby se barva obuvi objevila ještě někde jinde: na kabelce, stuze do vlasů nebo motýlku ženicha. V obou případech je však důležité při výběru barvy obuvi myslet na odstín šatů. Díky tomu už během zkoušek zjistíte, jestli celý outfit opravdu ladí přesně tak, jak jste si představovala.

Jak vybrat svatební boty, abyste měla jistotu, že pasují k šatům?

Pamatujte, že výběr bot je stejně důležitý jako výběr vysněných šatů. Zvážit byste měla následující otázky:

  • Nezavadíte o šaty podpatkem?

  • Jak konstrukce a střih boty ovlivňuje celkový dojem společně se svatebními šaty?

  • Nezavadí dekorativní prvky na obuvi o šaty?

  • Cítíte se v botách pohodlně a můžete se v nich bez problémů pohybovat?

Při výběru svatebních bot je klíčové, abyste zkoušela model co nejvíce podobný tomu, který budete mít na nohou ve váš den. I když se nakonec rozhodnete pro koupi jiných bot, je důležité, aby se od toho, které jste si zkoušela v obchodě, drasticky nelišily. Jen tak získáte jistotu, že vše sedí tak, jak má.

Jak vybrat boty na svatbu? Připravte se zavčas

Nenechávejte rozhodnutí o koupi na poslední chvíli. Vaše noha bude potřebovat čas, aby si na boty zvykla. Pamatujte také, že čím déle v obuvi před velkým dnem chodíte, tím pohodlněji se v ní budete cítit.

Můžete se vydat na zkoušky do kamenného obchodu nebo si boty objednat online. Doporučujeme vyzkoušet rovnou dvě velikosti a porovnat, ve které se cítíte lépe. A jak boty „rozchodit“ bez toho, aniž byste je poškodila? Nejjednodušší metodou je chodit v nich po domě! Využijte k tomu každou volnou chvíli a garantujeme, že už nebudete mít žádné pochybnosti ohledně toho, jaké svatební boty budou pro vás ty pravé!

Svatební boty: jak vybrat ideální model?

Pamatujte, že materiál, ze kterého jsou vaše boty vyrobeny, je stejně důležitý jako jejich přizpůsobení šatům nebo barva. Proto vybírejte boty z přírodních materiálů, jako je hladká kůže, která vašim nohám zajistí náležité pohodlí a také zabrání vzniku oděrek.

Stylové boty na léto 2024. 10 typů, které musíte mít!
Předchozí
Stylové boty na léto 2024. 10 typů, které musíte mít!