Wpisz i naciśnij enter

Jaké boty zvolit k červeným šatům?

Jaké boty zvolit k červeným šatům?

Červená barva je ve všech kulturách spojována s vitalitou, vášní, smyslností a plodností. Není tedy divu, že červené šaty už léta vzbuzují fantazii a jsou nedílnou součástí ženského šatníku. V závislosti na odstínu, délce, střihu, doplňcích a samozřejmě dobře zvolené obuvi se červené šaty hodí téměř v každé situaci. Jaké boty zvolit k červeným šatům a jaká kritéria použít při sestavování stylizace? Odpověď budeme hledat v dnešním článku.

Červené šaty a boty – jak je zkombinovat?

Červené šaty mají více než jedno jméno. Mohou mít krvavě červený odstín spojený se smyslností nebo mohou mít barvu šarlatovou, která symbolizuje sílu, či tmavě bordó. 

Mezi červenými šaty si můžeme vybrat také ty v délce mini, midi nebo maxi. Vše samozřejmě záleží na našich osobních preferencích, ale je důležité, abychom při výběru obuvi k našemu oblečení pamatovali na několik pravidel. 

Červené šaty a boty
Červené šaty a boty

Jaké boty se hodí k červeným šatům v mini verzi?

Můžete je snadno kombinovat se sneakersy pro méně formální stylizaci, stejně jako s jehlovými podpatky, sandály na platformě nebo vysokými kozačkami – pak bude náš look výraznější. Nezapomeňte však, že mini šaty nemusí být vůbec krátké. Červené šaty ke kolenům lze snadno kombinovat s lodičkami nebo kotníkovými botami. 

Jaké boty zvolit k červeným midi šatům?

K červeným midi šatům jsou ideální boty, které zvýrazní naše nohy. Proto se nejlépe hodí lodičky a kotníkové boty na podpatku nebo s pevnou podrážkou. V případě této délky můžeme také zvolit boty s prodlouženými špičkami, které opticky prodlouží nohy.

Jaké boty zvolit k červeným šatům
Jaké boty zvolit k červeným šatům

Jaké boty nosit k červeným maxi šatům?

Pokud přemýšlíte, jaké boty zvolit k červeným dlouhým šatům můžete v létě bez obav zvolit baleríny, sandály nebo pantofle. Maxi šaty se však dobře kombinují i s botami na sloupku nebo klínku, stejně jako se sneakersy. 

Jaká barva bot se hodí k červeným šatům?

Pokud jde o barvu bot k červeným šatům je zde opravdu velký manévrovací prostor. Jaké boty zvolit, aby ladily s barvou šatů? Dobrým a spolehlivým společníkem červených šatů ve všech jejich podobách budou béžové a černé boty. V obou případech se vyplatí zvolit doplňky ve stejné barvě, aby byla naše stylizace ucelená. 

K červeným šatům můžeme také kombinovat bílé sneakersy nebo bílé tenisky. Bezpečnou volbou je obuv v tmavě modré barvě. K trochu odvážnějším stylizacím zvolte zlaté nebo stříbrné boty. Pokud Vás zajímá, zda se červené boty hodí k červeným šatům, odpověď zní ano. Pokud však nejste příznivcem červeného total looku, doplňte stylizaci černými doplňky.

Jaká barva bot se hodí k červeným šatům
Jaká barva bot se hodí k červeným šatům

Boty k červeným ležérním šatům

Prvním návrhem na casualové stylizace s červenými šaty bude jejich mini verze v kombinaci s bílými sneakersy nebo teniskami. Celou stylizaci můžeme doplnit džínovou bundou a černou kabelkou.

Pro milovnice šatů v délce maxi jsou ideální volbou dlouhé červené šaty na ramínkách v kombinaci s tmavě modrými doplňky. Jaké boty zvolit k dlouhým červeným šatům? Zde se dobře uplatní bílé nebo krémové sandály na podpatku, které v kombinaci s maxi šaty vytvoří módní stylizaci této sezóny. 

Pletené červené midi šaty se skvěle hodí i na každodenní nošení, doplněné lodičkami na podpatku. Pokud zvolíte šaty v délce ke kolenům, můžete je doplnit botami s pevnou podrážkou, což dodá celé stylizaci výraznější charakter. 

Jaké boty nosit k červeným svatebním šatům?

Červené šaty jsou nedílnou součástí ženských, svatebních stylizací. Není divu! Červená barva dodává prostředí energii a je ideální pro zvláštní příležitosti.

Pro svatební stylizace se samozřejmě dobře hodí rozšířené šaty. Jedná se o jeden z těch střihů, které byly vytvořeny s ohledem na tanec. Pokud přemýšlíte, jaké boty zvolit k červeným rozšířeným šatům skvělou volbou jsou samozřejmě černé nebo krémové jehlové podpatky, a v teplejších dnech - sandály na podpatku. Pokud se však v botách na podpatku necítíte dobře, můžete zvolit černé baleríny nebo ploché lodičky.

Dalším návrhem svatební stylizace s červenými šaty v hlavní roli je jejich krajková verze. Je ideálním řešením pro všechny dámy, které se cítí pohodlně v decentnějším vzhledu. Jaké boty zvolit k červeným krajkovým šatům ? Ani zde nás nezklamou krémové a černé jehlové podpatky nebo sandály na podpatku. Pokud však máte rádi odvážné kombinace, můžete si vybrat boty ve stříbrné nebo zlaté barvě.

Nezapomeňte, že boty k červeným svatebním šatům (stejně jako k jakýmkoliv jiným šatům) by měly být především pohodlné. Pokud tedy nenosíte jehlové podpatky každý den, zvolte raději kožené baleríny.

Jaké boty nosit k červeným svatebním šatům

Červené šaty, boty a doplňky pro zvláštní příležitosti

V životě každé ženy jsou zvláštní příležitosti, kdy se červené šaty určitě hodí. Jaké boty zvolit, abychom si vytvořili look, který nás v důležitých chvílích nezklame? Mini šaty s nabíranými rukávy můžeme doplnit černými kozačkami nad kolena. Vznikne tak romantický outfit ideální na rande, večeři nebo do kina.

Na druhou stranu červené midi sakové šaty v kombinaci s hnědými koženými kotníkovými botami na podpatku jsou ideální volbou pro příležitosti, kdy chcete vypadat elegantněji. Celou stylizaci můžeme doplnit doplňky ve zlaté barvě.

Minimalistický styl v módě – komu vyhovuje a co znamená?
Předchozí
Minimalistický styl v módě – komu vyhovuje a co znamená?
Módní boty pro jaro 2023 – co budeme nosit tuto sezónu?
Další
Módní boty pro jaro 2023 – co budeme nosit tuto sezónu?