Wpisz i naciśnij enter

Jaké boty se hodí k tmavě modrému obleku?

Jaké boty se hodí k tmavě modrému obleku?

Tmavě modrý oblek je klasikou pánského stylu a je ideální volbou pro různé příležitosti – od obchodních schůzek až po okázalé večírky. Střih obleku, košile a samozřejmě obuv určují charakter stylizace. Jaké boty k tmavě modrému obleku budou hitem? Seznamte se s našimi nabídkami.

Odstín obleku a barva bot

Boty k tmavě modrému obleku vybíráme s ohledem na jeho tón. Obecné pravidlo je jednoduché: čím tmavší oblek, tím tmavší boty. Níže najdete malý přehled barevných pravidel, s jejichž pomocí vytvoříte elegantní a módní outfit.

  • Tmavě modrý oblek se bude dobře kombinovat s černou barvou, klasickým odstínem hnědé a botami v barvě bordó.
  • Při něco světlejším odstínu tmavě modré se můžete klidně rozhodnout pro boty v hnědé barvě: jak světlé, tak tmavé, a také pro univerzální černou a bordó barvu.
  • Na druhou stranu, tmavě modrý oblek, jehož tón je blízký modré barvě, můžeme zkombinovat s tmavě modrými botami, což nám poskytuje prostor pro velmi zajímavou a módní kombinaci. V případě odstínu spadajícího do modré, černá a hnědá barva Vás také nezklame.
Styling muže s tmavě modrým oblekem a hnědými botami
Tmavě modré oblekové kalhoty stylizované s hnědými botami

Boty k tmavě modrému obleku v tmavém odstínu

Hnědé, elegantní pánské boty v kombinaci s oblekem v intenzivní tmavě modré barvě jsou klasickou kombinací, která se hodí pro všechny příležitosti: od slavnostních příležitostí přes výjimečné události, např. svatby, až po důležité obchodní schůzky. Pro tuto kombinaci zvolte ponožky v tmavě modré barvě, které dokonale ladí s celkovým vzhledem. 

Stačí však vyměnit barvu bot za bordó, abyste dosáhli módního, smart casualového efektu. Kravata v barvě bot také dodá celkovému vzhledu výrazný nádech, oživí celý vzhled a nechá nás vyniknout.

Pokud chcete vypadat profesionálně, doporučujeme také černé elegantní pánské boty. V kombinaci s černou kravatou a bílou košilí vytvoříte harmonickou a stylovou kompozici, která Vám jistě dodá sebevědomí. Všem majitelům tmavě modrých obleků doporučujeme zakoupit černé elegantní polobotky. Formální modely od společnosti Wojas jsou jistou volbou pro každou příležitost.

Muž v tmavě modrém obleku a vysokých hnědých botách
Hnědé vysoké kozačky se tkaničkami a tmavě modré oblekové kalhoty

Jsou mokasíny k tmavě modrému obleku dobrý nápad?

Vybírajíc boty k obleku, naše myšlenky nejprve směřují k pánským formálním polobotkám. Avšak černé pánské mokasíny budou velmi dobře fungovat v elegantních stylizacích. Černá barva skvěle ladí s tmavě modrou a mokasíny speciálně navržené s ohledem na pánské obleky dodají klasický nádech. Doporučujeme modely typu tassel loafers, které mají úzké špičky a jsou doslova stvořeny na míru pro zvláštní příležitosti.

Naopak modely s malým podpatkem a příčným páskem jsou ideální volbou pro muže, kteří chtějí vypadat méně formálně. Pak můžeme tmavě modrý oblek omezit pouze na sako a jako spodní část zvolit kvalitní džínové kalhoty – nutně v tmavé barvě. Celý vzhled skvěle doplní blankytná bavlněná košile. U tohoto vzhledu se můžeme klidně vzdát kravaty – dosáhneme efektu à la smart casual.

Černé mokasíny stylizované s tmavě modrými oblekovými kalhotami
Muž v tmavě modrém obleku a černých mokasínech

Jaké boty si vzít k tmavě modrému obleku na svatbu?

Muži si rádi vybírají tmavě modré obleky a my se tomu vůbec nedivíme! Za těchto jedinečných okolností máme celou řadu možností, pokud jde o kombinace, které zaručují stylovou stylizaci. 

Tmavě modrý klasický oblek v kombinaci s botami v hluboké bordové barvě, bílou košilí a bordovým motýlkem je návrhem pro pány, kteří rádi vynikají. Důležité je doplnit vzhled elegantní pánskou společenskou obuví z kvalitního materiálu, která dodá stylizaci elegantní nádech.

Naopak světlejší modrý oblek můžete kombinovat se světle hnědými polobotkami nebo mokasíny. Na svatbách pánové často volí hladkou košili, kterou nahrazují tu elegantní - podle našeho názoru je skvělý nápad! Působí stále elegantně, ale přesto uvolněně.

Na druhou stranu, pokud máte před sebou nejdůležitější den svého života a přemýšlíte, jaké boty se nejlépe hodí k tmavě modrému svatebnímu obleku, doporučujeme elegantní pánské společenské boty v černé nebo hnědé barvě. Jedná se o spolehlivou klasiku, která nikdy nezklame.

Podívejte se také na náš článek popisující obecná pravidla pro výběr bot k obleku.

Jaké boty zvolit ke zlatým šatům?
Předchozí
Jaké boty zvolit ke zlatým šatům?
Jaké boty zvolit k béžovému kabátu? Osvědčené a módní kombinace
Další
Jaké boty zvolit k béžovému kabátu? Osvědčené a módní kombinace