Wpisz i naciśnij enter

Jaké boty zvolit ke zlatým šatům?

Jaké boty zvolit ke zlatým šatům?

Zlaté šaty jsou kvintesencí elegance a hodí se pro každou příležitost: od slavnostního plesu až po neformální koktejlový večírek. Současné módní trendy jsou však natolik rozmanité, že je můžeme bez obav začlenit do každodenních stylizací. Jaké boty zvolit k šatům v této barvě? Napovídáme!

Barva bot a odstín šatů

Při výběru bot ke zlatým šatům musíme věnovat zvláštní pozornost odstínu šatů. Níže najdete nejdůležitější barevné kombinace, které fungují za všech okolností.

  • Pro zlaté šaty v teplém odstínu budou ideální modely v hnědé, zlaté nebo teplé béžové barvě. Jejich volba vytvoří ucelený vzhled a zároveň zvýrazní hloubku stylizace.
  • Kreace v chladném, zlatém odstínu se bude dobře hodit ke stříbrným a šedým tónům, takže v tomto případě můžeme zvolit boty v metalických barvách.
  • Šaty v odstínu růžového zlata již na základě samotného tónu získávají romantický a jemný charakter. Pokud tedy toužíte po uceleném a jemném vzhledu, zvolte boty v růžové nebo nude barvě.
  • Zlaté šaty mohou být udrženy ve světlých tónech – v takovém případě ideální volbou budou béžové nebo krémové boty, což dodá celkovému vzhledu ještě lehčí nádech. Naopak hluboký, zlatý odstín v kombinaci s černými nebo tmavě hnědými botami je hotovým nápadem pro formálnější příležitosti.
Stylové béžové sandály na vysokém podpatku
Návrh stylingu pro světlé sandály na špendlíku

Boty ke zlatým šatům v růžovém odstínu

Zlaté saténové šaty v růžovém odstínu jsou oděvem, který okamžitě vyvolává asociace: písečná pláž, šumění vln, nezapomenutelné okamžiky a… béžové lodičky! Budou dokonalým doplňkem této romantické stylizace. Ke zlatým šatům v růžové barvě se však skvěle hodí i jemné pastelové sandálky nebo růžové pantofle s ozdobnými pásky.

Růžové zlato často vybízí návrháře k experimentům a nejinak je tomu i u šatů, které jsou často doplněny střapci nebo flitry v tomto odstínu. Jaké boty zvolit k šatům, aby barevně ladily a ladily se zdobením? Pro zvláštní příležitosti doporučujeme béžové, růžové nebo zlaté jehlové podpatky. Pokud se ale nebojíte hrát si s módou a záleží Vám na prolomení stylizace – zvolte béžové sneakersy!

Zaprášené růžové podpatky

Boty ke zlatým šatům v chladném odstínu

Chladný odstín zlata otevírá prostor pro začlenění obuvi v metalické barvě do stylizace. Tento motiv využila Anne Hathaway, která zkombinovala úžasné šaty Versace ve třech odstínech zlata se stříbrnými sandály na sloupku.

Jaké boty se hodí ke zlatým šatům v chladném odstínu, pokud se nechystáte na červený koberec, a záleží Vám na stylizaci v uvolněnějším tónu? Casualový look si vytvoříte na základě šatů v délce midi s jednotnou strukturou a římských sandálů v šedé nebo stříbrné barvě.

Návrh špendlíků v metalické barvě

Boty ke zlatým šatům v teplém odstínu

Přiléhavé zlaté šaty v teplém odstínu jsou dokonalou kreací pro velký večer. V takovém looku jsme mohli vidět Meghan Markle, která ke své stylizaci s odhalenými rameny zvolila zlaté sandály na podpatku. Zlatý total look je skvělým návrhem pro milovnice klasiky, které rády vynikají.

Jaké boty zvolit ke zlatým šatům, pokud chcete celkový vzhled trochu zmírnit? Černé boty na jehlovém podpatku! Klasická černá barva vyváží náš outfit a dodá mu minimalistický nádech. V tomto případě však nezapomeňte zvolit černé nebo zlaté doplňky, které nenaruší harmonii celé stylizace.

Kombinace zlatých šatů a lodiček na malém podpatku
Nabídka vzorovaných mokasín

Jaké boty nosit ke zlatým šatům v casualovém stylu?

Stylizace v metalických barvách se staly stálicí mezi každodenními outfity. Proto jsou zlaté obálkové šaty v kombinaci s hnědými kotníkovými botami ideálním doplňkem do kanceláře i na večerní posezení s přáteli. 

Dámy po celém světě také stále častěji sáhnou po dlouhých zlatých šatech v boho stylu – zejména v chladnějších tónech. K tomuto vzhledu se hodí béžové sandály na sloupku nebo ploché pantofle v pískovém odstínu. Vzhled doplňte pletenou kabelkou v pískové barvě – módní letní look je připraven!

Doufáme, že s našimi tipy vytvoříte úžasnou stylizaci se zlatými šaty v hlavní roli. Pokud Vás zajímají další barevné kombinace, podívejte se na náš článek, ve kterém doporučujeme, jaké boty se hodí k modrým šatům.

Jaké boty se hodí ke kalhotám culottes?
Předchozí
Jaké boty se hodí ke kalhotám culottes?
Jaké boty se hodí k tmavě modrému obleku?
Další
Jaké boty se hodí k tmavě modrému obleku?