Wpisz i naciśnij enter

Seznamte se s hitem letošního podzimu, motorkářskými botami!

Seznamte se s hitem letošního podzimu, motorkářskými botami!

Podzimní počasí vybízí k hledání nové obuvi, která by nám pomohla přežít chladnější měsíce roku. Jaké boty poskytují nejen tepelný komfort, ale také odpovídají módním trendům? Tuto sezónu kralují motorkářské boty - díky nim naše stylizace získají mimořádný charakter a my si budeme moci užívat výjimečného pohodlí doslova na každém kroku. Připravte se na stylový podzim s biker boots!

Bikerské boty - co to znamená?

Biker boots, kterým je věnován tento článek, nejsou nic jiného než boty na motorku. Tento styl obuvi je hitem, který se vrací jako bumerang každý podzim. A to z dobrého důvodu - navzdory svému názvu nejsou divoké motorkářské boty vyhrazeny výhradně pro milovníky rychlé jízdy na motorce. Díky nadprůměrnému pohodlí nošení a univerzálnímu využití jsou tyto boty velmi oblíbené a v chladnějších měsících je můžete vidět na ulicích.

Jak poznáte biker boots? Motorkářské boty mají charakteristický vzhled - svršek sahající nad kotník a stabilní podrážku - více či méně masivní, s malým podpatkem nebo větším podpatkem typu sloupek. Na prodejních pultech najdete modely motorkářských bot se šněrováním a na zip.

Dámské motorkářské boty - jak je nosit?

Motorkářské boty se rozšířily v 80. letech 20. století, kdy se nosily především s koženými kalhotami a bundami. Současná móda, která je otevřená experimentům, umožňuje kombinovat bikerské boty s různými prvky oblečení, včetně sukní a šatů. Stylová obuv doplní každý outfit a dodá mu výraznost. Do dámských univerzálních motorkářských bot se zamilovaly také elegantní ženy, které při vytváření podzimních stylizací dbají dokonce i na nejmenší detaily.

Bikerské boty - stylizace v dívčí verzi

I přes svůj motorkářský charakter biker boots, vhodně zkombinované tvoří subtilní a vyvážené podzimní stylizace ve stylu glam rock. Jak nosit bikerské boty a tím získat dívčí vzhled? Moto boty lze směle kombinovat se vzdušnými prádlovými šaty a těmi s květinovými vzory, s elegantními malými černými šaty nebo pletenými midi šaty, ke kterým se skvěle hodí zejména teplé dámské kozačky typu biker. 

Motorkářské boty na podpatku typu sloupek nebo s vysokou podrážkou budou ideálně vypadat také i s oversize svetrem s tlustou vazbou a sukní - plisovanou s midi délkou nebo klasickou černou mini s punčochami ve stejné barvě. Doplňte je džínovou bundou a kloboukem s velkou krempou.

Boty na motorku pro každý den

Klasické motorkářské boty v městském stylu se skvěle hodí i ke casualovým stylizacím do kina, na procházku nebo do obchodu. V kombinaci s džíny a volným bílým tričkem tvoří módní spojení v grunge stylu. Celek ideálně doplní podzimní oděv - lehká košilová bunda s kostkovaným motivem, klasická městská bunda s kapucí nebo nadčasový trenčkot. Nic také nebrání tomu, abyste bikerské boty používali v pracovním oděvu v smart casual stylu v místech, kde neexistuje žádný specifický dress code. Všude tam můžeme nosit černé kalhoty, elegantní halenku nebo přiléhavý rolák a sako - stylizace s bikerskými botami budou vypadat opravdu skvěle.

Rocková stylizace s biker boots

Outfity inspirované rockem - pro takové právě stylizace jsou ideální dámské kotníkové boty s efektními cvočky, ozdobnými řemínky a odnímatelnými řetízky. Kombinujte je s černými džíny o střihu skinny a roztrhanými džíny, tričkem s logem své oblíbené kapely, kostkovanou košilí a bundou přes rameno. Takové oblečení je dobrou volbou na koncert nebo party, ale nejen. Ženy s rockovou duší, které mají rády divoké outfity, by měly svou skříň doplnit alespoň jedním párem ikonických motorkářských bot.

Bikerské boty ideální na podzim - které si vybrat?

Biker boots, tj. kotníkové boty v motorkářském stylu, dobývají světová mola a ulice měst. Tyto masivní a zároveň pohodlné boty jsou velmi univerzální, a díky svému charakteru Vám umožní vystoupit z davu. Kožené biker boots jsou jedny z nejmódnějších bot letošního podzimu a budou vypadat fantasticky téměř ke všemu. Na které modely se vyplatí vsadit? 

V závislosti na našich preferencích můžete zvolit jednoduchý model bez zbytečných ozdob nebo s doplňky zdůrazňujícími charakter bot - cvočky, přezkami, lesklými řemínky, odnímatelnými řetízky nebo třeba mini taštičkou na drobnosti se zapínáním na patentku. Pokud jde o barvy, ideální bude klasika žánru - motorkářské boty z přírodní kůže vypadají nejlépe v černé nebo tmavě hnědé barvě.

Motorkářské boty jsou opakujícím se hitem - také letos na podzim po nich sáhnou milovníci módy a využijí tento typ obuvi k vytvoření originálních looků. Hledáte svůj vysněný pár bot na nadcházející měsíce? V nabídce značky Wojas najdete ty nejmódnější dámské motorkářské boty, které vylepší každodenní podzimní stylizace.

Šířka bot - proč byste si ji měly zkontrolovat před nákupem bot
Předchozí
Šířka bot - proč byste si ji měly zkontrolovat před nákupem bot
Jak správně nosit ponožky k botám, aby vypadaly módně?
Další
Jak správně nosit ponožky k botám, aby vypadaly módně?