Wpisz i naciśnij enter

Jaké boty se hodí k hnědým šatům?

Jaké boty se hodí k hnědým šatům?

Hnědá barva je spojována s nenucenou elegancí a klasikou. Je to barva, která vyzařuje teplo, hloubku a přirozenost. Hnědé šaty jsou proto nezbytnou součástí dámského šatníku. Díky své univerzálnosti je ideální pro každodenní nošení i formálnější příležitosti. Jaké boty zvolit k hnědým šatům, abyste vytvořili ucelený a stylový look? Zde jsou naše tipy!

Jaké boty nosit k hnědým šatům? Zjistěte univerzální pravidla

Objevily se ve Vašem šatníku hnědé šaty? Jaké boty se k nim hodí? Aby byl Váš look ucelený a stylový, je nejlepší dodržovat několik pravidel.

hnědé lodičky na hnědé lodičky

Hnědá společenská obuv – barevné kombinace

Stylizace založená na hnědých šatech nám dává velký manévrovací prostor, pokud jde o výběr barvy obuvi. Jaké boty zvolit k barvě šatů, pokud se rozhodneme pro hnědé šaty? Bezpečnou volbou budou vždy odstíny béžové a černé. Hnědá se hodí také k tmavě modré a hnědé. To však neznamená, že se nemůžeme pustit do odvážnějších kombinací – hnědé šaty jsou dobrým základem pro experimentování – a to i s výraznými barvami.

návrh bot, které se hodí k hnědým šatům
světle hnědé lodičky k hnědým šatům

Boty k hnědým šatům – volte kontrastní

Boty v kontrastní barvě jsou ideální volbou, pokud chcete, aby celá stylizace byla výrazná. Proto se jako doplněk k hnědým šatům hodí bílé, červené nebo dokonce stříbrné boty. Příkladem kontrastní stylizace jsou tmavě hnědé šaty v kombinaci s červenými jehlovými podpatky.

červené podpatky k hnědým šatům

Hnědá společenská obuv – harmonie

Jaké boty zvolit k hnědým šatům, pokud chcete získat ucelený vzhled? Nejlépe v podobném odstínu! Hnědá se velmi dobře hodí k béžové, nude a dokonce i ke zlaté. Boty v neutrálních tónech vytvoří s hnědými šaty soudržný celek, a zároveň nezastíní celý vzhled. K světle hnědým šatům se naopak skvěle hodí lodičky na podpatku v nude barvě. 

hnědé boty s ramínky k hnědým šatům
hnědé šaty s hnědými botami

Jakou barvu bot zvolit k hnědým šatům v závislosti na ročním období?

Boty musí ladit nejen s barvou šatů, ale také s ročním obdobím a příležitostí. Proto níže najdete naše návrhy, jaké boty zvolit k hnědým šatům v závislosti na ročním období.

hnědé šaty s hnědými botami

Stylizace jaro-léto

Dámské sandály na podpatku – nejlépe s ozdobnými přezkami. V kombinaci s letními hnědými, splývavými šaty je to dokonalá dvojice pro horké dny. Mezi naše letní návrhy k hnědým šatům patří také černé nebo zlaté sandály typu espadrilky nebo pantofle s pevnou podrážkou. V letní sezóně 2023 jsou mimořádně módní také hnědé maxi šaty bez ramínek ve vypasovaném střihu. Skvěle se k nim hodí sandály s pásky a řemínky, a také pantofle s jemným podpatkem – doporučujeme zejména ty v pískové barvě.

hnědé boty s hnědými šaty

Stylizace podzim-zima

Na podzim a v zimě rádi volíme hnědé, vypasované pletené šaty. Pokud se rozhodnete pro mini šaty, doplňte celou stylizaci kozačkami nad koleno v černé nebo hnědé barvě. Model na jemném podpatku dodá celkovému vzhledu ženský nádech. K pleteným šatům se skvěle hodí také kotníkové a kovbojské boty. Kožené modely značky Wojas dodají celému vzhledu elegantní nádech, a pokud se rozhodnete pro minimalistické doplňky, získáte univerzální stylizaci pro každou příležitost.

dlouhé hnědé kozačky k hnědým šatům

Jaké boty nosit k hnědým šatům? Současné trendy

Hnědé šaty nikdy nevyjdou z módy, takže se vždy vyplatí mít je ve svém šatníku. Jaké boty k hnědým šatům by byly tou nejlepší volbou, pokud chcete držet krok s trendy?

  • Zlaté akcenty – zlaté boty, zejména ty z lesklých materiálů, jsou tuto sezónu mimořádně módní. Zlatá dokonale ladí s hnědou a dodává celé stylizaci elegantní nádech.
  • Bílé boty – hnědé šaty jsou ideálním základem pro mnoho stylizací, takže je můžeme kombinovat s bílými botami, které jsou tuto sezónu velmi trendy. Bílé sandály nebo jehlové podpatky jsou univerzální obuví, která krásně podtrhne stylizaci založenou na hnědé barvě. 
  • Červené boty – červené boty k hnědým šatům? Proč ne! Je to odvážná, ale velmi stylová volba. Červená barva je přitažlivá a zvyšuje sebevědomí. Celá stylizace s hnědými šaty bude tlumená a klasická, a tak by mohl být hitem výrazný akcent v podobě červených bot.
černé lodičky k vínovým šatům
černé lodičky k vínovým šatům

Doufáme, že naše doporučení rozptýlí Vaše pochybnosti ohledně výběru bot k hnědým šatům. Pokud Vás zajímají jiné barevné kombinace, podívejte se na náš článek, kde doporučujeme boty k zeleným šatům.

Oblečení na křtiny. Podívejte se, co si vzít na sebe, a inspirujte se
Předchozí
Oblečení na křtiny. Podívejte se, co si vzít na sebe, a inspirujte se
Jaké boty se hodí k růžovým šatům?
Další
Jaké boty se hodí k růžovým šatům?