Wpisz i naciśnij enter

Jaké boty se hodí ke kalhotám culottes?

Jaké boty se hodí ke kalhotám culottes?

Culottes jsou jedním z nejmódnějších střihů kalhot. Střihem připomínají sukni, jsou stylové a zároveň velmi pohodlné. Jejich nohavice obvykle sahají do poloviny lýtek a někdy končí těsně nad kotníkem. S čím kombinovat kalhoty typu culottes a jaké boty k nim nosit? Napovídáme!

Na co je dobré pamatovat při výběru bot ke kalhotám typu culottes?

Při výběru kalhot, které střihem připomínají sukně, je dobré experimentovat s proporcemi. Široké modely kalhot typu culottes můžete kombinovat s vypasovaným vrškem, zatímco o něco užší nohavice můžete kombinovat s oversize halenkami nebo košilemi.

Nákupem culottes se Vám otevře moře módních možností! Stejné kalhoty v kombinaci s jehlovými podpatky nebo sneakersy vytvoří zcela odlišný efekt. Díky šikovné stylizaci můžete nosit jedny kalhoty jak na formální události, tak na volnou procházku po pláži.

Boty ke kalhotám typu culottes by měly odrážet Vaše módní záměry. K těmto kalhotám lze nosit lodičky, pantofle na platformě, sandály na sloupku, baleríny, mokasíny, jehlové podpatky nebo sneakersy. Nezapomeňte však věnovat pozornost texturám obuvi. Pokud se rozhodnete pro barevné kalhoty nebo kalhoty se vzory, boty by měly být jednobarevné. Tím se celek stane harmonický a soudržný.

černé culottes stylizované s černými mokasíny
černé stylizované culottes s černými lodičkami na vysokých podpatcích

Dokonalé boty ke kalhotám typu culottes, pokud chcete vypadat elegantně

Kalhoty culottes a sandály na jehlovém podpatku jsou hotovým receptem na elegantní a šikovnou stylizaci. Kožené sandály dodají celkovému vzhledu klasický nádech a podtrhnou Vaši ženskost. Nezapomeňte přizpůsobit výšku podpatku svým osobním preferencím: culottes se budou dobře kombinovat jak s modely s vysokými jehlovými podpatky, tak s nižším geometrickým podpatkem. Pokud jde o barvu, řídíme se samozřejmě celkovým vzhledem stylizace a podle toho volíme obuv. Pokud však toužíte po univerzálních botách ke kalhotám typu culottes, doporučujeme sandály v černé nebo nude barvě. Dobrou volbou bude také hnědá barva, která ve světě módy triumfuje již několik sezón. Skvělým nápadem pro vytvoření klasické a elegantní stylizace je také volba vršku a spodku ve stejné barvě, např. tmavě modré kalhoty typu culottes zkombinované s tmavě modrou halenkou typu kimono. Celý vzhled rozbijte béžovými botami a světlou kabelkou. Je to jednoduchá, ale velmi okouzlující stylizace, ve které se určitě budete cítit krásně a zároveň pohodlně.

Žena v bílém culottes stylu s béžovými sandály na vysokém podpatku
Žena v bílých culottes a černých vysokých podpatcích

Návrh bot ke kalhotám typu culottes, pokud Vám záleží na pohodlí

Jaké boty nosit ke kalhotám typu culottes, pokud chcete vytvořit lehký letní outfit? V tomto případě se skvěle hodí dámské pantofle. Modely na ploché hladké podrážce dodají celému vzhledu dívčí půvab. Na druhou stranu pantofle se silnější, nepravidelnou platformou rozbijí kompozici a udělají Váš look výraznějším. Takovou ležérní kombinaci velmi dobře doplní vypasované tričko nebo klasický bavlněný top. Volnější stylizace s culottes Vám také dává velký prostor pro módní experimenty s horní částí outfitu – stojí za to k nim zařadit vykrojené halenky, které jsou nejen trendy, ale také působí opravdu zajímavě.

Bílé culottes stylizované s béžovými sandály na vysokém podpatku

Culottes a mokasíny – dokonalé módní duo

Dámské mokasíny jsou ideální obuví ke culottes! Tato kombinace zaručuje elegantní, ale přesto tlumený efekt. Stylizace je ucelená a minimalistická, ideální pro oblečení do kanceláře, na obchodní schůzku nebo na procházku po městě. Zajímavou možností je kombinace béžových kalhot culottes v délce do půli lýtek s bílou halenkou s mírně nabíranými rukávy a černými klasickými mokasíny. Tato sada je stále velmi elegantní, ale má jemný nádech romantiky. V sortimentu Wojas najdete jak kožené klasické mokasíny, tak mokasíny s pevnou podrážkou. Pokud chcete, aby celkový vzhled byl mírně "divoký", je vhodné zvolit druhou variantu. Skvělého efektu lze dosáhnout kombinací takové kontrastní stylizace s koženou bundou.

Stylizované džínové culottes s béžovými teniskami

Lodičky ke kalhotám culottes nebo boty pro zvláštní příležitosti

Pokud Vás čeká zvláštní příležitost a chcete vypadat působivě a zároveň se cítit pohodlně, zvolte lodičky a kulotky! Navrhujeme kalhoty v láhvově zelené barvě po kotníky, vypasovanou saténovou košili a černé boty. Skvělým nápadem na stylizaci s culottes a lodičkami by byl také zelený total look, který je tuto sezónu nesmírně trendy. Pokud namísto jednobarevných kalhot zvolíme kalhoty s etnickými vzory a k nim přidáme bílý top na ramínkách, samozřejmě s lodičkami, máme hotovou boho stylizaci!

Jak vidíte, možnosti stylizací s kalhotami typu culottes jsou téměř nekonečné. Doufáme, že díky našim tipům zařadíte tyto módní kalhoty do svého šatníku.

Podívejte se také na naše tipy, jaké boty vybrat k chinos kalhotám.

Jaké boty zvolit k černým punčocháčům?
Předchozí
Jaké boty zvolit k černým punčocháčům?
Jaké boty zvolit ke zlatým šatům?
Další
Jaké boty zvolit ke zlatým šatům?