Wpisz i naciśnij enter

Trendy 2023. Podívejte se, co bude králem v nadcházejících sezónách!

Trendy 2023. Podívejte se, co bude králem v nadcházejících sezónách!

Trendy pro rok 2023 se stejně jako v předchozích letech budou ubírat dvěma směry. Inspirace k nám bude přicházet z přehlídkových mol a ulic velkých měst. Budeme i nadále ovlivňováni změnami, které v důsledku pandemie nastaly v našem přístupu k módě. Budeme se rozhodovat na základě informací, budeme klást ještě větší důraz na vyjádření prostřednictvím módy a oceníme trvalé a nepomíjivé trendy. V tomto článku se podíváme na to, co bude trendem v roce 2023 , a podíváme se, jaké jsou trendy pro rok 2023.

Co bude módní v roce 2023?

Móda v roce 2023 bude vycházet z toho, co bylo v minulosti, ale ještě nápaditějším způsobem. Budeme odkazovat na klasické, stále se opakující trendy. Nebude chybět ani rozmanitost a vkus, stejně jako nová definice známého. Stále větší důraz bude kladen na to, aby se móda stala nadčasovou a přístupnou všem. Pokud jde o obuv, budeme se orientovat na trvanlivost a pohodlí, ale to vůbec neznamená nudu a monotónnost. Naopak budeme stále odvážněji kombinovat trendy a sahat po odvážnějších řešeních.

Módní trendy 2023
Módní trendy 2023

Módní trendy 2023 – trende, pokračuj!

Móda byla vždy odrazem toho, jak se v dané době utvářelo vědomí společnosti. Po těžkých a nečekaných zkušenostech z posledních let nastal čas, aby fashion trendy byly dlouhodobé. To znamená, že budeme pokračovat v tom, co přinesly poslední roky. Móda 2023 je tedy stále: průhlednost, spodní prádlo nahoře, džíny, bílé košile, kalhoty typu cargo, kovbojské boty nebo masivní boty v rokenrolovém stylu. Trendy pro rok 2023 se přiklánějí spíše k vlastní interpretaci stávajících kombinací než k vytváření něčeho zcela nového.

Módní trendy 2023 – móda bez hranic

Dalším trendem roku 2023 bude ještě větší svoboda a stírání hranic. Budeme klást větší důraz na to, aby móda byla inkluzivní a přístupná všem. Návrháři budou vycházet vstříc potřebám starších lidí a módní střihy nebudou omezeny na standardní velikosti. Předpokladem je, že každý bez ohledu na věk nebo velikost si může užít to, co bude módní v roce 2023.

Trendy 2023 – velká síla vyjadřování

V roce 2023 se budeme snažit trendy spíše určovat, než je následovat. Módní trendy pro nás zůstanou vodítkem, ale klíčová bude naše interpretace. Lockdown nás naučil vytvářet spojení v souladu s naším vnitřním hlasem, a ne přijímat styl vnucený designéry. Rádi zkombinujeme módní motorkářské bundy s jemnými lodičkami nebo dámské kozačky se vzdušnými, saténovými šaty. Ani v ulicích nebude nouze o odvážné a průhledné stylizace, které byly dosud vyhrazeny pouze červeným kobercům.

Trendy 2023 – vintage v novém vydání

Dalším módním trendem roku 2023 je samozřejmě vintage. V posledních letech přestaly být second handy spojovány s finančními omezeními a staly se znakem kreativity. Lockdown nás přiměl k tomu, abychom se začali stylizovat na základě našich preferencí a také jsme se přiblížili sami sobě a svým potřebám. Oblečení z druhé ruky je skvělý způsob, jak vyjádřit svůj osobní styl. Vintage neznamená přehánění, ale spíše péči a přesnost při výběru položek šatníku. Větší pozornost budeme věnovat také materiálu a zpracování obuvi, což v důsledku znamená příklon ke kožené obuvi a zvýšení důvěry k osvědčeným značkám.

Trendy 2023
Trendy 2023

Trendy 2023 – zůstáváme v atmosféře roku 2000

Rok 2023 je dalším rokem, ve kterém zůstáváme pod silným vlivem módních let 2000. Na jaře 2023 proto zůstávají módní stylizace inspirované popkulturou počátku 21. století. Za svůj bouřlivý návrat vděčí móda roku 2000 z velké části sociálním médiím. Zde generace objevuje zajímavosti ze seriálů a hudby té doby. Bokové kalhoty, zdobené pásky nebo polobotky s pevnou podrážkou v kombinaci s jemnými šaty se natrvalo vrátily do obliby. Flitrové halenky a velurové šaty, které byly až dosud vyhrazeny pro zvláštní příležitosti, na ulicích také nikoho nepřekvapí.

Módní trendy 2023

Trendy 2023 móda – minimalismus

Zkušenosti posledních let v nás ještě více zakořenily lásku ke klasice a minimalismu. Budeme čerpat z nesmrtelných, opakujících se trendů a obohacovat je podle našich představ. Přestože trendy pro jaro a léto 2023 budou plné barev a fantaskních tvarů, béžová, šedá a hnědá nás budou provázet po celý rok. Láska ke klasice bude velmi patrná v trendech obuvi, v nichž její přítomnost ještě výrazněji zdůrazní dámské mokasíny, dámské kotníkové boty a Chelsea boty. Rok 2023 je ve znamení volnosti a svobody, takže budeme kombinovat minimalistické akcenty s odvážnějšími kombinacemi.

Jak se obléknout na karnevalový ples? Nechte se inspirovat!
Předchozí
Jak se obléknout na karnevalový ples? Nechte se inspirovat!
Jak nosit boty na platformě a s čím je kombinovat?
Další
Jak nosit boty na platformě a s čím je kombinovat?