Wpisz i naciśnij enter

Oversize styl v módě – jak se oblékat v tomto stylu?

Oversize styl v módě – jak se oblékat v tomto stylu?

Styl oversize opět proniká do světa módy a každodenních stylizací. Působí uvolněně a s nádechem nonšalance, ale zároveň odvážně flirtuje s elegancí. Je na něm patrný vliv streetwearu a minimalismu. Jak se obléknout do jednoho z nejžhavějších trendů roku 2023? Doporučujeme.

Styl oversize – čím se vyznačuje?

Oversize - styl, který vznikl v amerických ulicích. Právě tam graffiti umělci, tanečníci a rappeři vyjadřovali své názory nejen uměním, ale také širokými saky, oversize džínovými bundami, dnes již ikonickými mom jeans nebo volnými šusťákovými tepláky. Dnes jsou přehlídková mola a ulice opět plné oversize oblečení. Co to znamená z hlediska módy? Styl oversize se vyznačuje větší volností, pohodlím a také minimalistickým stylem, který se prolíná s hrou a formou.

Styl oversize
Styl oversize

Oversize – co to znamená?

V ulicích vládne oversize! Co to pro nás znamená? Začněme tím, co znamená oversize. Výzva ke stylizování čehokoli, co vypadá "oversize". Střih oversize pochází z anglického slova „oversized“, které vzniklo spojením slov „over“ a „size“, což znamená „nad“ a „velikost“. Oversize stylizace proto mají být volné, pohodlné a vypadat, jako bychom si je právě půjčili od starší sestry.

Oversize – styl, který si oblíbila přehlídková mola i ulice

Móda oversize v roce 2023 zažívá skutečný boom popularity. Ve stylu oversize nosíme spodní i horní část našich stylizací. Objemná saka se kombinují s vypasovanými džínami, zatímco mum jeans se doplňují přiléhavými topy. Stále více se však odvažujeme hrát si s módou a v ulicích už není nouze o oversize total look, kde se objemné bomber bundy kombinují s širokými kalhotami. Celý look samozřejmě doplňují věrné sneakersy, ale to neznamená, že mokasíny, kotníkové boty nebo kozačky nemají v oversize stylu místo! 

Oversize
Oversize

Styl oversize – pro koho jsou určeny volné stylizace?

Už víme, co znamená styl oversize, ale pro koho je určen? Zpočátku si móda oversize získala srdce mladých lidí, ale nyní s ní experimentuje téměř každý. V oversize stylu jsou velmi důležité šikovné kombinace a... otevřenost! Máme pro Vás několik inspirací, ze kterých můžete čerpat při sestavování oversizových stylizací.

Oversize móda – nadměrná velikost saka

Pokud se chcete na vlastní kůži přesvědčit, co znamená oversize, určitě si pořiďte volné sako! Do kanceláře ho kombinujte s kalhotami na míru v oblekovém stylu a dámskými mokasíny. Doporučujeme zejména model značky Wojas se širokým podpatkem, který dodá celkovému vzhledu výraz a elegantní šmrnc. Na večer vyměňte spodní díl za vypasované džíny a pod sako si oblečte svůj oblíbený top. Doplňte vzhled lodičkami a klasickou černou kabelkou – nevšední stylizace hotová!

Oversize – styl
Oversize – styl

Oversize stylizace s košilí v hlavní roli

Košile, která vypadá o několik čísel větší, je absolutní must have oversize stylu. Pokud chcete vytvořit ultra ženskou stylizaci, zkombinujte košili s minisukní a dámskými kozačkami na podpatku. Vzhled dokonale doplní jemná kabelka s řetízkem. Oversize košili můžete také zkombinovat s džínami a sportovní obuví. Pokud se rozhodnete pro casual look, ideálním doplněním stylizace budou dámské sneakersy.

Oversize – styl a elegance v širokých kalhotách

Nosíme také spodní část našeho šatníku ve stylu oversize! Kalhoty s vysokým pasem a rozšířenými nohavicemi jsou absolutním hitem této sezóny. Kalhoty doporučujeme kombinovat s vypasovaným rolákem nebo body. Pokud máte chuť na trochu šílenství a pohrát si s módou, zvolte oversize kalhoty a halenku, která jemně odhaluje břicho. Tato stylizace se skvěle hodí k sneakersům, ale pokud jí chcete dodat elegantnější charakter, zvolte dámské mokasíny.

Oversize – styl
Oversize – styl

Oversize styl – tuniky, šaty a svetry

Každodenním a večerním stylizacím pomalu začíná dominovat oversize střih. Co to pro nás znamená? Že budeme nosit objemné tuniky, šaty a svetry nejen pro všední den, ale i pro zvláštní příležitosti. Šaty a tuniky můžete kombinovat s kozačkami nad kolena na podpatku. Díky tomu bude naše stylizace ležérní, ale zároveň ženský a velmi smyslná. Oversize svetry se zase skvěle hodí k minisukním a jehlovým podpatkům. Těm, kteří si rádi hrají s módou, však doporučujeme kombinovat je s mom jeans a sneakersy. Celkový oversize look je v současnosti jedním z nejžhavějších módních trendů!

Styl oversize
Styl oversize

Nezapomeňte, že oversize styl má sloužit především Vám! Vybírejte proto kombinace v souladu se svou estetikou. Střih oversize je pro nás synonymem pohodlí a komfortu.

Stylizace do kanceláře. Módní a elegantní oblečení do práce
Předchozí
Stylizace do kanceláře. Módní a elegantní oblečení do práce
Jaké boty zvolit k zeleným šatům?
Další
Jaké boty zvolit k zeleným šatům?