Wpisz i naciśnij enter

Stylové boty na léto 2024. 10 typů, které musíte mít!

Stylové boty na léto 2024

Co je jednou z nejdůležitějších fází přípravy na léto? No přece výběr dokonalé obuvi! Co se týče bot pro léto 2024, designéři nám opravdu mají co nabídnout. Některé trendy už známe z minulého roku, jiné nás mohou mírně šokovat, zatímco další utuží naši lásku ke klasice. Představujeme 10 typů bot na léto 2024, které nesmí chybět ve vašem botníku!

Módní hit do horkých dnů: boty s pásky

Boty s pásky nás doprovázely už minulý rok. Mají velmi ženský efekt, který nahrává nejrůznějším stylizacím, a na noze vypadají velmi elegantně, hitem tedy budou i toto léto. Stylové boty v létě 2024 budou zdobené pásky na svršcích a mimořádně oblíbené budou sandály dámské na podpatku nebo klínku. Budeme si vybírat mezi modely, kde pásky hrají hlavní roli a najdeme je jak na přední části, tak ve vázání na kotníku, i těmi, kde jsou pouze doplňkem. Co se týče barev, designéři sází hlavně na bílou, černou a hnědou, nebudou však chybět ani odvážnější kombinace jako například vzor à la zebra.

Módní hit do horkých dnůMódní hit do horkých dnů

Tenisky v retro stylu: nesmí chybět ve vašem botníku nejen v létě 2024!

Tenisky dámské v normcore stylu si možná vybavíte z kultovních seriálů 90. let. Není žádným tajemstvím, že módní trendy se neustále vrací, a proto se i tuto sezónu stanou tenisky součástí našeho outfitu. Vyznačují se především užší konstrukcí a jemnějším designem, než mají klasické modely. Zvláštní úspěch budou mít ty v neutrální bílé nebo béžové barvě.

Must have: boty inspirované přírodou

Už minulý rok jsme se zamilovaly do pletených kabelek a slaměných klobouků. Designérům naše nadšení neuniklo, proto v módních botách na léto 2024 nesmí chybět vložky vyrobené z proutí nebo pletené trávy. Takové jemné sandály nebo dámské pantofle dokonale doplní lehké letní šaty nebo stylizace s lněnými košilemi. Největší výhodou těchto bot je, že ačkoliv svým vzhledem připomínají písečné pláže, klidně je můžeme využít i v městském prostředí.

Boty na léto 2024, které si určitě zamilujete: pantofle v minimalistickém stylu

Čeká nás další sezóna, kdy se součástí našich stylizací stávají i pantofle. Nejlépe se zde uplatní modely s jednoduchou formou, která upoutá pozornost svým nadčasovým designem a pečlivým zpracováním. Pokud tedy máte ráda elegantní vzhled a přemýšlíte, jaké boty na léto 2024 budou trefou do černého, vsaďte na kožené modely v univerzálních barvách. Dobrou zprávou je, že tuto sezónu můžete vybírat mezi pantoflemi na ploché podrážce a těmi na jemném podpatku.

pantofle v minimalistickém stylu

Praktické, ale zároveň módní: sandály na ploché podrážce

Přehlídky, na kterých designéři prezentovali letní kolekce, ukázaly, jak silnou pozici v módním světě sandály skutečně mají. Není divu! Vždyť právě ploché dámské sandály tvoří základ našeho letního botníku. Tato nadčasová obuv se tedy stane součástí i letošních trendů. V létě 2024 jsou in boty na ploché podrážce v zemitých a přírodně béžových barvách. Rády také sáhneme po sandálech, které kombinují komfort s estetikou. Proto se nemusíme bát bot s širší konstrukcí a stabilní pohodlnou podrážkou.

sandály na ploché podrážcesandály na ploché podrážce

Lodičky: ideální letní boty, které nebudete chtít sundat

Ještě před několika sezónami byly vyhrazeny pouze pro velké události, dnes jsou však mimořádně populární i v rámci denního nošení. Pokud tedy přemýšlíte, jaké boty na léto 2024 by si rozhodně měly najít cestu do vašeho botníku, lodičky jsou tím pravým! Tuto sezónu bude výběr opravdu obrovský – od těch ve stylu mary jane po modely se špičatými a čtvercovými špičkami. Rády budeme nosit modely s jemným páskem vzadu. Co se týče barev, nejvíce in je černá a zemité odstíny. V paletě barev však nebudou chybět ani různé odstíny modré, které krásně ladí s denimem. Pro milovnice výrazných akcentů doporučujeme lodičky na jemné platformě. Čím jsou tyto boty význačné? Léto 2024 v nich strávíte nejen stylově, ale také velmi pohodlně!

Lodičky: ideální letní boty

Další módní boty pro léto 2024: baleríny v každé podobě!

Boty přímo z pařížských ulic i v nadcházející sezóně zůstanou nezbytným prvkem našich stylizací. Letní kolekce předních designérů je zahrnovaly téměř v každém možném provedení: kulatém, čtvercovém, součástí však byly také modely na podpatku nebo pokryté ozdobnými dírkami, které našim nohám během horkých dnů poskytují tak potřebný komfort. Ve vašem botníku by rozhodně neměl chybět alespoň jeden pár v černé nebo béžové barvě.

módní boty pro léto 2024: baleríny

Metalické barvy jsou stále na výsluní

Minulé sezóně rozhodně patřila stříbrná. Nyní vše nasvědčuje tomu, že toto léto převezmou prim zlaté odstíny. Nejkrásnějšími modely pro horké dny jsou sandály a pantofle v teplých metalických odstínech, zlaté lodičky a samozřejmě špice. Tyto módní boty na léto 2024 dokonale podtrhnou opálení a zároveň dodají každé letní stylizaci klasický nádech.

Metalické barvy jsou stále na výsluní

Mokasíny: nejmódnější boty na nadcházející léto

Ideální kombinace elegance a pohodlí, díky které nemusíte rezignovat na stylový vzhled ani během horkých dnů. Mokasíny se stále těší sympatiím designérů, proto je stojí za to zařadit do letního botníku. Obzvláště doporučujeme modely v klasické černé, s jemným leskem a ozdobnými prvky.

Mokasíny: nejmódnější boty na nadcházející léto

Trend westernu pokračuje: vsaďte na kovbojky

Už nejen na festivalech, ale i na denní nošení – boty v kovbojském stylu mají dnes příznivce po celém světě. Toto léto si budeme vybírat modely přírodních barev, mezi které se řadí hlavně hnědá a béžová. Do letních stylizací krásně zapadnou také kovbojky s jemnými zdobeními nebo ražením. Nejžhavější modely v této sezóně jsou kovbojky s klasickou délkou do poloviny lýtek oživené nenápadným, avšak celku odpovídajícím podpatkem.

Trend westernu pokračuje: vsaďte na kovbojky
Módní boty na jaro 2024. Zjistěte, jaké modely budou v trendu
Předchozí
Módní boty na jaro 2024. Zjistěte, jaké modely budou v trendu
Jak vybrat svatební boty? Objevte módní modely pro nevěstu!
Další
Jak vybrat svatební boty? Objevte módní modely pro nevěstu!