Wpisz i naciśnij enter

Jaké boty se hodí k nadkolenkám? Seznamte se s našimi návrhy

Jaké boty se hodí k nadkolenkám? Seznamte se s našimi návrhy

V posledních sezónách se nadkolenky staly silným trendem stylizací pro chladnější dny. Při sestavování outfitů s nimi se vyplatí zvážit, jaké boty se hodí k nadkolenkám. Dnes Vám přijdeme na pomoc a poradíme, jaké modely zvolit, abyste v nich vypadali opravdu fenomenálně. 

Boty a nadkolenky jsou módním duem z 80. let, které je opět v kurzu

Spojení obuví a nadkolenek je módním výletem do minulosti, přesněji do 80. let, kdy byla kombinace obou oděvů považována za mimořádně stylovou. Na vlně inspirace trendy z minulých dob dnes v ulicích měst opět kraluje nošení bot s nadkolenkami. Originální sada je vyhledávána milovníky trendů po celém světě. 

Jak tyto dva prvky módně zkombinovat?

Pro nadkolenky jsou vhodné boty, které odhalují dlouhé vlněné nebo bavlněné ponožky. Nejdůležitější je neskrývat nadkolenky uvnitř boty – veškeré kouzlo spočívá v jejich viditelnosti. Nadkolenky nemusí být na noze maximálně natažené. Zajímavý efekt má také jejich přetáčení přes svršek boty. Silnější nadkolenky jsou vhodnější pro podzimní a zimní obuv, zatímco tenčí nadkolenky jsou vhodnější pro lehké baleríny nebo tenisky. 

boty, které ladí s kozačkami nad kolena
boty, které ladí s kozačkami nad kolena

Jak nosit boty s nadkolenkami?

Důležitá je také barevná stálost sady obuvi a nadkolenek. Boty s nízkým svrškem je vhodné kombinovat s nadkolenkami ve stejné barvě. Na druhou stranu vysoké kozačky, zpod kterých bude vyčnívat jen kousek nadkolenek, mohou být ve stejném barevném provedení či tónu nebo ve zcela kontrastní barvě. Také punčocháče, které se nosí pod nadkolenkami, by s nimi měly barevně ladit – například béžová s hnědou nebo šedá s černou. 

černé kozačky nad kolena
černé kozačky nad kolena

K jakým botám nosit nadkolenky? 

Přemýšlíte, jaké boty nosit k nadkolenkám? Ideální budou zejména kotníkové boty na jehlovém sloupku a kozačky nad kolena, které jsou pro podzimní a zimní sezónu nezbytností. Dobrou volbou jsou také stylové dámské mokasíny na silné podrážce, které se skvěle hodí k outfitům v teplejších dnech. Níže najdete několik hotových sad. 

Dámské nadkolenky a kotníkové boty

Duo nadkolenek a zimních dámských kotníkových bot je klasikou pro chladnější dny. Neprůhledné hnědé nadkolenky z žebrované bavlny budou nejlépe vypadat v kombinaci s koženými kotníkovými botami na sloupku v tmavě hnědém odstínu. K soupravě se hodí mini šaty v boho stylu, objemný svetr a punčocháče v tělové barvě. Černé kotníkové boty s plochou podrážkou a pod nimi grafitové nadkolenky se budou dobře doplňovat také s černými pletenými šaty s rolákem a ladícím elegantním kostkovaným kabátem. Černé kotníkové boty s vojenským střihem chelsea bot budou vypadat krásně v kombinaci s geometrickými nadkolenkami ke krátké kožené sukni, bílé košili a oversize saku. Masivní kotníkové boty v kombinaci s koženými šortkami a koženou bundou také vytvoří zajímavý, ostrý komplet – osvědčený recept na módní total look. 

Nadkolenky s dámskými kozačkami 

Kromě klasických kotníkových bot lze kombinovat i dámské kozačky, které jsou nejoblíbenějším typem dámské zimní obuvi. Pokud si v chladnějších dnech plánujete vzít šaty nebo sukni, nadkolenky navíc Vám poskytnou stylový look a větší tepelný komfort. Ponožky nad kolena se skvěle hodí k dlouhým kozačkám. Je však důležité, aby alespoň část nadkolenek vyčnívala nad svršek zimní boty. Navrhujeme nadkolenky s hustou vazbou v kombinaci s tužkovými mini šaty a černými koženými kozačkami. 

kozačky nad kolena

Nadkolenky k dámským mokasínům

Doby, kdy bylo nošení ponožek k mokasínům považováno za módní přešlap, jsou dávno pryč. Příznivci módních experimentů mohou oba oděvy libovolně kombinovat – zejména nadkolenky budou působit zajímavě. Mokasíny, pohodlná obuv, která se hodí jak do práce, tak na setkání s přáteli, nabízí téměř neomezené stylizační možnosti. K nadkolenkám lze například sladit sukni obálkového střihu a odpovídající jednoduchý rolák. K nadkolenkám a mokasínům si můžeme vzít také trapézové svetrové šaty a klasický trenčkot. Neobvyklý komplet vytvoří mokasíny na platformě s nadkolenkami v kombinaci s dlouhou pletenou mikinou s kapucí. 

mokasíny nad kolena

Nadkolenky v sportovní verzi

Nadkolenky jsou módním hitem posledních sezón a mohou být zajímavým doplňkem různých outfitů – včetně těch sportovních. Chcete-li to zjistit, doporučujeme kombinovat ponožky nad kolena s teniskami nebo sneakersy. Takovou stylizaci slaďte s pletenými teplákovými šaty.

Dlouhé nadkolenky udrží Vaše nohy v teple a zároveň dodají stylizaci na zajímavosti při mnoha různých příležitostech. V rozsáhlé nabídce obuvi značky Wojas najdete módní boty k nadkolenkám. Podívejte se na naše návrhy!

Jak se obléknout na Valentýna? Vytvořte si romantický look
Předchozí
Jak se obléknout na Valentýna? Vytvořte si romantický look
Boty k dlouhé sukni, které Vás potěší. Podívejte se na doporučené modely
Další
Boty k dlouhé sukni, které Vás potěší. Podívejte se na doporučené modely