Wpisz i naciśnij enter

Jaké boty zvolit k chino kalhotám? Návrhy pro ženy a muže

Jaké boty zvolit k chino kalhotám? Návrhy pro ženy a muže

Kalhoty typu chino, běžně označované jako chino kalhoty, se vyznačují jednoduchým, nadčasovým střihem. Ačkoli jsou spojovány především s pánským oblečením, oblíbily si je i ženy. Doplněním stylizace s módními kalhotami jsou správné boty k chino kalhotám. Čím byste se měli řídit při jejich výběru? Jaká pánská a dámská obuv k chino kalhotám by byla nejlepší? Zde je hrstka módních inspirací od značky Wojas!

Chino - jaká je jejich historie a jak vypadají?

Do Evropy se ze zámoří dostaly chino kalhoty, které se nadobro prosadily v casualové módě. Nejprve však byly vyvinuty pro britskou armádu, která je používala k lepšímu maskování vojáků. Americké kalhoty se vyráběly v Číně, o čemž svědčí španělský název této země - „chino”, kterému kalhoty vděčí za svůj název.

Chino kalhoty se vyrábějí ve dvou střizích - regular (rovné nohavice) a slim (vypasovanější). V obchodech najdete jak dlouhé chino kalhoty, tak šortky. V závislosti na individuálních preferencích můžeme zvolit chino s klasickým pasem nebo mírně zvýšeným pasem. Kalhoty, obvykle ušité ze silné bavlny, se vyrábějí v široké škále barev - obvykle v odstínech béžové, hnědé, šedé, tmavě zelené a černé.

Stylizace s chino kalhotami - s čím kombinovat pohodlné kalhoty?

Chino kalhoty, které jsou formálnější než džíny a ležérnější než kalhoty k obleku, jsou velmi univerzální. Lze je nosit do práce v kanceláři, na schůzku s přáteli nebo na rande do restaurace. Hodí se k řadě stylizací pro různé příležitosti a jsou skvělou alternativou ke klasickým látkovým kalhotám.

K jakým stylizacím se hodí módní chino kalhoty? Pohodlné kalhoty vytvoří úspěšné komplety s basic halenkou a sakem nebo oversize košilí přehozenou přes ni. Skvěle vypadají také s rolákem. Krátké chino kalhoty lze kombinovat s tričkem, polo tričkem nebo dámským crop topem.

Jaké boty zvolit k dámským chino kalhotám? Přehled střihů

Béžové a světle hnědé dámské mokasíny jsou skvělou obuví na jaro a začátek podzimu a dobře se kombinují s chino kalhotami v podobném barevném provedení. Tyto boty vypadají krásně zejména s vyhrnutými nohavicemi kalhot, které odhalují kotníky. Které sportovní boty se hodí k chino kalhotám? Doporučujeme klasické tenisky nebo sneakersy, které jsou ideální na letní výlety a setkání s přáteli. Dobrou volbou jsou také měkké krémové nebo černé baleríny z lícové kůže. Jsou nesmírně pohodlné, a proto je volte při vytváření outfitů s chino kalhotami do práce. Elegantnější verze dosáhneme, když si k chino kalhotám s vypasovanou nohavicí obujeme dámské lodičky na nízkém podpatku. Výborné budou také lakované dámské polobotky se stabilním blokovým podpatkem.

Jaké boty zvolit k dámským chino kalhotám na podzim? Perfektním doplňkem stylizace do chladnějšího počasí budou kotníkové boty z velurové štípenky. Když si k tomu vezmete sako, získáte casualový dámský oblek, který dokonale odpovídá současným módním trendům v kanceláři.

Které boty pro pánské chino kalhoty budou nejlepší? Doporučené modely

Poloformální kalhoty v tlumených barvách - béžové, světle hnědé nebo khaki - v kombinaci s barevně sladěnou košilí a mokasíny jsou nejlepší volbou, pokud chcete dosáhnout sportovní elegance. Jaké boty nosit ke světlým chino kalhotám a jaké k tmavým? Obuv může být o něco tmavší než kalhoty nebo v podobném odstínu, ale nikdy ne světlejší. Nezapomeňte přitom nosit pánské mokasíny na bosé nohy nebo s krátkými ponožkami Klasické ponožky jsou módním faux pas. Zjistěte, jak nosit pánské mokasíny, abyste vypadali módně a užívali si jejich pohodlí. 

Chino kalhoty se také skvěle hodí k formálním košilím a sakům, které lze nosit na obchodní schůzky nebo rande - se správnou obuví. Jaké jsou nejlepší pánské boty k chino kalhotám místo obleku? Bezpečným a osvědčeným řešením jsou klasické oxfordky. Dobře budou vypadat také pánské polobotky typu derby. V takové verzi by boty měly být tmavšího odstínu, ale je lepší se vyhnout černé - proto jsou nejlepší hnědé, které se hodí k chino kalhotám v mnoha odstínech. Zajímavé by byly také boty v tmavě modré barvě, které by se skvěle hodily k hnědým kalhotám nebo v podobném odstínu a kontrastnímu hornímu oblečení.

Jaké boty nosit ke krátkým chino kalhotám? Nic nebrání tomu, aby pánské šortky měly sportovní styl. Béžové nebo hnědé šortky v kombinaci s ležérní košilí a modrými botami typu sneakers z nubuku na nízké podrážce jsou osvědčeným receptem na ležérní a stylový look. A jaké zimní boty se hodí k chino kalhotám? Doporučujeme vázané boty, které se hodí k vyhrnutým nohavicím chino kalhot.

Chino kalhoty se v posledních letech staly hitem pánské i dámské módy. Objevte návrhy obuvi od značky Wojas, které dokonale doplní stylizace s pohodlnými kalhotami pro různé příležitosti!

Pohodlné jehlové podpatky - jaké vybrat a na co se před nákupem zaměřit?
Předchozí
Pohodlné jehlové podpatky - jaké vybrat a na co se před nákupem zaměřit?
Trendy podzim/zima 2022/2023. Podívejte se, co bude módní v kolekci Wojas!
Další
Trendy podzim/zima 2022/2023. Podívejte se, co bude módní v kolekci Wojas!